Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 109.554 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Vandaag liet burgemeester Elly Blanksma een woning aan het Nieuwveld in Helmond Noord en een schuur aan de Berkendonk sluiten. Beide panden zijn voor een periode van 3 maanden gesloten. De politie trof er op dinsdag 20 september namelijk softdrugs aan. De sluitingen maken een einde aan deze verboden situatie en dient ter bescherming van de openbare orde en het ondernemers- en leefklimaat.
De politie trof bij het doorzoeken van de drugswoning een hennepkwekerij aan met in totaal 401 hennepplanten. In de drugsschuur vond de politie 1350 gram hennep en 65 hennepplanten. Daarnaast werden in beide panden goederen en stoffen aangetroffen die gerelateerd kunnen worden aan de kweek van hennepplanten. De politie rapporteerde haar bevindingen aan de burgemeester die op basis van de feiten en omstandigheden besloot tot de tijdelijke sluiting. Er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting. 
Omdat er recent weer eens naar gevraagd werd, hierbij een beknopte uitleg van het zogenoemde Damoclesbeleid. Onze burgemeester is bevoegd bestuursdwang toe te passen wanneer in woningen of lokalen (dan wel in of bij woningen of lokalen en daarbij behorende erven) verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Dat betekent dat zij een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten en (indien aanwezig) een exploitatievergunning mag intrekken. Dat komt voort uit de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2021’ (Damoclesbeleid). De beleidsregel kwam tot stand met inachtneming van de uitgangspunten van het landelijke drugsbeleid en in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie. Samen zetten zij zich in voor een harde aanpak van handel in verdovende middelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *