Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.692 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

In totaal 6 automobilisten waren gisteravond de pineut bij een alcoholcontrole op de rotonde Geldropseweg/Brandevoortse Dreef.
De opvallendste alcomobilist was een dronken vader die zijn 2 kinderen net had opgehaald. Hij reed met 5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Volgens de Verkeerswet is 220 Ugl de maximaal toegestane waarde, hij bleek 1125 Ugl op de teller te hebben staan.
“Erg onverantwoord” aldus de politie die voor de kinderen een zorgmelding bij Bureau Jeugdzorg maakt. Daarbij werd zijn rijbewijs ingevorderd, moet hij op eigen kosten (zijnde 894 euro) naar de CBR-cursus ‘Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA)’ en krijgt de man een proces-verbaal. Deze bestuurder werd 2 jaar geleden ook al op te veel alcohol betrapt, meldde het Team Verkeer van de politie-eenheid Oost-Brabant.
Bij de 5 andere alcomobilisten werden gisteravond vanaf 21 uur ook 1 rijbewijs ingevorderd. 1 Bestuurder bleek zonder rijbewijs te rijden.

2 reacties:

Ach vader lief, toe drink niet meer!

Beantwoorden

De vader gaat waarschijnlijk een onderzoek geschiktheid van het CBR krijgen bij recidive binnen vijf jaar.
Die gaat voorlopig zijn rijbewijs niet terugzien.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *