Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.209 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

De politie heeft gisteravond om 21.50 uur een dronken bestuurder aangehouden op de Churchilllaan op het industrieterrein.
De bijrijder probeerde er 1 vandoor te gaan. Maar met behulp van pepperspray werd zijn poging door de politie verijdeld. Bij het duo werden 55 XTC-pillen aangetroffen. Beide mannen zijn aangehouden. Dat meldde wijkagent Marco van Bree.

1 reactie:

Nu met het officiële politiebericht:

Dronken bromfietser met xtc-pillen aangehouden
De politie hield zaterdag rond 21.50 uur een 24-jarige bromfietser uit Helmond aan. Hij was niet alleen dronken maar had ook nog eens 55-xtc-pillen in zijn bezit. Ook de 26-jarige bijrijder zonder helm, een Helmonder, werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren.
Kort ervoor zag een politiesurveillance de bromfietser in het centrum rijden met een bijrijder zonder helm op. In de Churchilllaan werd de bromfietser en de bijrijder door de politie staande gehouden en aangesproken. Omdat het vermoeden bestond dat de bromfietser gedronken had werd hij verder gecontroleerd. Hij probeerde omzichtig iets af te geven aan zijn bijrijder. Het bleek te gaan om een gripzakje met 55 xtc-pillen. Vervolgens rende de bromfietser hard weg richting de Engelseweg. Na een korte achtervolging kon hij alsnog in de kraag worden gevat. Op het politiebureau onderging hij een ademanalyse. Hij blies een alcoholpromillage van ruim 1,15. Het rijbewijs van deze beginnend bestuurder werd daarop ingevorderd. In verband met de drugs werd hij voor verder onderzoek ingesloten. De bijrijder werd ook ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *