Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.209 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Duurzaam Helmond gaat vanaf januari 2014 verder onder de paraplu van duurzaamheidscentrum Groen4Life van onderneemster Petra Hovestadt. Duurzaam Helmond verhuist daarom van de kantoorruimte in de Groene Campus naar het Stationsplein 15 – 21 waar Groen4Life zit. Dat besloot het college van B&W.
In oktober 2011 vond het college dat het toenmalige Natuur- en Milieucentrum Helmond (aan ’t Cour) moest opgaan in de stichting Duurzaam Helmond. Ondanks de intensieve ondersteuning vanuit de gemeente in de afgelopen 2 jaar, slaagde de stichting er niet in om zelfstandig te functioneren. Naar nu blijkt is het budget van 10.000 euro per jaar onvoldoende om de educatieve taakstelling te kunnen uitvoeren.
De komst van het duurzaamheidscentrum Groen4life in augustus dit jaar bood uitkomst. Groen4Life heeft de ambitie het centrum in Nederland te worden waar Slowfood, Innovatie, Educatie, Eco-art & Design zich met elkaar verbinden. Waarbij het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid zicht achter dit initiatief hebben opgesteld, zo lieten zij bij de opening weten.
De velel onderlinge overeenkomsten tussen hetgeen Duurzaam Helmond en Groen4life willen bereiken, vormde de achtergrond voor het besluit tot samenwerking met het uiteindelijke doel om meer doelgroepen te bereiken met educatie over duurzaamheid. Ook wordt de educatie naast het thema groen, verbreed naar andere thema’s van duurzaamheid; zoals mobiliteit, energie en voedsel. Door de initiatieven te bundelen wordt het beschikbare budget van 10.000 euro voor duurzaamheidseducatie volgens B&W efficiënter ingezet. De gemeente zal daarover nog financiële en inhoudelijke afspraken met de Helmondse Petra Hovestadt maken.

1 reactie:

Mooi hoe hier op gebied van duurzaamheid de handen in elkaar geslagen worden. Goed initiatief vanuit Gemeente Helmond. En wat een mooie locatie om duurzaamheid uit te dragen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *