Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.238 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Het op 7 juli failliet verklaarde Mutracx, maakte vorige week alweer een doorstart. Daardoor gaan 17 medewerkers van dit Helmondse technologiebedrijf over naar het nieuwe Mutracx International. Met medewerking van de curatoren wordt dat bedrijf onderdeel van de Sioux Group en zal het verhuizen van het Helmondse industrieterrein naar een locatie van Sioux/CCM in Nuenen.
Sioux investeerde sinds de start in Mutracx en was tevens aandeelhouder. In het bedrijf zou volgens oprichter Hans Duisters (tegen het FD) begin 2014 al voor  30 à 40 miljoen euro zijn geïnvesteerd. Bij de start kreeg het bedrijf van het ministerie van Economische Zaken al 2,8 miljoen subsidie voor de ontwikkeling van de Lunaris.
Mutracx werd in 2009 opgericht en ontwikkelde in de afgelopen jaren een machine (Lunaris genaamd) die digitaal de binnen- en buitenlagen op een printplaat kan printen. De printer werkt op basis van inkjet-technologie van Océ die verder is doorontwikkeld. Ten opzichte van de huidige analoge oplossingen voor printed circuit board (PCB) produceert de Lunaris beter, sneller en goedkoper doordat zij 4 productiestappen in het reguliere proces overslaat.
De eerste machines staan inmiddels in een productieomgeving. Maar er moet nog worden doorontwikkeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *