Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.304 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Traumachirurg Marc Guijt van het Elkerliek ziekenhuis past als eerste in Nederland een geavanceerde techniek toe om bekkenbreuken bij oudere kwetsbare patiënten innovatief te genezen. Hij gebruikt een ballon die hij in de holte van het bot schuift en vult met vloeibaar cement. Dit cement wordt met behulp van speciaal licht uitgehard, zoals een tandarts een vulling in een kies of tand uithardt. Deze nieuwe werkwijze is minder belastend voor de patiënt door de kortere operatietijd en leidt na de operatie tot een versnelde mobiliteit. De techniek wordt al toegepast voor botbreuken in bijvoorbeeld de pols of bovenarm, maar was nog niet toegepast bij bekkenringbreuken. Inmiddels heeft de chirurg 2 patiënten succesvol volgens deze methode behandeld.
Om cement aan te brengen, is slechts een klein sneetje nodig. Een andere prettige bijkomstigheid is dat de ballon met cement niet meer verwijderd hoeft te worden. Dit in tegenstelling tot de meer traditionele methode waarbij vaak een tweede ingreep nodig is om platen en schroeven te verwijderen.

1 reactie:

Hom of kuit? Je moet zijn bij Marc Guyt!
Zet Elkerliek weer op een goee manier in de schijnwerper!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *