Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.214 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
28reacties

Op de Kasteel Traverse vond vannacht rond 1 uur een ernstig verkeersongeluk plaats. Ter hoogte van de Kerkstraat stak een persoon met een damesfiets de Traverse over bij de met hekken beveiligde voetgangersoversteekplaats. Daar werd die man of vrouw aangereden door een auto richting Deurne.
Zowel de gewonde fietser als de bestuurder werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De arts van de opgeroepen traumahelikopter ging mee. Omstanders meldden ons dat de betreffende auto met een veel te hoge snelheid reed. De Traverse (N270) werd tijdelijk afgezet. De politie doet uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder een updates.

28 reacties:

Dat is hard gegaan…. Beterschap voor de betrokkene…

Beantwoorden

Die heeft zeker harder gereden dan de toegestane 50 kmh…hoop dat ze er goed vanaf komen veel sterkte

Beantwoorden
Paulus de Boskabouter

Pfff heftig zeg sterkte

Beantwoorden

Zo zeg…dat is een behoorlijke klap geweest.

Beantwoorden

hoop dat die fietser vooral indd het wel overleefdheeft of dat die na het naar het ziekenhuis gebracht te zijn het nog heeft overleefd! want zo’n klap kan dodelijk wezen ! wat een rund zeg zo’n automobilist! zeker weer 1 met drank achter het stuur want tis wel zaterdag nacht he!

Beantwoorden

Omg zeg das verekte hard gegaan zo te,zien he…hoop dat t toch allemaal mee valt voor de slachtoffers

Beantwoorden

Moest een keer fout gaan daar.. daar word ook veel te hard gereden.. heeeel veel sterkte voor alle betrokkenen en hoop dat de aangereden fiets(st)er er goed bovenop komt!!..

Beantwoorden

Al die zelfbenoemde experts hier…alsof jullie kunnen zien hoe hard de auto ging. Fietser kan ook onverwacht overgestoken zijn. En automobilist is ook gewond overigens.

Beantwoorden

Paul-Ivo, klets niet met je zelfbenoemde experts. Het volgende staat in de kop van het bericht:
Omstanders meldden ons dat de betreffende auto met een veel te hoge snelheid reed.

Is het dan gek dat lezers dan zo reageren? En ja, ga maar eens daar staan kijken, dan zie je zelf wel dat daar véél te hard wordt gereden. Haast hé. Iedereen heeft haast en vooral proberen dat groene licht te halen, of het oranje licht, als het maar even kan!

Beantwoorden

Bullshit fietsers steken daar net zo gehaast over. Mja je zal wel zon groendakje zijn dat de autos weg moeten blabla

Beantwoorden

Beantwoorden

Daar wordt inderdaad veel te hard gereden en zeker ’s nachts. Maar dan nog; je hebt als voetganger of fietser daar vrij uitzicht en je ziet de auto’s toch aankomen. En als je je niet zeker voelt als fietser dan pak je toch gewoon het stoplicht op de kruising, slechts 50 meter verder. Gehaaste spoed is nooit goed.

Beantwoorden

Iedereen die de (al dan niet te hard rijdende) automobilist meteen veroordeelt, moet zich misschien eens afvragen waarom de fietser bij een VOETGANGERoversteekplaats moest oversteken, in plaats van bij de daarvoor bestemde verkeerslichten 50 meter verderop.

Beantwoorden

@punt-uit op zondag 20 maart 2016 om 10:27:

En al die omstanders hebben een ingebouwde radar? Of zouden die wellicht in shock kunnen zijn en een subjectief oordeel kunne vellen?

Er is geen mens die op het oog een adequate snelheidsbepaling kan doen, hooguit een inschatting.

Beantwoorden

@Booze op zondag 20 maart 2016 om 12:10:

Die automobilist zit hoe dan ook fout. Hoe langzaam, scheef of dronken die fietser ook heeft gereden.

Ik vind het respectloos dat mensen het opnemen voor die automobilist. Die heeft, op een nagenoeg verlaten weg, een fietser aangereden. Een fietser tegen een auto is een oneerlijke strijd. Ik hoop dat het fietsende slachtoffer geen ernstig letsel er aan over heeft gehouden.

Beantwoorden

@Booze op zondag 20 maart 2016 om 12:07:

Of gewoon helemaal niet oversteken, dat was ook een oplossing geweest…. 🙁
Ik ben benieuwd of de politie een uitgebreid onderzoek doet als ze denken dat de zwaargewonde fietser een beetje dom was, maar je weet het niet.

Beantwoorden

1 Minuut geleden kwam de politie met de volgende informatie:

Fietser en automobilist gewond bij aanrijding
Bij een aanrijding op de Kasteel-traverse is zondag 20 maart een 22-jarige man uit Tilburg zwaargewond geraakt.
Hij stak daar rond 1.00 uur met zijn fiets de weg over en werd geraakt door een auto die werd bestuurd door een 22-jarige Helmonder. Er is een traumahelikopter ter plaatse gekomen. De fietser is naar een ziekenhuis in Tilburg vervoerd. De automobilist raakte ook gewond en is naar een ziekenhuis in Helmond gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. Van beide betrokkenen zijn bloedproeven afgenomen om te bepalen of ze alcohol hadden gedronken.

Beantwoorden

wat een klap moet dat zijn geweest. ja daar rijden ze snachts altijd hard, maar ja of je nu 50 rijd of 80 komt toch heel hard aan, hoop dat de gewonden snel weer beter worden en dat ze kunnen achter halen hoe of wat.

Beantwoorden

Ik wet niet of jullie het weten maar daar mag je 70 km/ hr rijden en 30meter verder staat een flitser en die flitsen ook snachts dus zal wel meevallen met de snelheid neemt niet weg dat ik allebei de personen veel gezondheid toe wens wie er nu ook fout is geweest maakt niet uit alleen voor de materiële schade gezondheid van allebei is veel belangrijker

Beantwoorden

Je mag daar maar 50 Mario’s. Er staat op die hele weg vanaf de kruising geen bord waar de snelheid aangegeven word. Dat betekend dus dat je maar 50 mag.

Beantwoorden

@Mario’s op zondag 20 maart 2016 om 13:57:

Maximum snelheid binnen de bebouwde kom is 50 km/u tenzij andrs aangegeven. Bij binnenkomst Helmond ter hoogte van de automotive campus staat een bord 50. je mag dus maar 50 en géén 70 daar.

Beantwoorden

Je mag op dat stuk 50, maar zeker ’s avonds wordt er veel te vaak veel te hard gereden. Op de kruising met de Koninginnewal staat (ri. Deurne) geen flitspaal, dus daar kunnen ze lekker doorrijden.
Het is hier al vaker misgegaan, en nog veel vaker net goed gegaan.

Beantwoorden

Allee zeveraartje. Zeker een met drank op zeg je.. wacht eerst maar t onderzoek af ipv al meteen conclusies te trekken/ speculeren. Daar schiet je niks mee op.

Hopelijk komen beide er weer bovenop, die deuk ziet er iig erg heftig uit! Sterkte aan de slachtoffers!

Beantwoorden

…vervoerd naar een ziekenhuis in Tilburg… Da’s heel slecht nieuws. Voor zover mij bekend gaat het dan om ernstig hersenletsel… Elizabeth ziekenhuis is toch gespecialiseerd in schedellichten/neurochrirurgie? Ongeacht de oorzaak of schuld, ik hoop dat beiden er weer bovenop komen. Sterkte aan de familie voor een hele zware periode!

Beantwoorden

Besef je wel wat je zegt?

Je verklaard elke automobilist vogelvrij, en geeft elke fietser een greencard om maar gewoon wat te doen.

Dat is natuurlijk onzin van de bovenste plank, JA een fietser is een beschermde verkeersdeelnemer wat in theorie er voor zorgt dat de automobilist in principe aansprakelijk is voor de schade, maar niet per definitie schuldig is. Sterker nog, als de automobilist kan aantonen dat hem niets te verwijten valt en hij niet schuldig is aan het ongeval, zal ook de financiele aansprakelijkheid bij de fietser komen te liggen. Er zijn niet voor niets steeds meer automobilisten die een dashcam hebben.

Los van die enigszins kromme wetgeving, zouden fietsers zelf er goed aan doen zich te realiseren dat ze zo kwetsbaar zijn en daar naar moeten handelen, wat inhoudt goed zichtbaar zijn en anticiperen op het overige verkeer. Dat heb ik zelf als fietser ook altijd gedaan, ik stopte liever een keer extra dan dat ik ergens op een motorkap belandde.

Anderzijds mogen veel automobilisten best wat meer rekening houden met fietsers en voetgangers, voor de bescherming van fietsers en voetgangers tegen verkeershufters is de wet goed, het is alleen zo jammer dat er nogal wat fietsers zijn (zeker niet alle!) die er misbruik van maken.

Beantwoorden

@John op zondag 20 maart 2016 om 23:16:

kan ook zijn omdat die persoon zelf uit Tilburg komt dat ie daar naar toe gebracht is….. ik weet niet of ze dat ooit doen.. maar zou toch kunnen?

Beantwoorden

@Booze op maandag 21 maart 2016 om 00:45:

zo is het…. goed verwoord!

Beantwoorden

@Bettie

Ja dat zou kunnen natuurlijk. Mijn schrik kwam door de term zwaargewond en dat er een traumaheli is gekomen. De dokter van het MMT is met de gewonde meegegaan naar het ziekenhuis. Ik schatte het zo in dat als er een zwaargewonde is er niet wordt gekeken wat prettig is maar waar de nodige traumazorg kan worden geboden. Hoe dan ook, een moeilijke tijd voor de betrokkenen en hun families.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *