Buiten is het 8 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.886 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
72reacties

Er dreef vanochtend iets onbekends in het nieuwe kanaal bij de Rochadeweg. Opgeroepen duikers van het reddingsteam van de brandweer hebben het aan land gebracht. De aanwezige politie heeft de zak veilig gesteld, maar niet opengemaakt. Het team Forensisch Technische Opsporing (FTO) en de recherche is nu opgeroepen om het te onderzoeken. Zodra wij meer weten, staat dat (zoals altijd) in de reacties hieronder.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

72 reacties:

Update 1:

Beantwoorden

Update 2:

Beantwoorden

Update 3:
Niet dat we daar iets over hoorde, maar de politie kan (of wil) op dit moment niet bevestigen noch ontkennen of het gaat om menselijke delen of een stoffelijk overschot.
Harrie Fotografie maakte vanaf de overkant van de Zuid-Willemsvaart zojuist deze foto.

Beantwoorden

Update 4:
De aangetroffen zak of tas ligt inmiddels achter de witte schermen. Daarachter zijn mannen met witte pakken en mondkapjes druk aan de slag. Een omstander wist ons te melden dat er wieltjes onder de tas zitten.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto alvast van de door hem gemaakte video.

Beantwoorden

Oei….aangezien er mannen met witte pakken en mondkapjes bezig zijn en alles is afgesloten met een wit scherm, zou ik er al bijna vanuit gaan dat het menselijke resten zijn :/

Beantwoorden

Dode man gevonden (vermoedelijk Bart Hillen)

Beantwoorden

@Buurman op donderdag 19 mei 2016 om 15:14:

Je bent er snel bij, dat is update 5 want dat laat de politie inderdaad weten. Het zou dan gaan om de vermiste 67-jarige Bart Hillen uit Helmond.

Beantwoorden

RIP!

Beantwoorden

Bart Hillen?… hoe komt hij in een tas terecht…
Vreselijk nieuws voor de nabestaanden… sterkte

Beantwoorden

Update 6:
De identiteit van de aangetroffen persoon die in een deken gewikkeld was, is nog niet vrijgegeven. De politie is nog bezig met technisch onderzoek, zij vermoeden dat er sprake is van een misdrijf. Dat liet de politiewoordvoering zojuist weten.

Beantwoorden

Ooooo wat vreselijk,,,ik deelde zijn vermissing nog,,,,vooral sterkte aan allen die achterblijven

Beantwoorden

@Jennifer Meijer op donderdag 19 mei 2016 om 15:50:

Geslacht he !

Beantwoorden

Nou nou, eem vermoeden van een misdrijf, de overledene zal toch niet zelf in die tas gekropen zijn lijkt me.
Ps: Sterkte aan de nabestaanden.

Beantwoorden

Zak , tas ? Het doet me meer denken aan een karpertent.

Beantwoorden

Update 7:

Beantwoorden

Het word steeds gezelliger in Helmond…..

Beantwoorden

@Bart op donderdag 19 mei 2016 om 17:18:

Ze zijn al bezig met “Flikken Helmond”.
Zoiets kan iedere stad gebeuren!

Beantwoorden

Update 8 met het officiële politiebericht in zijn geheel:
Onderzoek na aantreffen lichaam in Zuid-Willemsvaart
De politie is een onderzoek begonnen na het aantreffen van een dode man in de Zuid-Willemsvaart in Helmond. Gezien de omstandigheden waaronder het lichaam werd aangetroffen gaat de politie uit van een misdrijf.
Rond 10.00 uur kreeg de politie een melding van een voorbijganger die iets in het water zag drijven. Onderzoek wees uit dat het om een persoon ging. De politie is een onderzoek begonnen naar de identiteit. Op de plek van de vondst deed de technische recherche uitgebreid sporenonderzoek.
Daarnaast is de politie een groot onderzoek begonnen naar dit vermoedelijke misdrijf. In dat onderzoek spreekt de politie graag met getuigen die iets hebben gezien op de plek waar het lichaam is aangetroffen. Mogelijk dat er mensen zijn die meer informatie hebben over de mogelijke achtergronden.
Iedereen die informatie heeft wordt dringend opgeroepen die te delen met de politie op politie.nl/melden of 0900-8844. Anoniem bellen kan op 0800-7000.

Beantwoorden

@Marita Akkerman op donderdag 19 mei 2016 om 16:39:

Nouja… klinkt zo cru.
Bedoelde omdat hij vermist word… En nu vinden ze hem (waarschijnlijk) in een tas..

Beantwoorden

Meerdere zullen niet schrikken wanneer zoon S er meer van weet. Sterkte voor de nabestaande!

Beantwoorden

Ja! Laten we zijn zoon verdacht gaan maken!
Kom op, zeg…

Beantwoorden

@Bieb op donderdag 19 mei 2016 om 18:36:

mij ook niet

Beantwoorden

@Chris op donderdag 19 mei 2016 om 20:52:

Jij kent m blijkbaar niet

Beantwoorden

Update 9:

Beantwoorden

@Bieb op donderdag 19 mei 2016 om 22:44:

benieuwd of ie dan zich laat zien…………. zullen veel mensen graag zien!!

Beantwoorden

Update 10:
Identiteit dode man Zuid-Willemsvaart vermoedelijk bekend: Bart Hillen
De identiteit van de dode man die donderdag 19 mei in de Zuid-Willemsvaart in Helmond werd aangetroffen, is nog niet definitief vastgesteld. De politie vermoedt dat het gaat om de 67-jarige Bart Hillen uit Helmond die al enige tijd werd vermist. Door middel van DNA-onderzoek moet de identiteit van het slachtoffer nog wel formeel worden vastgesteld. Gezien de omstandigheden waaronder het lichaam werd aangetroffen, gaat de politie uit van een misdrijf.
Er is een onderzoeksteam van 25 mensen samengesteld dat de zaak onderzoekt. Op de plek van de vondst deed de technische recherche donderdag al uitgebreid (sporen)onderzoek. Vrijdag wordt onder meer (sporen)onderzoek gedaan in de woning van het slachtoffer. Alle resultaten worden meegenomen in het onderzoek. Er is nog niemand aangehouden.
Het slachtoffer werd donderdagochtend 19 mei rond 10.00 uur aangetroffen in het water. Het is echter nog onbekend wanneer en waar hij in het kanaal terecht is gekomen. De politie is daarom dringend op zoek naar mensen die de afgelopen tijd iets bij de Zuid-Willemsvaart hebben gezien dat verband kan houden met deze zaak. Dat kunnen passanten zijn, maar bijvoorbeeld ook sportvissers of schippers. Alle informatie, hoe onbeduidend die misschien ook lijkt, is welkom.
Iedereen die informatie heeft, wordt dringend opgeroepen die te delen met de recherche in Helmond via http://www.politie.nl/melden of telefonisch via 0900-8844. Anoniem bellen kan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Beantwoorden

Triest, Rest In Peace!

Beantwoorden

Update 11:

Harrie Fotografie maakte vanmiddag deze foto’s van de bloemen en tekening op het Piet van Bokhovenpad waar donderdag het lichaam uit het water werd gehaald.

Beantwoorden

lieve Bart.
Lieve Bart.
40 jrn.hebben wij samen gedeeld alsmede een groot deel van mijn gezin.
Ik kan het niet vatten ,niet begrijpen.
We hebben vele emoties gedeeld in die 40jrn..,vooral de laatste tijd.
Voor mij was je een vader/moeder/broer/zus/vriend /maatje eigenlijk alles tegelijk.
Voor mij was je lief en goed en soms ook heel vervelend.
Jij zou zeggen:leef je leven,maar waar is jouw leven nu en hoe moet ik dit verwerken?.
Hele dikke kus en dank voor alles.
Wilna

Beantwoorden

Update 12:
De omgebrachte Bart Hillen in Bureau Brabant
In het opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant wordt vanavond aandacht besteed aan het onderzoek inzake de dood van de om het leven gebrachte Bart Hillen (67). Dat programma begint om 18.15 uur en wordt ieder uur herhaald tot dinsdag 17.15 uur.
Bureau Brabant is een volwaardig en zwaar opsporingsmiddel van de politie. Andere opsporingsmiddelen zijn bijvoorbeeld het onderzoek van een technisch rechercheur, de inzet van een speurhond of een buurtonderzoek. Maar opsporen via de media is het zwaarste middel dat er bestaat, dat betekent dat Bureau Brabant wordt ingezet tijdens het politieonderzoek en dus níet (zoals wel eens wordt gedacht) als laatste strohalm, als er geen aanknopingspunten meer zijn. De politie maakt er gebruik van ‘voor als de herinnering nog helder is’.
Net als in het weekend, doet de politie op dit moment onderzoek bij zijn woning in de Schelvisstraat in Mierlo-Hout.
Harrie Fotografie maakte onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Update 13:
De onderzoeksvragen van de politie bij Bureau Brabant
Bij Bureau Brabant werd bevestigd dat het vrijwel zeker om de vermiste 67-jarige Bart Hillen gaat. Maar DNA-onderzoek moet daarover nog 100% zekerheid geven, zo liet de politie ook vanavond weten. Zij gaan uit van een misdrijf en hebben in verband met onderzoek vragen. Zo is niet duidelijk hoe lang hij in het water lag en waar hij in het water is terechtgekomen.
Zijn er mensen die de afgelopen tijd iets bij de Zuid-Willemsvaart hebben gezien dat hiermee te maken kán hebben? Misschien wandelaars of fietsers, maar ook sportvissers of opvarenden van boten: zag jij iets, alle informatie is bij de politie welkom. Dat kan dit tipformulier of telefonisch via 0800 – 607044. Anoniem bellen kan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

De bewegende beelden van het onderzoek vanmiddag in het huis in Mierlo-Hout.

Beantwoorden

Hoi Wilna.
Daimy hier. De kleinzoon. Zou je mij via iets een berichtje kunnen sturen voor je contactgegevens? Gr. Daimy

Beantwoorden

@Daimy Hillen op maandag 23 mei 2016 om 22:01:

Hoi Lieve Daimy

Ik zal dat doen
dikke knufjes
Wilna

Beantwoorden

Update 14:
Verdachte aangehouden in onderzoek naar de dood van Bart Hillen
De politie arresteerde vanochtend een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats als verdachte in het onderzoek naar de dode man die donderdag in de Zuid-Willemsvaart werd aangetroffen.
De politie was naar hem op zoek sinds het aantreffen van het stoffelijk overschot. De verdachte werd vanochtend rond 8.00 uur gearresteerd op de Aalsterweg in Eindhoven toen surveillerende agenten hem daar zagen rijden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek naar zijn eventuele rol en betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer.
De identiteit van de overleden man is inmiddels door de politie vastgesteld. Het gaat om de 67-jarige Bart Hillen uit Helmond die al enige tijd werd vermist.
Voor meer informatie, foto’s en video’s zie hierboven.

Beantwoorden

@Bieb op donderdag 19 mei 2016 om 18:36:

Je had gelijk, die vent die is aangehouden is dus zijn zoon.

Beantwoorden
Toon van Laarhoven

@Bieb, die zaak hebben we toch mooi weer opgelost voor pliezie!!

Beantwoorden

Nog even afwachten of hij stomme fouten heeft gemaakt en bewijs heeft achter gelaten. Maar dat zal wel

Beantwoorden

Sta je daar raar van te kijken?

Beantwoorden

@Bieb op woensdag 25 mei 2016 om 21:21:

Kan ik even met je bellen voor een verhaal op Omroep Brabant?
Je kunt me altijd bellen: 06-51756717.

Vriendelijke groet,
Sebastiaan

Beantwoorden
Sebastiaan Quekel

@Bieb op woensdag 25 mei 2016 om 21:21:

nee………….

Beantwoorden

@Bieb op woensdag 25 mei 2016 om 21:18:

In ieder geval weet ik en vele met mij waar we hem kunnen vinden……..EBI.
Scheelt weer eindeloos zoeken om hm te traceren.
Zal hm in ieder geval met een bezoekje vereren!!

Beantwoorden

@Hans @Bieb

Bieb en Hans weten precies alles van het naadje van de kous.
Toch wel nieuwsgierig waar jullie al je “kennis” vandaan halen…

Beantwoorden

Verschrikkelijk wat er is gebeurd. Hoop voor zijn zoontje dat het niet waar is. Die moet zijn opa al missen. Maar Een kat in het nauw maakt rare sprongen…

Beantwoorden

@Ilonka op donderdag 26 mei 2016 om 00:24:

deductie

Beantwoorden

@Daimy Hillen op maandag 23 mei 2016 om 22:01:

Beste Daimy, ik hoorde onlangs van mijn moeder wat er is gebeurd met je opa, alsnog gecondoleerd met dit tragische verlies.
Mijn moeder woonde van 1990 tot 2000 achter je oma Dinie en haar 2 zonen. Ik heb ze ook nog gekend, maar niet zo goed als mijn moeder, omdat ik toen al een eigen flat had in Eindhoven. Je vader heeft nog een keer meegeholpen met een bankstel overhuizen voor mijn nieuwe flat, dat was rond 1992.
Ik kan je vader nog herinneren als een joviale jongen, wel wat stoer, zijn broer was wat rustiger van aard.
Mijn moeder heeft pas nog even met je oom gesproken, ik vind het heel vreselijk voor jullie allemaal, ik kon het gewoon niet geloven toen ik eind augustus hoorde wat er is gebeurd met je opa.
Ik schrijf dit niet uit sensatie-zucht, maar omdat ik je vader en zijn broer en moeder persoonlijk heb gekend, wilde ik dit gewoon even kwijt…
Als je behoefte hebt om te reageren, kun je me ook vinden op facebook,
veel sterkte ook voor je oom en oma gewenst

Beantwoorden

Update 15:
Onderzoek naar brief in zaak Bart Hillen
Bij het Eindhovens Dagblad is onlangs een anonieme brief bezorgd waarin uitgebreid wordt ingegaan op de dood van Bart Hillen, die op 19 mei 2016 werd gevonden in de Zuid-Willemsvaart in Helmond. De politie onderzoekt de achtergronden van de brief en komt graag in contact met de afzender.
In het onderzoek naar de dood van Bart Hillen werd op 25 mei 2016 de 40-jarige zoon van het slachtoffer aangehouden. De man zit nog altijd vast.
Het onderzoeksteam en het Openbaar Ministerie vinden het belangrijk om de anonieme brief zorgvuldig te onderzoeken. De recherche komt graag in contact met de afzender. Daarom vraagt de politie schrijver of schijfster van de brief met klem om contact op te nemen met het onderzoeksteam. Het is heel goed mogelijk dat ook anderen op de hoogte zijn van deze brief en bijvoorbeeld weten wie de afzender is. Ook met die mensen komt de politie graag in contact.
Het rechercheteam is bereikbaar op 0900-8844.

Beantwoorden

Update 16:
OM eist 20 jaar cel voor vermoorden vader Bart Hillen uit Mierlo-Hout
Enkele minuten geleden eiste de officier van justitie 20 jaar cel (met aftrek van voorarrest) voor Sander H. (41) voor de moord op zijn vader Bart Hillen (67). Hij acht bewezen dat deze verdachte de enige is die zijn vader gedood kan hebben en dat bewust deed voor geldelijk gewin: moord met voorbedachte rade dus.
De zoon (destijds zonder vaste woon- of verblijfplaats) is in de rechtbank van Den Bosch aanwezig. In geuren en kleuren ontkende hij ook ter zitting de moord op zijn vader gepleegd te hebben. Zoals je in de vorige updates kunt lezen en zien werd de vermiste Bart Hillen vorig jaar mei in het kanaal vermoord aangetroffen.
Het Openbaar Ministerie liet weten later op de dag met het officiële persbericht over deze zaak te komen. Wij zullen dat in zijn geheel in een volgende update plaatsen. Voor wie daarop niet wil wachten, kijkt hier op Twitter. Daar lees je uitvoerig wat Saskia Belleman, rechtbankverslaggever van De Telegraaf, sinds vanochtend tot nu toe zeer uitvoerig vanuit de rechtszaal meldde. Bijna van minuut tot minuut deed deze van TV bekende dame verslag van wat er werd gezegd door de verdachte, zijn broer, de officier van justitie en de rechter.
Hieronder 1 van de vele bovenstaande foto’s die Harrie Fotografie maakte.

Beantwoorden

“Sander H. (41) voor de moord op zijn vader Bart Hillen (67).”

Goh… waar zal die ‘H.’ toch voor staan?

Beantwoorden

@Bart op donderdag 31 augustus 2017 om 13:33:

Precies, ik gok dat het deze Sander Hillen is 🙂

Beantwoorden

Update 17 (met het aangekondigde persbericht van het Openbaar Ministerie):

Strafeis van 20 jaar cel voor moord op vader
De officier van justitie eiste vandaag 20 jaar cel tegen een 41-jarige man voor de moord op zijn vader. De man bracht zijn vader in mei 2016 om het leven en dumpte zijn lichaam in het water.
.
‘Enkel en alleen om het geld’
Het slachtoffer, een 67-jarige man uit Helmond, was voor hij werd gevonden enige tijd vermist. Terwijl de verdachte rondreed in de auto van zijn vermoorde vader, geld pinde van zijn rekening en regelmatig in zijn woning verbleef, ontwaarde een voorbijganger op 19 mei 2016 een groot pakket in de Zuid-Willemsvaart in Helmond. Het bleek het met een steekkar verzwaarde lichaam van de vermiste Helmonder te zijn. Het OM gaat ervan uit dat de verdachte zijn vader al op 2 mei 2016 om het leven heeft gebracht. Hoewel de verdachte tijdens het onderzoek geen verklaring aflegde, lijkt het motief van de moord niets anders dan geld te zijn. De verdachte had na de moord op naam van zijn vader een nieuwe pinpas aangevraagd waarmee hij grote bedragen pinde. Ook bleek de kluis met een groot contant geldbedrag leeg.
.
‘Hoe laat je iemand verdwijnen?’
In het onderzoek kwam naar voren dat de zoon voor de moord veelvuldig opvallende internetzoektermen intoetste als ‘spullen verkopen van vermiste personen’, ‘doodsteken weinig bloed’ en ‘lijk verzwaren’. De verdachte zou na de moord chatgesprekken in de laptop van zijn vader hebben aangepast om zo een ander scenario te schetsen. Dat scenario, hij zou een afspraak hebben met een vrouw, bleek na onderzoek niet aannemelijk, onder andere omdat het gebit van het slachtoffer nog in de badkamer stond.
.
20 jaar
Nadat de officier stilstond bij het gemis van de man bij de nabestaanden, eiste de officier 20 jaar. Totaal respectloos noemde de officier de gedragingen van de verdachte. Het om het leven brengen van zijn vader, het dumpen van zijn lichaam en het in onwetendheid en verwarring achterlaten van de vrienden en familie van het slachtoffer.

Beantwoorden

Update 18:
20 Jaar cel voor Sander H. voor het vermoorden van vader Bart Hillen
De rechtbank Oost-Brabant heeft de 41-jarige Sander H. uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar. De man bracht zijn eigen vader Bart Hillen uit Mierlo-Hout om het leven en probeerde zijn daad te verhullen door het stoffelijk overschot te verbergen.
Een getuige zag op 19 mei vorig jaar in de Zuid-Willemsvaart bij Helmond een pakket drijven. Het bleek om het ingepakte lichaam van een 67-jarige man uit diezelfde plaats te gaan. Al snel kwam zijn zoon in beeld als verdachte, maar die blijft ontkennen iets met de dood van zijn vader te maken te hebben.
De rechtbank oordeelt dat de man wel degelijk zijn vader heeft omgebracht. Op basis van de bewijzen gaat de rechtbank ervan uit dat het slachtoffer in de nacht van 1 op 2 mei, maar in ieder geval vóór 15 mei 2016, is komen te overlijden. Volgens de rechtbank had de zoon van het slachtoffer als enige de gelegenheid om zijn vader in die periode om het leven te brengen. De conclusie dat de zoon de dader is, wordt verder onder meer geschraagd door DNA-sporen die het NFI aantrof op een rol tape in de garage van het slachtoffer. Met diezelfde tape was het slachtoffer vastgebonden op een steekkarretje. Er zijn geen aanwijzingen die duiden op de aanwezigheid van sporen van een onbekend gebleven persoon. Verder blijkt uit de zoekgeschiedenis van de mobiele telefoon van de verdachte, dat hij kort voor het verdwijnen van zijn vader onder andere zocht op “doodsteken weinig bloed”, “lijk verzwaren”, “iemand laten verdwijnen”, “hoe een lijk verbergen”, “iemand met volle fles op hoofd slaan” en “lijk in water dumpen”. De rechtbank betrekt deze zoektermen, die in rechtstreeks verband staan met het voornemen de man te doden en zijn lichaam weg te maken, bij haar oordeel dat sprake is van voorbedachte rade. Ook het feit dat de verdachte ruim de tijd heeft gehad om zich te bedenken, betrekt zij bij haar conclusie dat hij handelde met voorbedachten rade ener dus sprake is van moord.
De rechtbank oordeelt al met al dat de verdachte zijn vader op brute wijze van het leven heeft beroofd door hem met een stomp voorwerp meerdere keren op zijn hoofd te slaan. Vervolgens heeft de verdachte zijn vader in de garage verpakt in een deken, een dekbedovertrek en meerdere vuilniszakken en op een steekkarretje gebonden. Het stoffelijk overschot heeft hij naar de Zuid-Willemsvaart vervoerd en in het water geloosd.
De koelbloedigheid waarmee de verdachte zijn vader van het leven heeft beroofd en de mensonterende manier waarop hij met zijn stoffelijk overschot is omgegaan, is volgens de rechtbank schrijnend. Voor de nabestaanden betekent de dood van het slachtoffer een pijnlijk en onomkeerbaar verlies van hun (schoon)vader, opa en vriend. Het gebeuren heeft diep ingegrepen in hun leven. Bovendien hebben vrienden en familie van het slachtoffer lange tijd in onzekerheid verkeerd over wat er met het slachtoffer was gebeurd. De rechtbank weegt bij het bepalen van de straf verder mee dat de verdachte geen enkele duidelijkheid heeft gegeven over zijn handelen en zijn beweegredenen daartoe. Naar het zich laat raden, was geld voor de verdachte de trigger om tot een dergelijke daad over te gaan. Dit maakt het onbegrip over de moord en daarmee het verdriet van de nabestaanden des te groter.

Beantwoorden

Mooie straf!

Beantwoorden

En terecht 20 jaar hoop dat er niks afgaat

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 14 september 2017 om 13:32:

Goede oplossing. In het algemeen reageer ik niet op dit soort zaken. Hij komt goed weg. De veroordeelde zal wel in beroep gaan. In beroep bij het gerechtshof 30 jaar of levenslang?

Beantwoorden

Misschien kan de Weblog van Helmonmd de uitspraak van de rechtbank publiceren/ter inzage aanbieden? Dan kunnen de eventuele geïnteresseerden lezen wat de motivatie was van de rechtbank om tot dit oordeel te komen.

Beantwoorden

@Edwards op donderdag 14 september 2017 om 18:30:

Onder het woord -> oordeelt <- staat het linkje naar die uitspraak. 🙂

Beantwoorden

Geachte redactie leden, is er ook een uitspraak nr beschikbaar van de veroordeling voor de inbraak bin het huis van zijn broer en/of de eerdere veroordeling voor oplichting?

Alvast dank voor de moeite

Beantwoorden

@Mario Decock op donderdag 5 oktober 2017 om 16:18:

Dat weten we niet, meer dan de geanonimiseerde uitspraak van 14 september hebben we niet inzake deze moord. Wellicht kan de betreffende rechtbank je verder helpen.
We zijn trouwens wel benieuwd op welke misdrijven je precies op doelt. Dus fijn als je dat hieronder wilt toelichten.

Beantwoorden

Het gaat hierbij om inbraak in huis broer, waarvoor hij 3 maanden had gezeten van jan tot april 2017, zie verslagen pro forma zittingen, en eerdere veroordeling van oplichting , blijkt ook uit pro forma verslagen, meer weet ik zelf dus ook niet, vandaar mijn vraag

Beantwoorden

Update 19:
Vandaag vanaf 09.00 uur dient in Den Bosch het hoger beroep. Sander H. vindt dat hij zijn vader Bart Hillen niet vermoordde. De rechter vond in 2017 van wel en gaf hem 20 jaar achter de tralies. “De koelbloedigheid waarmee de verdachte zijn vader van het leven heeft beroofd en de mensonterende manier waarop hij met zijn stoffelijk overschot is omgegaan, is volgens de rechtbank schrijnend” zie update 18 hierboven.
Of rechtbankverslaggever Saskia Belleman (van De Telegraaf) via Twitter daar ook weer live verslag van doet, konden we niet achterhalen.

Beantwoorden

Meteen opsluiten voor 100 jaar bah bah !!

Beantwoorden

Hoop dat de straf nog veel zwaarder uit gaat pakken dan die 20 jaar dat die al heeft

Beantwoorden

20 jaar
Zoeen meteen linea recta kerker in
Die gore droeftoeter.
Hoop dat zijn leven zo zwaar wordt dat die zelf een einde maakt aan zijn leven

Beantwoorden

Sander hillen,bij mij in de klas gezeten op de basisschool,toen was het zon lief menneke,maar nie heus.nooit meer loslaten dien vieze vatzige zultkop

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 18 november 2019 om 00:11:

Ze hebben zijn achternaam weggelaten vanwege privacyredenen maar de achternaam van zijn vader wel neergezet?

Beantwoorden

Update 20:
Meer onderzoek nodig
Het gerechtshof in Den Bosch heeft vandaag in een tussenuitspraak besloten dat er meer onderzoek nodig is in de zaak tegen Sander H. die ervan wordt verdacht zijn vader Bart Hillen gedood te hebben. Hij zou daarna het lichaam hebben weggemaakt door het in de Zuid-Willemsvaart te gooien. De rechtbank Oost-Brabant veroordeelde de man eerder tot 20 jaar gevangenisstraf.
In mei 2016 zag een getuige een pakket drijven in de Zuid-Willemsvaart bij Helmond. Het bleek om het ingepakte lichaam van de 67-jarige Bart Hillen te gaan. De zoon van de man kwam in beeld als verdachte, maar blijft ontkennen dat hij iets met de moord op de man en het wegmaken van het lichaam te maken heeft. Toch veroordeelde de rechtbank hem tot een gevangenisstraf van 20 jaar onder andere op basis van zoekopdrachten in zijn mobiele telefoon (zie update 18).
De verdediging van de verdachte heeft tijdens een eerdere zitting om meer onderzoek gevraagd. Volgens Sander H. is zijn telefoon namelijk gehackt vanuit het buitenland en zijn de aangetroffen zoekopdrachten door de hacker ingevoerd. Het hof vindt na beraadslaging dat het onderzoek niet volledig is geweest en dat een deskundige moet onderzoeken of er aanwijzingen zijn dat er door derden met de telefoon van de verdachte is geknoeid.
Daarnaast moet er ook meer onderzoek worden gedaan naar de aangetroffen bestanden op de laptop van het slachtoffer. De verdachte heeft in hoger beroep als alternatief scenario geschetst dat zijn vader zou zijn vertrokken met een internet-date. Op de laptop van het slachtoffer staat een chatsessie. Er bestaan echter verschillen tussen die bestanden en de originele conversatie, die is opgevraagd bij de datingsite. Het hof verwijst de zaak naar de raadsheer-commissaris om beide scenario’s nader te onderzoeken.

De volledige uitspraak van het gerechtshof.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 2 december 2019 om 14:37:

Wat zou de achternaam van Sander H zijn?

Beantwoorden

Rotzak levenslang

Beantwoorden

Weer top journalistiek ????????????????……. Bart hillen en zijn zoon Sander H ????????????

Beantwoorden

Update 21:
Hogere straf voor moord op vader en dumpen lichaam
Het gerechtshof in Den Bosch heeft vandaag de 44-jarige Sander H. een gevangenisstraf van 24 jaar met aftrek van voorarrest opgelegd. Hij is veroordeeld voor de moord op zijn vader Bart Hillen, waarna hij het stoffelijk overschot dumpte in de Zuid-Willemsvaart. De straf is hoger dan de gevangenisstraf van 20 jaar die de rechtbank Oost-Brabant eerder oplegde.
In mei 2016 heeft hij zijn vader om het leven gebracht door hem met een voorwerp meerdere keren op zijn hoofd te slaan. Daarna heeft de man het lichaam in een deken, dekbedovertrek en vuilniszakken verpakt en met spanbanden en tape aan een steekwagen vastgemaakt. Vervolgens heeft hij zijn vader gedumpt in de Zuid-Willemsvaart. Het stoffelijk overschot werd op 19 mei dat jaar uit het water gehaald. Al die tijd verkeerden familie en vrienden in onzekerheid over wat er met het slachtoffer was gebeurd.
Uit politieonderzoek bleek dat de spullen waarin en waarmee het slachtoffer was verpakt afkomstig waren uit zijn eigen woning, en er zat DNA van de man op de tape die eveneens was gebruikt. Daarbij komt dat het slachtoffer voor het laatst in leven is gezien in zijn eigen woning in gezelschap van de man. Uit de zoekgeschiedenis van de telefoon van Sander blijkt dat hij voor de verdwijning van zijn vader heeft gezocht op termen als ‘iemand met volle fles op hoofd slaan’ en ‘lijk in water dumpen’.
Het hof stelt vast dat de zoektermen die de man heeft geraadpleegd in nauw verband staan met de wijze waarop en de plek waar het lijk van het slachtoffer is aangetroffen.
De man ontkent dat hij iets met de moord te maken heeft. Zijn vader zou op een date zijn gegaan. Uit onderzoek blijkt dat de man op de computer van zijn vader chatsessies op een datingsite heeft gemanipuleerd zodat het zou lijken alsof zijn vader daadwerkelijk een afspraak had gemaakt. De wijzigingen zijn echter aangebracht op het moment dat het slachtoffer al als vermist was opgegeven en de man alleen in de woning van het slachtoffer verbleef en toegang had tot en in het bezit was van de laptop van zijn vader.
Net als de rechtbank Oost-Brabant 3 jaar geleden (zie update 18) oordeelt het hof dat de man handelde met voorbedachte raad en spreekt daarom ook van moord. Het motief om de moord te plegen was het verkrijgen van geld en bezittingen van zijn vader. Zo reed de man direct na de verdwijning van zijn vader rond in zijn auto. Ook vroeg de man namens zijn vader een nieuwe pinpas en pincode aan, en werden in zijn telefoon zoektermen gevonden om een kluis te openen.
De koelbloedigheid waarmee Sander zijn vader om het leven heeft gebracht en de mensonterende manier waarop hij met het lichaam is omgegaan, is schrijnend en getuigt van een totaal gebrek aan respect voor het leven van zijn vader. Daarnaast rekent het hof het de man aan dat hij na zijn daad een aantal dagen in de woning van vader, de plaats delict, heeft verbleven en zich de auto en diverse betaalmiddelen van zijn vader heeft toegeëigend en gebruikt. Bovendien heeft hij geprobeerd zijn sporen uit te wissen door een dwaalspoor uit te zetten. De door de rechtbank opgelegde straf acht het hof daarom niet voldoende. Moord is een van de meest ernstige delicten die het Wetboek van Strafrecht kent, waarvoor de wetgever als maximumstraf een levenslange gevangenisstraf of een tijdelijke gevangenisstraf van ten hoogste 30 jaar heeft vastgesteld. Het hof komt tot een gevangenisstraf van 24 jaar.

De volledige uitspraak van het gerechtshof.

Beantwoorden

Gerechtigheid. Als je de uitspraak leest krijg je kippenvel.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *