Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Een verblijf op de Intensive Care is een ingrijpende gebeurtenis. Voor de patiënt zelf maar ook voor familie en naasten. Het is belangrijk om ook na de opname goede zorg te verlenen. Het Elkerliek ziekenhuis start vrijdag daarom een nazorgpolikliniek Intensive Care, de Policlin-IC.
Chirurg-intensivist Martijn Castelijns: “Een grote groep patiënten houdt restklachten over aan een opname op de Intensive Care (IC). Dit kunnen klachten zijn op lichamelijk gebied, zoals spierzwakte, slikproblemen en verminderde eetlust. Maar ook psychische klachten komen veel voor. Denk hierbij aan angst, concentratieproblemen en vergeetachtigheid. Veel patiënten en hun naasten hebben na de opname behoefte om te spreken over hun ervaringen en restklachten. Ook hebben sommige mensen de behoefte de IC-kamer te zien waar ze gelegen hebben. Dan gaan we op de afdeling kijken. ‘Dit was uw kamer, deze apparatuur stond er en deze geluiden hoorde u’.”
“Patiënten op de IC zijn erg ziek”, vervolgt Castelijns. “Ze worden vaak kunstmatig beademd, in slaap gehouden en gevoed. En dan is er nog de periode van het ontwaken. Het bijkomen uit een mistbank die langzaam optrekt. Bij het gesprek op de nazorgpolikliniek zijn een intensivist en IC-verpleegkundige aanwezig. Zij hebben alle tijd voor het beantwoorden van vragen en het bespreken van het verblijf op de IC. Goede nazorg helpt bij de verwerking. En voor ons is het heel fijn om de patiënten terug te zien waarvoor we in een moeilijke periode van hun leven hebben mogen zorgen.”
In het najaar van 2015 heeft het Elkerliek een nieuwe Intensive Care geopend met twaalf eenpersoonskamers. De IC is voorzien van de modernste apparatuur en voorzieningen. Patiënten staan 24 uur per dag onder intensieve controle van een gespecialiseerd team van artsen en verpleegkundigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *