Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.139 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Het Elkerliek ziekenhuis haalde vorig jaar als 1 van 11 ziekenhuizen in heel Nederland de norm van de prestatie-indicator ondervoeding. Dat wil zeggen dat het ziekenhuis speciale aandacht besteedt aan ondervoeding bij patiënten. Van patiënten met (risico op) ondervoeding is op de vierde opnamedag (het voorgeschreven meetmoment) 62% adequaat gevoed.
Ondervoeding is in ziekenhuizen een letterlijk levensgroot probleem. Dit wordt o.a. bestreden met speciale ‘krachtvoeding’. Via de zo geheten indicatoren leggen ziekenhuizen verantwoording af over de kwaliteit van hun zorg. Ziekenhuizen moeten daarvoor voldoen aan een hele rij normen, van het ministerie van volksgezondheid, van zorgverzekeraars, van het Nationaal Ziekenhuis Instituut (NZI) en noem maar op. In dit geval gaat het om een norm van het IGZ, de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Nederlandse ziekenhuizen worden sinds 2006 gescreend op ondervoeding. Tijdige herkenning en behandeling is onderdeel van de ‘basisset van prestatieindicatoren’ van de Inspectie voor de Gezondheidszorg voor alle verpleegafdelingen en de pre-operatieve en geriatrie polikliniek
Het Elkerliek hoort nu dus bij de top-11 van de circa 100 ziekenhuizen in Nederland. “Ik zou liever bij de top-3 horen maar een elfde plaats is een mooi begin,” zegt Petra van Zuilen, manager communicatie van het Elkerliek. En haar collega-communicatieadviseur Rob van Druenen voegt daaraan toe: “Uiteraard zijn wij trots dat we als enige Brabantse ziekenhuis de norm hebben behaald. Maar dat is geen reden om achterover te gaan leunen. Ook in dit specifieke geval gaan we kijken hoe we nóg betere zorg kunnen leveren.”

6 reacties:

Nou, hoe zou de ondervoeding zijn in onze verzorgings/verpleeguizen? Ik hou mn hart vast!!!

Beantwoorden

Mijn moeder van 97 jaar heeft een paar weken koud eten gehad, want ze hadden bij Peppelrode het idee om met een kar langs de apartementen te gaan, de klant kon dan zeggen wat ze wilden eten, leuk idee, maar werkt niet bij oude mensen. Gelukkig werken ze nu weer met lijsten die vantevoren ingevuld worden en eet ze weer.

Beantwoorden

Wow voor de rest een kutziekenhuis

Beantwoorden

@Joey Verberne op vrijdag 11 augustus 2017 om 20:24:

Ja (vooral de afdeling communicatie) is daar erg goed in;
“roepen hoe goed ze wel niet zijn” in de hoop als je dat vaak genoeg herhaald de mensen het nog gaan geloven ook……

Je kunt het OOK anders lezen na vier dagen heeft 38% nog steeds last van ondervoeding!
Hebben ze blijkbaar nog geen tijd gehad om langs te komen met die “genetisch gemanipuleerde KRACHTvoeding”
OF niet gecontroleerd op hun patienten dit ook wel tot zich hadden genomen……

Beantwoorden

@Bram op zaterdag 12 augustus 2017 om 13:54:

Het is maar wat je in het bericht wilt lezen. Het kan natuurlijk zijn dat het ziekenhuis alle patiënten met (risico op) ondervoeding op dezelfde wijze behandelt, maar dat 38% van hen bij binnenkomst dermate ondervoed is dat er vijf of meer dagen nodig zijn om op het gewenste niveau te komen.

Beantwoorden

Sint Anna ziekenhuis Geldrop-Mierlo ook alert op ondervoeding

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *