Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.420 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Naar aanleiding van een 144-melding controleerde een agent van de dierenpolitie Oost-Brabant een Helmondse herdershond. De hond bleek erg vermagerd en werd zonder beschutting in de tuin gehouden.
De agent overlegde haar bevindingen met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). Het RVO legde een last onder bestuursdwang op. Dat betekende dat de 28-jarige eigenaresse direct de huisvesting in orde moest maken en binnen 1 week een dierenarts moest raadplegen.
Vorige week dinsdag voerden een LID-inspecteur en de dierenagent een hercontrole uit. De eigenaresse bleek geen actie ondernomen te hebben. Daarom werd de viervoeter in bewaring genomen en ondergebracht op een opvanglocatie en meteen nagekeken door een dierenarts. De kosten voor de dierenarts en de opvang zijn voor rekening van de eigenaresse. RVO bepaalt of de hond nog teruggaat naar de eigenaresse.

7 reacties:

Gerum arm beesje

Beantwoorden
Mokkel Robin Celina

Zielig maar gered!

Beantwoorden
Frans Mayke Van Den Berg

Zieke mensen die dit kunnen doen bah !!!!

Beantwoorden

Dan moet je geen hond houden als je hem geen beschutting kunt bieden of te eten kan geven

Beantwoorden

Hoezo terug naar de eigenaresse? Zulke mensen zijn geen dieren waard. Arm beestje.

Beantwoorden

Gerum arm beestje. Als je er niet voor kan zorgen zoek dan hulp of zorg dat het beestje goed terecht komt hoe moeilijk misschien ook ooit is. Als je waarschuwing krijgt en je doet nog niks dan ben je geen dier waard. Gerum hopen dat het beestje nu wel goed terecht komt.

Beantwoorden

Als een hond bij het eerste bezoek zo word aangetroffen, waarom zin beestje langer laten lijden? Ongelooflijk. Kinderen worden dan toch ook meteen weggehaald. Dieren verdienen betere behandeling en de eigenaresse dezelfde behandeling als die ze d’r hond gaf!! Wat kan ik hier boos om worden

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *