Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.225 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Jeroen Felix (56) te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving deze onderscheiding vanmiddag uit handen van burgemeester Elly Blanksma bij gelegenheid van het 25-jarig jubileumconcert van het Helmonds Vocaal Ensemble in de Sint Trudokerk in Stiphout. 
Al 25 jaar geeft Jeroen Felix als dirigent leiding aan het Helmonds Vocaal Ensemble. Hij weet mensen te verbinden, te inspireren en te raken. Amateurs en professionals, jong en oud, hij tilt amateurs naar een hoog niveau en geeft kinderen meer zelfvertrouwen. In 1929 werd het koor de St. Jozefzangertjes opgericht. In januari 1993 veranderde het koor haar naam in het Helmonds Vocaal Ensemble, kortweg HVE. Het koor bestaat op dat moment uit een jeugdafdeling en een groep volwassenen. Het kamerkoor telt 20 leden en geeft jaarlijks 8 tot 10 concerten in Helmond en omstreken.
Tijdens zijn studie koordirectie in Utrecht werd hij aangenomen als stadsdirigent in Stadskerk St. Cathrien te Eindhoven. In 1996 werd hij aangesteld als Rector Cantus van de Schola Cantorum van de Kathedrale Basiliek St Jan in Den Bosch waar hij tot op heden werkt. Zowel in Eindhoven als in Den Bosch heeft de heer Felix succesvolle concertseries voor kerkmuziek geïnitieerd, die veel waardering bij een breed publiek genieten. Van 1990 tot en met 2009 was hij dirigent van het kamerkoor Musica Vocalis in zijn woonplaats Uden. Sinds 2006 is hij tevens dirigent van de Capella Jheronimus Bosch.
In 2005 ontving Jeroen Felix de Anjer Kinderkoor Zangprijs, een cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Die prijs werd hem toegekend voor zijn jarenlange inzet op het terrein van methodisch zangonderricht aan kinderen en de wijze waarop hij daaraan als dirigent van kinderzangkoren in Noord-Brabant vorm en inhoud heeft gegeven.

In de reacties hieronder staat een update.

3 reacties:

Gefeliciteerd jeroen

Beantwoorden
Jacqueline van Duijnhoven

Update:
PressVisuals.com maakte gisteren de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Gefeliciteerd. Popkoor Brand New Voices in Helmond is op zoek naar een dirigent. Interesse?????? Zie website.

Beantwoorden
Ingrid Rooderkerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *