Buiten is het 25 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Vandaag is de kantoorgevel van technisch dienstverlener Kuijpers aan de Panovenweg (langs de snelweg naar Eindhoven) voorzien van een interactieve, energieopwekkende designgevel. De gebruikte zonnetegels maken het mogelijk energie op te wekken en tegelijkertijd te verlichten. Met dit idee won Studio Solarix in 2016 de solar challenge van de Dutch Design Week.
Aukje Kuypers, algemeen directeur van Kuijpers en Zakenvrouw van het Jaar 2018, is trots op de nieuwe buitenkant. “Het design ziet er niet alleen schitterend uit, maar het draagt ook bij aan de verduurzaming van het kantoor. Met het implementeren van de energieopwekkende gevel laten we zien dat zonnecellen niet alleen op daken hoeven worden toegepast. Ook gevels zijn daarvoor heel geschikt. Dit maakt dat het oppervlak waarop je energie kunt opwekken veel groter is. De geschatte opbrengst van de gevel is ongeveer 8 duizend kWh/jaar. Dat komt overeen met de energievraag van bijna drie huishoudens per jaar. Daarmee is de gevel niet alleen duurzaam maar op termijn ook lonend.”
De gevel is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Studio Solarix (ontwerp), Kameleon Solar (zonnecellen), Sorba (productie en montage) en Kuijpers. Het project is mede tot stand gekomen dankzij SPARK Campus en de steun van de gemeente Helmond.

3 reacties:

8000 KWh ? Lachertje. Mijn dak levert 5000 KWh met 16 paneeltjes. Hoop gedoe om niets lijkt me.

Beantwoorden

@Rene op zaterdag 15 december 2018 om 16:47:

Tja, is het glas half vol of half leeg? Elk beetje duurzame energie is mooi meegenomen, daar heeft het bedrijf een punt. Maar verder is deze “interactieve, energieopwekkende designgevel” inderdaad een hoop gebakken lucht.

Blijkens het filmpje wordt de energie niet nuttig gebruikt voor het kantoor maar gaat die op aan licht-effecten aan de buitenkant. De netto energieopwekking is dus nul.

En interactief is de gevel ook niet. Ik zie althans geen joystick om de muur te bedienen.

Blijft over: “design”. Daarin geef ik ze dan wel weer gelijk. Ik vind het er best mooi uitzien. Overdag althans, zonder die licht-effecten.

Beantwoorden

Wat een lachwekkend gedoe. Kuijpers wil zich prominent op de voorgrond plaatsen. Aukje Kuijpers is geen techneute.

In een andere zaak werd (door Hanneke Hegeman) gevraagd naar de competentie van Woonpartners.
Er waren problemen gerezen (2013/2014) met WKO-installaties. In door Woonpartners gerealiseerde wooncomplexen.

Kuijpers voerde het onderzoek uit.

Niemand heeft sindsdien meer iets gehoord. Problemen bleven bestaan. Kuijpers had geen oplossing.

Woonpartners zette de zaak op een zijspoor en schakelde Vaanster Bilthoven in. Zij zorgen voor incasso van (te) hoge nota’s. Meer niet.

Geen gezeur meer aan de deur bij Woonpartners……..
En niet bij Kuijpers.

Waar was/is HBV Woonpartners?

Een rode draad in Helmond.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *