Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.131 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
16reacties

In de Pastoor van de Venstraat in Mierlo-Hout is vandaag een man levenloos in een woning aangetroffen. Buren zouden de politie hebben gemeld dat ze hem al enkele dagen niet meer hadden gezien. Bij onderzoek werd de man die er alleen woonde, dood aangetroffen. Hij zou al enkele dagen dood zijn. Er wordt niet uitgegaan van een misdrijf.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

16 reacties:

Wa erg zo alleen gerrum

Beantwoorden

Sterkte voor de nabestaanden ????

Beantwoorden

# hij zou al enkele dagen dood zijn … hoe triest is dat ???????????? niemand die hem eerder gemist heeft pppfff ????

Beantwoorden

In en intriest, ????????????

Beantwoorden

Niemand wordt nog gemist, kijk eens om je heen. Geen mens die zich nog met een ander bemoeid. Velen zijn door teleurstellingen en verdriet bij zichzelf gebleven. De maatschappij is in 25-35 jaar dusdanig verhard dat velen geen erg meer hebben in elkaar. een samenleving van ikke ikke ikke, de rest kan stikken, je ziet dat overa om je heen. Vooral ouderen verzwelgen in de eenzaamheid. Scheidingen ruzies, mishandelingen zijn aan de orde van de dag. Het is een samenleving geworden met heel veel narcisten die alleen maar aan zichzelf denken en…met zichzelf bezig zijn. Is het dan normaal dat een hoop mensen pas na dagen gevonden worden zonder een enkel signaal? Nee, dat is niet normaal.Overal zie ik al Jaren borden in de wijken:BUURTPREVENTIE! Waar? Hoezo? Wanneer, als het er echt om gaat?

Beantwoorden

@Twan Peeters op vrijdag 2 augustus 2019 om 05:47:

Heel veel mensen delen jouw zorgen, dus blijkbaar valt het wel mee.

Na hoeveel tijd sla je zelf alarm? Deze man werd AL na een paar dagen gevonden, niet pas na maanden, omdat het de buren was opgevallen dat ze hem al zo lang niet meer hadden gezien.

Ik wens de nabestaanden veel sterkte.

Beantwoorden

Twan je hebt wel gelijk de samenleving is inderdaad verhard mensen zijn te veel met zichzelf bezig en de naasten om zich heen en verder kan men alles gestolen worden jammer van de maatschappij het kon zo anders zijn

Beantwoorden
Tiny van der putten

@twan Peters klopt helemaal wat jij zegt … ik dit toevallig aangekaart bij het wmo in Helmond en daar ben ik nog mee bezig , je wordt gewoon aan je lot overgelaten.
Ik ook tegen hun gezegd dat ik snap waarom mensen vereenzamen want er wordt vaak gewoon helemaal niet geluisterd hoe triest ook :'( …
Hoop dat ze hier als gemeente iets aan gaan doen .
Ik snap dat ze het nooit helemaal kunnen voorkomen, maar op dit moment wordt er niet goed genoeg GELUISTERD. triest triest en nog eens triest :'(

Beantwoorden

Sterkte voor de nabestaanden

Beantwoorden
Nicoline van Deursen

wij hebben het meegemaakt met onze buurman, relatirf jonge man van 43, woonde alleen.
gordijnen bleven dicht, kamp bleef aan en ging nirt meer op de scooter zijn dagelijkse kratje bier halen.
Miste na het eten de gekke 5 minute met harde miziek….politie gebeld, omdat ik geen gegevens had van familie e.d.
Die kwamen aan de deur oh die is vast op vakantie, nieuwe vriendin maar denk maar niet dat er iers is hoor…. de weken erna nog 3x gebeld. uiteindelijk was er een vrouwelijke agente die aan mij zag, als jullie nu niks doen, tik ik zelf de raam in e heeft iemand geregeld die de deur openbrak.

Toen die openging wisten ze direct dat ik gelijk had.
buurman lag al 3 weken dood in zijn bed. hartstilstand.
Dan wordt er gezegd, dat je een oogje in het zeil moet houden op je medemens, doe je dat en wordt je niet geloofd.

Zal dit nooit vergeten.

Beantwoorden

Mij lijkt dat jij wel gemist werd. De buren hebben toch gebeld. Idd we leven in een ander soort maatschappij waar mensen minder begaan zijn met elkaar. Bij ons in de buurt wonen ook enkele alleen staande mensen maar ken hun routine niet dus zou zo maar kunnen gebeuren want ook deze mensen kiwzen er voor om weinig contact te maken.
Heel veel sterkte voor de nabestaanden

Beantwoorden

Er zijn nu eenmaal mensen die weinig contact met de buren en anderen in de straat hebben. Het kan dus zo maar zijn dat er iets mis is. Kort geleden werd mij gevraagd of ik op vakantie was geweest. Ze hadden me al een tijdje niet gezien, kreeg ik te horen.
Nee, ik was niet op vakantie geweest. Ik was gewoon thuis, maar had geen behoefte om naar buiten te gaan. En dan kan het zomaar ineens gebeuren!!

Beantwoorden

achter de pc weten ze allemaal goed hoe het moet,maar ik wed dat er niet eentje zijn of haar dagelijkse dingen omgooit om toch effe te kijken hoe het met de buren gaat,een hoop bla bla met een bak koffie reageren en zeggen-snap jij dit nou–vervolgens gaat de pc uit en is het weer zoals vanouds.

Beantwoorden

Vaak willen mensen niets met buren te maken hebben…omdat ze anders zijn. Al eens bij stil gestaan? In eenverharde maatschappij vol met narcisten….

Beantwoorden

Weet iemand wat er in zo’n geval met de woning gebeurt als dit een koopwoning is en de overledene heeft geen naaste familie.
Bij mij in de kennissenkring is dit onlangs ook gebeurt en eigenlijk had ik wel zin in die woning.

Beantwoorden

@Gerard Arends op maandag 5 april 2021 om 18:30:

Een erfenis komt toe aan de wettige erfgenamen. Dat kunnen ook verre familieleden zijn, tot de zesde graad. Als de persoon pas recent is overleden, zal er een notaris bezig zijn uit te zoeken wie die wettige erfgenamen zijn. Misschien kun je via die notaris je belangstelling voor het huis kenbaar maken aan de erfgenamen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *