Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.312 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

14 reacties:

Zo, die heeft een flinke accu op z’n drager zitten!

Beantwoorden

zo zie je maar weer.een fiets die 5-50 km per uur kan hoort niet in het stadsverkeer.verbieden die dingen.levensgevaarlijk ook voor de mede weggebruikers.

Beantwoorden

Rot dingen die fietsen. Denken dat ze alles mogen.

Beantwoorden

Beetje overdreven reacties hier. Alsof auto’s geen brokken maken in Helmond (zie post hiervoor notabene).

Het is wel een Speed Pedelec en die had op dat moment daar (want in bebouwde kom) niet op het fietspad mogen rijden. Want de Speed Pedelec geld als brommer sinds januari dit jaar en had dus op de rijbaan moeten rijden.

Toevallig zelf afgelopen weekend erop gereden (niet in Helmond) en is heerlijk fietsen, maar valt wel net tussen wal en schip. Zodra je bebouwde kom binnen rijdt dien je dus op de rijbaan te rijden, alleen haal je, in tegenstelling tot een brommer, echt niet zomaar de 45 km/u. Eerder 30-35 km/u. En dan rijdt je dus met die snelheid tussen de auto’s. Snap deze fietser wel dat die op dat brede fietspad daar reed en niet op de rijbaan daar waar auto’s meestal 50+ km/u rijden, want geen drempels/flitsers daar.

Tijd voor gemeente Helmond om juist voor deze groep in samenwerking met de Fietsersbond naar goede oplossingen te zoeken. Hoe meer mensen voor deze oplossingen kiezen, hoe minder autodruk er is in en rond Helmond, dus kan alleen maar vooruitgang zijn.

Beantwoorden

Heb je dan die dubbele fietstassen en TWEE kinderzitjes gezien, heeft hele breedte fietspad nodig denk ik zo

Beantwoorden

De wegen zijn niet ingericht voor snelle fietsen. En tussen de auto’s rijden is voor de eigenaars van een electrische fiets natuurlijk verschrikkelijk.
Hetzelfde geldt voor brom- en snorfietsen.
Als we minder files willen, en een beter milieu, dan zou het logisch zijn om deze schone vervoersmiddelen extra te verwennen met een mooie infrastructuur.

Beantwoorden

@Govert op dinsdag 24 oktober 2017 om 16:56:

Wist ik niet, zal het eens tegen mijn broer zeggen die ook zo’n fiets met bakbeesten van accu’s heeft en dat volgens mij ook niet weet.

@cor op dinsdag 24 oktober 2017 om 17:03:

Een beetje overdreven, maar ik snap je wel. Maar als die elektrische fiets daar helemaal niet mocht fietsen, dan is die sowieso fout natuurlijk.

Beantwoorden

Ik vind het niet leuk maar ik denk wel dat – ivm de veiligheid – deze personen “verplicht” een helm zouden moeten dragen.

Beantwoorden

Doe eens even rustig mensen. Fietsers gonna fiets right? Mensen besturen objecten en kunnen fouten maken, no problemos plx.

Beantwoorden

Dit zal nog wel vaker gebeuren

Beantwoorden

@Toon: dus als een Porsche met een max snelheid van 280 km/h en keer een ongeluk heeft moeten we die ook massaal gaan verbieden? En beetje rare redenatie.

Verder staat nergens wat de oorzaak van het ongeluk was. Kan een fout van een van de fietsers zijn geweest, kan ook dat dit door een derde (fietser, automobilist, …) veroorzaakt is. Dus nu alvast de schuldige van aanwijzen lijkt me geen goed idee.

Beantwoorden

:o) Sylvia! Een fiets kan toch niet denken! Laat staan dat denken dat ze alles mogen :o)

Beantwoorden

@ Hans @ Toon ik denk dat bij beide “heren” de zijwieltjes er pas net zijn afgehaald, of zij hebben nog nooit een ritje op een SP gemaakt, anders kan toch nooit zulke puberale reacties plaatsen, toch❓

Beantwoorden

Er staat zelfsniet eens dat deman op het fietspad reed. Misschien kwam hij wel uit de zijstraat…

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *