Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.397 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Dirk den Hollander vandaag te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Elly Blanksma bij de stichting Nei Skoen.
In de afgelopen 25 jaar heeft Dirk den Hollander talloze professionals opgeleid en daarmee de langdurige geestelijke gezondheidszorg in Nederland en België een ander gezicht gegeven. Hij heeft een revolutionaire invloed gehad op de wijze waarop hulpverleners in binnen- en buitenland binnen de psychiatriezorg verlenen aan kwetsbare mensen met psychische problemen. Hij is een innovator, die voortdurend nieuwe inzichten uit praktijk en wetenschappelijk onderzoek integreert.
Zo is hij 1 van de grondleggers van de psychosociale rehabilitatiebeweging in Nederland. Dit is een beweging die ernaar streeft de zorg voor mensen met langdurige psychiatrische aandoeningen te verbeteren door een meer humane benadering. Deze principes vertaalde hij naar een praktische methodiek: het Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen(SRH). Hierover schreef hij vele boeken en artikelen die in meerdere talen zijn uitgebracht.
Daarnaast stond hij mede aan de wieg van CARe Europe, een Europees netwerk dat zich inzet voor ondersteuning van mensen met psychische kwetsbaarheid bij herstel en re-integratie in de samenleving, met name in armere landen. Voor de oprichting van CARe Europe zette hij zich al vele jaren belangeloos in om met name mensen in Oost-Europese landen te helpen de geestelijke gezondheidszorg te vernieuwen.
In 2010 ontving de heer den Hollander de tweejaarlijkse Douglas Bennet Award, toegekend voor de voorbeeldige en inspirerende bijdrage aan het bevorderen van de kwaliteitsverbetering in de behandeling, rehabilitatie en herstelondersteuning aan mensen met ernstige psychische aandoeningen.
In 2012 richtte hij mede de stichting Nei Skoen in Helmond op. De stichting heeft als doel het bevorderen van maatschappelijke integratie en participatie van mensen.
Voor zijn baanbrekende verdiensten, nationaal en internationaal, is de heer Den Hollander benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

In de reacties hieronder staat een update.

10 reacties:

Van harte gefeliciteerd Dirk geweldig

Beantwoorden

Deze reactie is verwijderd en daarmee heb je je laatste waarschuwing!
De weblog van Helmond

Beantwoorden

Je bent een echte topper wat fijn dat ik je heb leren kennen!

Beantwoorden

Gefeliciteerd

Beantwoorden

Van harte gefeliciteerd Dirk en natuurlijk ook Pieta ????. Achter elke “grote” man staat altijd een sterke vrouw!

Beantwoorden

Update met de foto’s van gisteren:

Beantwoorden

Dag Dirk,
Wat heb je veel werk verzet voor het geestelijk welzijn van mensen. Ik vind het heel mooi dat je er een dergelijke onderscheiding voor krijgt.

Beantwoorden

van harte Dirk. super.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Dirk!

Beantwoorden

Dank jullie allemaal
Pieta en ik zijn geheel,overweldigd
En niet voor niets:Dezelfde als Johan Cruyff

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *