Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.144 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Het Elkerliek ziekenhuis meldt met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten te hebben voor de vergoeding van de zorgkosten in 2019. Voor de budgetpolissen van verzekeraars VGZ en Zilveren Kruis is geen contract voor planbare zorg afgesloten.
Op dit moment gaat het maar om een heel kleine groep patiënten die zo’n budgetpolis heeft. Toch kunnen de effecten voor een patiënt groot zijn zo waarschuwt het ziekenhuis. Keuze voor een budgetpolis kan betekenen dat een groot deel van de ziekenhuisfactuur door de patiënt zelf betaald moet worden. Als je zo’n budgetpolis hebt, dan stuurt het ziekenhuis de rekening naar jou. Je krijgt dan zeer waarschijnlijk maar een deel (meestal zo’n 60 à 70%) van de rekening vergoed door je zorgverzekeraar.
Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een zorgverzekering. Door afspraken met de zorgverzekeraars te maken, probeert het Elkerliek te voorkomen dat de patiënt zelf de rekening ontvangt. Een totaaloverzicht van verzekeraars (en hun polissen) waarmee het Elkerliek een contract afsloot.

6 reacties:

Compliment voor het Elkerliek want dat kan niet elk ziekenhuis in Nederland zeggen!

Beantwoorden

Grappig dat er eigenlijk maar 10 zorgverzenleraars zijn terwijl je op internet wordt bedolven onder allerhande namen, 1 pot nat dus in veel gevallen…

Beantwoorden

Niet met allemaal, ik mis Zekur (onderdeel van univé/vgz)

Beantwoorden

@Henriëtte op dinsdag 13 november 2018 om 00:58:

Helemaal onderaan in die lijst staat de polis Zekur van VGZ. Met die verzekeraar heeft het Elkerliek géén overeenkomst voor 2019.

Beantwoorden

Goed dat ik dit lees, anders was ik bij het Elkerliek ziekenhuis dus de sjaak geweest met Zekur die ik wilde kiezen.

Beantwoorden

@Frank op maandag 12 november 2018 om 14:47:

Niets compliment dus voor dit ElkerZiek die blazen altijd hoog van hun torentje maar als je kritisch leest of onderzoekt zoals Henriëtte heeft gedaan, kun je beter gewoon gezond blijven en ElkerZiek mijden

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *