Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.822 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Erik de Vries is gekozen tot lijsttrekker van de SP bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. Dat besluit namen de leden van de SP vanavond unaniem. Daarmee werd hij voor de vierde keer op rij lijsttrekker van die partij. De 38-jarige Helmonder is op dit moment wethouder met Mobiliteit, Stedelijk beheer en groen, Wijken in de portefeuille en Helmonds 1e loco-burgemeester. In december volgen de andere kandidaten van de lijst en wordt het verkiezingsprogramma vastgesteld.
Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 kreeg zijn partij de meeste stemmen in Helmond. Een video die de gemeente daaraan voorafgaand maakte in verband met zijn lijsttrekkerschap:

In de reacties hieronder staat een update.

3 reacties:

Proficiat Erik de Vries

Beantwoorden

Update:
Wethouder Nathalie van der Zanden lijstduwer bij de SP
Vanavond werd bekend wie lijsttrekker Erik de Vries volgen op de kandidatenlijst bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Wethouder Nathalie van der Zanden is lijstduwer. Voordat zij wethouder werd was zij werkzaam in de Sociale Zekerheid en daarnaast sinds 2006 actief als raadslid. “Daarom geef ik nu anderen voorrang voor een plek in de raad en lever ik mijn bijdrage als lijstduwer. Wel wil ik mijn bestuurlijke ervaring opnieuw inzetten als wethouder als dat gevraagd wordt.” Huidige fractievoorzitter en onze weblogcolumnist Lonneke Maráczi staat op de tweede plek.
In wijkhuis De Fonkel stelden de SP-leden hun lijst als volgt unaniem vast:

 1. Erik de Vries
 2. Lonneke Maráczi
 3. Jelle de Graaf
 4. Ed Islaratoeboen
 5. Ad Spruijt
 6. Hans van Gemert
 7. Hans Verbakel
 8. Ger Klaus
 9. Hikmet Terzioglu
 10. Thecla de Jong
 11. Sahib Kerimli
 12. Erik Bakker
 13. Mieke Meulendijks
 14. Barry Wouters
 15. Jeroen ter Horst
 16. Peter de Jong
 17. Mieke van Paassen
 18. Irma Timmermans
 19. Leo Derks
 20. René Blok
 21. Harrie Schijvens
 22. Els Lemmen
 23. Frans van der Zanden
 24. Tinie Gruijters
 25. Joyce Alting Siberg
 26. Jean Boetzkes
 27. Peter van Veghel
 28. Danny Kuijpers
 29. John Clement
 30. Tom Hagebols
 31. Lenie Weijnen
 32. Lenie Steenbakkers
 33. Henk Koolen
 34. Nathalie van der Zanden

Voor elkaar, luidt de titel van het SP-verkiezingsprogramma (pdf). Lijsttrekker en wethouder Erik de Vries noemt het een “uitgestoken hand naar alle Helmonders die samen met ons willen strijden voor een sociale stad.” Het programma is onderverdeeld in 3 hoofdstukken waarin bij de diverse onderwerpen wordt aangegeven “wat we gedaan hebben” en “wat we gaan doen”. Rode draad daarin is is het betrekken van de Helmonders aldus de lijsttrekker: “Geen plannenmakerij vanuit een kantoor, maar met de directe inbreng van betrokkenen. Op die manier telt en doet iedereen mee!”
4 Jaar geleden werd de SP de grootste partij van de stad. Voor het eerst leverde de partij 2 wethouders. Veel voorstellen zijn met succes uitgevoerd (er kwam 1 miljoen extra voor armoedebestrijding, de Ruit is van de baan en er ligt een heel nieuw centrumplan op tafel) maar daarmee is Helmond nog niet af, zegt Erik de Vries. “Zorg blijft onze aandacht krijgen, we doen voorstellen om armoedebestrijding verder aan te pakken, en de bereikbaarheid willen we verbeteren met slimme maatregelen, zonder verdubbeling van de N279. Om maar een paar belangrijke onderwerpen te noemen.”

Beantwoorden

34 Kandidaten. Daarmee kunnen ze de hele raad vullen! Is dat niet wat veel? Ik vind het aantal lijsten én het aantal kandidaten per lijst nu niet bepaald een teken van democratie. En heb medelijden met de mensen die die lijsten straks moeten gaan tellen…

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *