Buiten is het 6 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 90.807 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie vandaag 9 jaar cel zonder tbs geëist tegen de man die zijn toenmalige buurvrouw in 2012 in Brouwhuis met messen aanviel.
In het bijzijn van onder andere jonge kinderen werd op vrijdag 7 september 2012 een 55-jarige vrouw vele malen met tenminste 2 messen gestoken door haar 42-jarige buurman. Na het steekincident werd de vrouw zwaargewond met een mes in haar rug, per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Kort na het incident wist de politie, de dader in de directe omgeving (op de kruising Rivierensingel – Impalalaan) aan te houden.
De 2 buren waren sinds enige maanden in een slepende burenruzie beland. De man had daarin zijn buurvrouw al met de dood bedreigd. Letterlijk zei hij dat hij “haar ging afslachten.” Aan een getuige had hij messen en een bijl getoond en uitte  (zeer) dreigende woorden over zijn buurvrouw. Veelzeggend, aldus de rechtbank, waren de volgende woorden tegen een getuige ongeveer een week voor het steekincident: “Ik hou het niet meer, ik ga haar iets aandoen” en “ze hoeft nog maar 1 ding te doen en dan is het haar einde”. Ook wist deze getuige dat in de tuin van de man een jerrycan met benzine stond en aan hem liet hij doorschemeren dat “hij haar in brand zou steken, want dan zou ze meer lijden.” Een ander getuige verklaarde dat de man een week voor het feit tegenover haar verklaarde: “Ik heb het helemaal gehad met haar, ik ga haar dood maken” en maakte daarbij een (snij)beweging langs de keel maakte.
De man belde rond 17.30 uur, een uur voor de steekpartij, de politie en vertelde  hen dat er iets ergs ging gebeuren indien de politie geen aandacht zou geven aan het geschil tussen hem en zijn buurvrouw.
In maart 2013 veroordeelde de rechtbank de man daarop voor deze poging tot moord tot tbs met dwangverpleging, een gevangenisstraf van 8 jaar en een schadevergoeding van 25.032,56 euro. De officier van justitie eiste toen tbs en 8 jaar gevangenisstraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *