Buiten is het 14 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.798 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

98 reacties:

Update 1:
Bij het zeer ernstig ongeval tussen een ambulance en een personenauto kwamen 3 inzittenden van de auto om het leven. Er raakte 1 persoon ernstig gewond. 2 Ambulancemedewerkers raakten ook gewond. Dat maakte de politie zojuist bekend. Politieagenten informeren de nabestaanden.
De voertuigen botsten rond 00.15 uur door nog onbekende oorzaak frontaal op elkaar. Specialisten van de politie doen ter plaatse (sporen) onderzoek naar de aanrijding. De plaats van het ongeval is afgezet. Beide voertuigen zijn nvoor nader onderzoek in beslag genomen en worden weg getakeld.

Beantwoorden

Pfff heftig. Moet wel erg hard zijn gegaan. Sterkte aan de nabestaanden

Beantwoorden

Update 2:
De dodelijke slachtoffers zijn jongens van pas 15 en 16 jaar uit Eindhoven en 16 jaar uit Nuenen Laatstgenoemde bestuurde de auto. Het zwaargewonde slachtoffer is 15 jaar uit Eindhoven. Hun families zijn inmiddels geïnformeerd.
De gewonde ambulancemedewerkers maken het naar omstandigheden redelijk goed. Hun verwondingen lijken mee te vallen. Zij zijn wel ter observatie opgenomen in een ziekenhuis.

Beantwoorden

Vreselijk pfff sterkte voor iedereen🙏

Beantwoorden

Ongelofelijk, zo jong, wat triest.
Sterkte aan de nabestaanden.

Beantwoorden

Brrr kippenvel. 16 jaar, auto rijden, zoveel doden en heel veel mensen voor t leven getraumatiseerd….
Ontzettend veel sterkte voor families, het ambulance personeel wat betrokken was bij het ongeluk, maar ook voor alle hulpverlening aanwezig op deze heftige werklocatie.

Heel veel levens voor altijd getekend 🖤

Beantwoorden

Update 3:
Harrie Fotografie maakte ook nog de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Sterkte aan de broeders, met de andere heb ik niet zoveel.
Ben blij dat ze niemand anders doodgereden hebben.

Beantwoorden

En nog lachgas gebruikt ook nog.

Beantwoorden

Gvd, wat erg. Minderjarig, lachgas, illegaal snachts rondracen onder invloed.
Trouwens kwam laatst van werk vlak na middernacht afslag lierop van A67, kwam er ook een totaal tegen verkeer in over rotonde en vluchtheuvel vlak langs me heen.
Politie vind corona regels belangrijker

Beantwoorden

Andre, je opmerking over corona is totaal irrelevant. Of had je verwacht dat er na middernacht bij die rotonde een politieagent stond te controleren?

Beantwoorden

Bedankt lieve ouders dat ik aan je wiegje mocht staan. De zoveelste keer met te jonge bestuurders in de auto. Dan ook nog met dat verrekte lachgas dat schijnbaar in 1 op de 3 auto’s te vinden is. Blij dat ik geen kinderen heb, in een maatschappij die steeds erger wordt. Sterkt voor alle nabestaanden.

Beantwoorden

Ouders moeten hun kinderen godverdomme gewoon opvoeden maar zijn te druk met de baan om dat huis van 5 ton te kunnen betalen.

Beantwoorden

Joyriden, lachgas. Het klinkt allebei als iets leuks maar je ziet maar dat de joy en de lach hier ver te zoeken zijn.

Nabestaanden van de slachtoffers, bestuurders van de ambulance en de mensen die snel ter plaatse waren blijven achter met een trauma.

Opmerkingen hierboven als karma, slechte opvoeding en te druk met hun huis van 5 ton zijn echt zo respectloos en onmenselijk. Ja, die jongens hadden dit nooit mogen doen. Maar denk je dat die ouders hun de autosleutel hebben gegeven met daarbij een fles lachgas? Ikzelf vermoed van niet.

Zoveel levens zijn door dit ongeluk overhoop gehaald. Het is triest en laat het een les zijn voor andere jeugd: lachgas is echt niet lachen.

Beantwoorden

Mensen zoals Mark en Bob moeten zich diep schamen. Hun reacties wijzen op een volstrekt gebrek aan empathie terwijl empathie juist is wat de samenleving leefbaar maakt. Het is gewoon afschuwelijk, voor alle betrokkenen, de slachtoffers hun families, de ambulancebroeders …

Beantwoorden

Gelukkig zijn ze niet op een gezin geknald met kinderen erin. Ouders verantwoordelijk houden voor dit.

Gelukkig gaat het met de broeders goed.

Beantwoorden

Erg triest en wens alle betrokkenen veel sterkte en kracht toe.
Een grote bak ellende is het , ongeacht de achtergrond en beweegredenen.

Beantwoorden

@Jacques

Ik heb zeer veel empathie voor onschuldige slachtoffers zoals de ambulancebroeders. De samenleving moet juist laten weten dat ze de Darwin Award dubbel en dik verdient hebben misschien gaan andere jongeren dan eens nadenken over hun gedrag. Dit had namelijk heel verkeerd kunnen aflopen wanneer ze fietsers hadden geschept daar.

Beantwoorden

Heel veel sterkte voor ambulancepersoneel en voor alle anderen typisch een leermoment. Heeft in mijn ogen niets met empathie te maken maar voor wegkijken bij misstanden.
Tot slot familie van slachtoffers ook sterkte gewenst bij dit onverwachte verlies.

Beantwoorden

@Mark op zondag 14 november 2021 om 09:38:

Beetje kort door de bocht, je bent helemaal niet op de hoogte van achtergronden van dit verhaal. Alles wat je noemt (duur huis, ouders die niet opvoeden enz enz) daar was jij toch niet bij? 🙁

Beantwoorden

Jonge jonge wat een reacties staan er tussen. Om je kapot te schamen. En meteen de ouders weer de schuld geven. Ik hoop dat karma ook jullie kant op komt. Heel veel sterkte voor iedereen die hierbij geraakt is.

Beantwoorden

Hoezo schamen, respecteer toch ieders directe open reactie, hoe emotioneel ook.
Ik denk dat juist ook de mensen die de stomheid benadrukken enorm begaan zijn met dit leed.
De reactie om externe factoren te benadrukken is doorgaans het ontwijken van die heftige emotie.
Wat als ‘t jouw kinderen waren, wat als ze iemand anders doodgereden hadden.
Daarom, ga niet e ll aar lopen verwijten, iedereen voelt hoe erg dit is.
Ook heeft in dezen bv verbieden niet veel zin, dit alles was al verboden. Geen rijbewijs, minderjarig, lachgas, te har rijden,gevaarlijk doen.
Voorlichting en educatie.
Vooral daar waar het intellect niet schijnt.

Beantwoorden

Als het om empathie gaat, betreft het hier de ambulancemedewerkers die op dat moment aan het werk waren.
15 en 16 jaar, in een auto en midden in de nacht. Hoe is het mogelijk?
Dan vraag je er toch om, welnu dan heb je het hier.

En dan kun je waarschuwen tot je een ons weegt, dan ben je een zure zeurpiet, maar met een stel doldrieste idioten (anders kan ik het niet noemen) die midden in de nacht in een gestolen auto als gekken rondscheuren, volgepompt met lachgas en God mag weten wat nog meer, kàn ik geen medelijden (meer) hebben.
Geen pardon en geen sorry van mij. Hooguit opluchting dat zij geen anderen mee de dood in hebben getrokken.

Beantwoorden

@Liesje42 op zondag 14 november 2021 om 11:45:

Ouders die hun kinderen kennelijk niet missen of het prima vinden dat ze er op uitgaan?
+ 15 en 16 jaar
+ gestolen auto (hoe anders?)
+ drogerende middelen
+ midden in de nacht

En moet je er dan ook nog bij zijn om op je klompen aan te voelen dat de resultante de optelsom is van fatale factoren?

Beantwoorden

@Erik op zondag 14 november 2021 om 13:27:

Toen jij 15 of 16 was, was je toen al zo braaf en verantwoordelijkheidsbewust als nu? Heb jij nooit iets doms gedaan vroeger? Bromfiets opgevoerd ofzo? Nee, jij vast niet. Jij zat vast en zeker zaterdagavond braaf thuis op de bank de encyclopedie te lezen onder het genot van een beker warme melk.

Kom op, we hebben op die leeftijd allemaal wel eens iets stoms gedaan, maar de meesten van ons hebben zo veel geluk gehad dat het goed is gegaan en iedereen er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen. Jammer genoeg was dit geluk er deze keer niet en is het fout afgelopen. Wat die tieners gedaan hebben is natuurlijk niet goed te praten, maar dat ze het met hun leven moeten bekopen is iets dat ik niemand gun. Ik wens alle betrokkenen veel sterkte toe.

Beantwoorden

Update 4:
Familie, vrienden en een grote aanhang van PSV staan stil langs de Heeklaan. Zij herdenken de jonge slachtoffers die hier vannacht vielen bij een frontale botsing. Er worden bosjes bloemen neergelegd en vuurwerk en fakkels ontstoken. Vanwege deze enorme toeloop werd de Heeklaan tijdelijk afgesloten door de politie.

Beantwoorden

Vreselijk zeg. Zeer triest als ik als ouder deze reacties zou moeten lezen…. Wens hun alle sterkte toe met dit onmenselijk trauma ongeacht. Maar ook veel sterkte voor ambulance personeel en ieder die hier persoonlijk betrokken bij is.

Beantwoorden

Bericht van een van de mooiste fansites van Nederland:

R.I.P.

Beantwoorden

Sterkte voor iedereen 😇❤️🙏

Beantwoorden

Ik wens alle betrokkenen heel veel sterkte

Beantwoorden

Heel veel sterkte voor alle nabestaanden van de tieners, hulde voor de ambulancebroeder die ondanks zijn eigen verwondingen eerst eerste hulp heeft gegeven aan de ernstig verwonde tiener.❤️‍🩹
En heel veel sterkte aan al die kansloze personen die hier hele domme reacties plaatsen niet wetende dat de nabestaanden dit ook meekrijgen.
Ga hulp zoeken en oordeel niet , laat dit oordelen over aan de personen ter plaatse die dit ook niet in de koude kleren gaat zitten.

Beantwoorden

R.I.P.voor de slachtoffers en heel veel sterkte voor alle familie, vrienden bekende…,heel veel beterschap voor de slachtoffers in het ziekenhuis en heel veel sterkte voor ambulance medewerkers ,,politie ,brandweer mensen en iedereen die er mee te maken heeft gehad

Beantwoorden

Wat die jongens hebben gedaan is fout en dat zullen ze echt wel geweten hebben
Maar om hun ouders de schuld te geven vind ik wel ver gaan
We weten niet hoe die jongens aan die auto zijn gekomen
Misschien sleutel van een van de ouders gepikt
Maar moeten ouders dan alles verstoppen ze waren oud genoeg om te weten dat wat ze deden niet mag
Maar zijn we niet allemaal jong geweest en hebben wij nooit iets gedaan wat niet mocht
Ik wens familie en nabestaande heel veel sterkte dat zullen ze zeker nodig hebben
Maar niet dat ze met een scheve blik aangeken worden
Ook de ambulancechauffeur en broeder heel veel sterkte
Ze zullen dit echt nooit meer vergeten

Beantwoorden

@Mark op zondag 14 november 2021 om 08:23:

Daar heb je gelijk in ,maar dat mag niet gezegd worden. Ik zei ook al blij dat ze niemand anders meegenomen hebben door hun domme actie.

Beantwoorden

Helemaal eens met Jacques en Johny
Sommige reacties vragen heropvoeding.
Heel veel sterkte voor alle betrokkenen
Emilie

Beantwoorden

@Tanja op zondag 14 november 2021 om 11:50:

Ik geef niemand de schuld dan zij zelf, ben enorm blij dat er geen onschuldige zijn meengenomen de dood in. Zoals de ambulancebroeders of iemand die daar toevallig op de weg reed. En ja ik vind het ook verschrikkelijk,maar zoals gezegd 15 16 jaar zonder rijbewijs in een auto rijden en dit veroorzaken ligt toch echt bij hun handelen zonder na te denken. En dat mag ook gezegd worden , nu hopen dat andere het uit hun hoofd laten om zoiets te doen.

Beantwoorden

Wat een ongelofelijk domme reactie angelique ga aub ook hulp zoeken!
Ja die 16 jarige mocht niet zelfstandig en zonder begeleiding auto rijden.
Maar volgens mij mag je als 16 jarige gewoon al rijden onder begeleiding. En ja dan kunnen ze overmoedig worden en dom handelen. Maar dan nog is het verschrikkelijk wat er alle betrokkenen is overkomen. Triest om hier zoveel reacties te lezen van mensen die alleen maar aannames doen. TRIEST

Beantwoorden

Sommige zijn echt hersenloze mensen hier. Oke ze hebben een fout gemaakt. Een hele grote. Wie denkt dat die jeugd dit nog leest ? Hun ouders waarschijnlijk wel. Daar is het het ergste voor. Gekke internet helden
En die hier die gekke reacties plaatst is niet jong geweest en hebben nooit niks stiekem gedaan

Beantwoorden

@ iemand uit helmond maak je adres maar bekend, ouders verantwoordelijk stellen? Idioot dat je er bent

Beantwoorden

Johny wie zou dan de begeleider zijn? Moest gewoon lachen om je reactie!!!!

Beantwoorden

@Johny

Ga je nu iemand bedreigen hier, dat is een strafbaar feit mannetje.

Beantwoorden

Wat plaatsen is achterbaks, ga hulp zoeken voor jezelf en je medestanders hier. Bedreigen? Vraag alleen of iemand zijn / haar adres wil bekend maken?!?
Als dit een strafbaar feit is dan stuur de politie op me af die kunnen oordelen, niet jij hersenloos mannetje

Beantwoorden

@ Johny

De rechter oordeelt niet de politie.

Beantwoorden

Oh ja, op het ED staat een artikel waarin de stiefvader aangaf dat ze naar een verjaardag zouden gaan tot 12 uur, dus ze hebben gewoon toestemming gekregen om de auto te pakken.

Beantwoorden

Een domme actie en ze betalen de hoogste prijs namelijk met hun leven heel veel sterkte voor de betrokken families dit is iets wat denk ik nooit meer vergeten gaat worden.

Beantwoorden

Maar ze waren wel stoer hoor in die auto!
Vergeet dat niet!!

Beantwoorden

@ Mark je bent echt een droeftoeter de begeleider zou natuurlijk de rijinstructeur zijn! Anders mogen ze niet rijden…..
De rechter , ook prima ga je melden bij de rechter mijn gegevens zijn bij de redactie bekend!

Beantwoorden

Johny maak jij je adres maar bekent. Het gaat niet om mij maar om iemand anders.

Beantwoorden

@Mark laat het artikel maar zien waarin die vader dat aangaf!

Volgens mij geeft de stiefvader aan: Groot raadsel hoe ze aan de auto zijn gekomen! Er staat zelfs een filmpje in waarin een aangeslagen (stief)vader zijn verhaal doet! Letterlijk citaat: Alles wat voor ons belangrijk was in het leven is ineens weg!

En dan gaan er hier van die hersenloze personen reageren die aangeven dat de ouders verantwoordelijk zijn! Echt ongelofelijk ik ken deze ouders niet maar kan me heel goed voorstellen hoe deze zich voelen. Jij bent echt een respectloos persoon dat is mijn mening en gelukkig de mening van 99% van nederland.

Beantwoorden

@Marc adres is bekend bij de redactie daar kan je hem opvragen

Beantwoorden

Johny en Marc ga elkaar lekker ergens anders lopen klieren.

Situatie is voor alle betrokkenen al erg genoeg

Beantwoorden

Johny je bent nog te dom om mijn voornaam correct te spellen en de weblog zal niet je adres aan mij geven hoor. Ik ben nu gewoon blij dat deze jongens dood zijn.

Beantwoorden

@ Noord bewoner, inderdaad zijn het nare reacties maar volgens mij geeft die Johny aan dat er wat meer respect moet worden getoond voor alle nabestaanden en slachtoffers. Respect voor de positieve reacties,
Geen respect voor de reacties die kwetsend zijn naar de nabestaanden.

Beantwoorden

@Mark sorry dat ik je naam verkeerd schreef. Sorry dat jij heel veel mensen kwetst. Laat mij maar voor jou gevoel dom zijn.
Gelukkig denkt de meerderheid van nederland anders dan jij. Gelukkig maar!
Rust zacht Anthony, Elvis en levi en nogmaals heel veel sterkte voor de nabestaanden. Heel veel ❤️‍🩹 beterschap voor de slachtoffers
Dank voor de ambulancebroeders die ondanks verwondingen toch eerste hulp gaf. Hulde

Beantwoorden

De nabestaanden, de 15 jarige die het hopelijk overleefd, alle mensen die hier een vreselijk trauma aan overhouden.
..
Mensen die denken te mogen en kunnen oordelen zonder situaties te kennen..
Mensen die niet willen kennen en alles zelf al weten..
Gevaarlijk
Nogmaals heel veel sterkte voor alle betrokkenen
Emilir

Beantwoorden

De nabestaande van de slachtoffers heelveel sterkte

Beantwoorden

Mensen toch, wat een reacties van sommigen…
In dit soort situaties zijn alleen maar slachtoffers…
Sterkte voor alle betrokkenen !

Beantwoorden

Wel goed van Johnny om excuses re maken, je ziet het, dat werkt altijd het beste.
Ik denk dat iedereen flink geschrokken. Los van hoe stom enzo… Dit is een heel erg onbedoeld resultaat.
Inderdaad zijn beken in vhun tienerjaren ook stout geweest, hoort erbij, al zijn er ook die dat minder of niet hebben gedaan.
Jongeren, en vooral jongens kunnen via een stepping stone steeds verder en dommer in hun kortzichtige daden zijn. Joh, die wagen is open, kijken of we ‘m aan de praat krijgen.. Oh flesje lachgas of joint… Tuurlijk. Alcohol kan ook… En vaak gaat zoiets goed of loopt met een sisser af.. Is ‘t een mooi of stoer verhaal. Los van dat ‘t niet allemaal mag. Dat hoort er ook bij.
Laten we vooral begrijpen van elkaar hoe lastig dit te accepteren is. Ook voor Mark, die zich anders uit en met emoties een andere kant ingaat.

Beantwoorden

Oh, als dit toch eens 4 Poolse jongeren waren geweest die dit ongeluk hadden veroorzaakt…dan was het begrip en de empathie ver te zoeken geweest.
Houd toch op met het goedpraten van wat hier gebeurt is. Er zit een levensgroot verschil tussen kattenkwaad uithalen enerzijds en als 16-jarige met een fles lachgas in de auto ‘s avonds laat joyriden anderzijds. Dit is keihard falen van de opvoeding en daar betalen die jongens nu zelf de hoogste prijs voor. Altijd denken dat alles maar moet kunnen zonder zelf enige verantwoordelijkheid te nemen, dat is er mis in onze samenleving.

Beantwoorden

Wat een reactieś zeg!!
Dat het gebeurd is,is al erg genoeg!
Wat de oorzaak ook is,ze zijn jong en kunnen niet altijd dingen voorzien!
Ik snap ook wel dat ik nu commentaar ga krijgen,maar ben je zelf niet jong geweest!En heb jij vroeger nooit fouten gemaakt???
Nou denk daar maar eens over na voordat je gaat roepen,Karma en opvoeding!!!
Dit ongeluk heeft alleen maar verliezers,
Heel veel sterkte voor de ambulance medewerkers en alle Fam vrienden mensen die de slachtoffers kennen

Beantwoorden

Domme misselijkmakende reactie’s,dan doen mensen toch altijd graag de vinger naar iemand toe wijzen,er lag een lachgasfles wie zegt dat deze gasten er ook gebruik van hebben gemaakt ,in amerika mag je met je 16 jaar autorijden dus de leeftijd tsja,er zijn genoeg 16 jarige die beter autorijden als menig ouder,heel veel sterkte aan de nabestaanden,een giga drama is dit. eerst het onderzoek afwachten.

Beantwoorden

@ piet wat een misselijk makende opmerking nou weer of het nu jongere zijn van nederlandse bodem, of met buitenlandse roots, maakt geen enkel verschil zijn allemaal hetzelfde!

Maar reacties van opvoeding en zelfs een reactie van blij dat ze dood zijn nou echt daar kan ik me ontzettend kwaad over maken! Dan ben je in mijn ogen echt een ontzettende ….
Geen woorden voor dat soort personen! Juist bij deze personen is er wat mis gegaan in de opvoeding.
De jongens hebben een verschrikkelijk ongeluk gehad een ongeluk met alleen maar verliezers. De nabestaande vrienden en bekenden lezen dit ook.
Nabestaanden ik schaam me oprecht voor de vele negatieve reacties van de verschillende personen hier.

Beantwoorden

Wat een domme reacties zeg!! Als of jullie geen katte kwaad uit hebben gehaald op deze leeftijd. Ze hebben duidelijk gezegt dat het niet bekend is van wie deze lachgas is. Het kan van de jongens zijn, het kan van de eigenaar/eigenaresse van de auto zijn, het kan al voor het ongeluk daar op het gras hebben gelegen. Tuurlijk is her dom wat de jongens gedaan hebben maar dan ook nog een reactie van blij dat ze dood zijn, dat gaat echt te ver. Schaam je oprecht, het zijn tieners van 15 en 16 jaar die hun hele leven nog voor hun hadden. De 15 jarige die het hopelijk overleeft, de personeel van de ambulance en de nabestaanden hebben de trauma van hun leven voor zich. Heel veel sterkte voor de 15 jarige, ambulance personeel en de nabestaanden.

Beantwoorden

Blijkbaar mag je hier alleen maar een reactie plaatsen als je het allemaal maar zielig vindt.

Iemand van 16 hoort niet achter het stuur in een auto en weet dat zelf ook heel goed.

Drugsgebruik heb ik al helemaal geen empathisch gevoel bij. Lachgas. Het zijn juist dit soort jongeren die de maatschappij verkloten voor heel veel andere mensen.

Het spijt me voor de nabestaanden, want die hebben verdriet, maar voor de jongens zelf doet het me bitter weinig.

Beantwoorden

Zeg maar niets meer Markje, je spoort echt niet

Beantwoorden

@Markje op maandag 15 november 2021 om 21:36:

Heel realistisch gedacht en gereageerd Markje. Je hebt volledig gelijk. Als je 16 bent ben je niet bevoegd een auto te besturen. Anita begrijpt dat niet.

Beantwoorden

Marco, weet niet of je de vorige reacties van Mark(je) ook leest?
Maar of hij nou realistisch denkt of niet, daar verschillen de meningen over.
Maar soms is een beetje respect naar de nabestaanden op zijn plaats!.
Als Markje zo stoer is moet hij dit eens gaan roepen bij de gedenkplek op de school van mijn zoon de rooi pannen in eindhoven.
Deze jongens hebben iets heel erg stoms gedaan waar ze de hoogste prijs voor betaald hebben. Denk je niet dat als de ouders dit geweten hadden ze niet enorm gestraft zouden zijn?

Maar goed Marco als jij hem groot gelijk geeft op ook zijn eerdere reacties dan zegt dit meer dan genoeg…..

Beantwoorden

Ja Johny, zoals ik al zei: wat ik schreef mag kennelijk niet gezegd worden.

Kijk nu naar de zogenaamde “bijeenkomst” ter plaatse aan de Heeklaan, met vuurwerk en al. Ik dacht dat vuurwerk voor 1 januari was, maar er zijn blijkbaar weer mensen die menen dat vuurwerk mag op het moment dat ze het zelf wilt. Dat is de norm van dit soort jongeren en hun “vrienden”.

In plaats van een sneu verhaal op de tv hadden de ouders zich beter kunnen afvragen waar hun kinderen van 15 en 16 midden in de nacht uitspoken.

Beantwoorden

@Markje op dinsdag 16 november 2021 om 07:45:

Waardeloze gast ben jij,je kunt wel een mening hebben maar vaak is het beter deze voor je te houden.

Beantwoorden

@ Markje soms is het verstandiger om je mening niet op social media te plaatsen! Maar goed blijkbaar heb jij een stuk in de opvoeding gemist van je ouders! Of je hersens zijn nog niet genoeg ontwikkeld.
Vuurwerk….. vuurwerk van dit kaliber mag het hele jaar door. En ja er zal vast zwaarder vuurwerk zijn, maar dat is niet alleen van deze tijd dat is al decennia lang het geval.
Maar goed mensen kunnen hier anoniem gewoon domme dingen plaatsen hier …..dat is het vervelende aan deze maatschappij.
Echt ik vind je oprecht een sneu figuur

Beantwoorden

Precies wat ik dus al schreef: kennelijk mag je hier alleen wenselijke antwoorden en reacties geven, anders ben je “sneu”, “hersenloos”, “waardeloos” en ga zo maar door.

Beantwoorden

@Markje of is het Mark , je ideeën mag je op papier zetten maar niemand zegt dat je hersenloos bent.

Jij mag wel allerlei aannames doen die niet op waarheid zijn berust.
Jij probeert mensen op zijn plaats te zetten als ze je naam verkeerd spellen.
Jij vind dat de ouders verantwoordelijk zijn omdat ze een huis van 5 ton hebben en ouders hele dagen werken!
Nou volgens mij hebben deze ouders een caravan/chalet! En zijn deze juist erg goed voor hun kinderen.
Jij vind het prima dat er drie kinderen dood zijn.
Jij doet een aanname dat ze drugs gebruikt hebben.

Allemaal aannames waar de nabestaanden niets aan hebben. Dacht je niet als dit allemaal waar zou zijn en de ouders dit wisten de kinderen geen straf zouden krijgen.

Kom op dit is van alle tijden! Dit was 40 jaar geleden ook al zo dat kinderen de grens opzoeken en niet alleen van nu.

Soms loopt dit fataal af soms nog erger!

NABESTAANDEN EN SLACHTOFFERS HEEL VEEL STERKTE EN BETERSCHAP ❤️‍🩹 EN VOOR DE DRIE LEVI, ELVIS & ANTHONY RUST ZACHT

Beantwoorden

@Markje op dinsdag 16 november 2021 om 08:38:

Goed begrijpen een scherpe tong maakt diepere wonden dan een zwaard.

Beantwoorden

Valt me erg tegen dat de moderator niet ingrijpt bij sommige reacties bij zo een dramatisch en treurig onderwerp. Niets anders dan zwijgen past bij het onmetelijke verdriet dat de naasten van deze jongens moeten doorstaan.

Beantwoorden

Update 5:
De 2 gewonde ambulancemedewerkers kregen sinds het ongeluk veel belangstelling en steunbetuigingen. Zij liggen nog in het ziekenhuis met gebroken borstbeen, gebroken en gekneusde ribben en diverse zware kneuzingen. Daar verblijven ze nog ter observatie vanwege eventuele complicaties en het instellen van pijnmedicatie. Zij voelen zich gesterkt door alle meelevende berichten en danken iedereen voor de steun. Dat liet de GGD Brabant-Zuidoost zojuist weten.

Beantwoorden

Een ongeluk met alleen maar verliezers. Iedereen heel veel sterkte 😢😢

Beantwoorden

Veel sterkte en beterschap gewenst

Beantwoorden

Enorm veel sterkte aan alle slachtoffers en nabestaanden van dit ongeluk.

Allereerst wil ik even aangeven aan Mark dat het vuurwerk afsteken bij het overlijden van een mede supporter een traditie is. En oké, het mag dan niet. Maar op straat poepen mag ook niet, en toch ligt er het en der stront. We zijn nou eenmaal niet allemaal pastoren en goedheiligen.

Ten 2e wil ik ingaan op de beweringen dat het net goed is dat het hen is overkomen, dan de ouders hier schuld aan hebben, dat ze niet rond 12 uur alleen buiten zouden moeten zijn, dan de ouders kiezen om alleen maar te werken voor hun huis van 5 ton, dat ze vol met drugs zitten en dat de auto gestolen is.

Ten 1e niemand verdient de doodstraf na een joyride. Ieder kind maakt fouten. En je hebt geluk als ouder dat jou kind zijn/ haar fouten niet te groot zullen zijn. Maar daar heb je maar deels zelf invloed op.

Dat de ouders hier schuld aan hebben?
Je weet helemaal niets van de gezinssituatie, niets! Dus hou je opmerkingen voor je. Er zijn genoeg kinderen die hun eigen weg inslaan. Die opgevoed worden door grotere jongens op straat op op een vak in een voetbalstadion. Mensen waar jonge gastjes vaak tegenop kijken. En je weet helemaal niet of er nog andere verzachtende omstandigheden zijn.

Dat een kind van 15 of 16 om 12 uur niet meer op straat mag zijn vind ik echt onzin.
Vraag eens rond in je eigen kring hoe laat zij thuis waren vroeger toen ze 16 waren.

Dat de ouders kiezen om te werken om hun huis van 5 ton te betalen, en er niet zijn bij de opvoeding is nog je slechtste aanname.
Er zijn heel erg veel gezinnen in nederland waar bijde ouders alle tandjes bij moeten zetten om in een normaal koophuis te kunnen wonen.

En dat de jongens vol drugs zitten weet je ook niet.
En wat als de bestuurder als enige dat wel had. Waren de andere 3 dan nét zo fout? Is het dan net goed dat zei ook meegenomen zijn?

Je kan vanalles vinden van dit trieste ongeluk maar hou je botte ondoordachte meningen voor je. Daar schiet echt niemand iets mee op.

Geef de ouders, vrienden, slachtoffers en ambulance broeders een stukje troost en hou het daarbij.

En even aan het weblog… flikker mensen die alleen maar provoceren alstublieft van dit forum af of ga offline. Maar hier schiet niemand iets mee op.

Ik wens iedereen een fijne dag.

Beantwoorden

Markje wat ben jij een held om zo te reageren op zoiets ernstig als dit .
Ik zweer je als ik er achter kom wie jij bent dan zullen we eens zien als je dan nog zo durft te praten over die kinderen.
Achter je laptopje of je telefoon ben je stoer maar kom eens een keer langs en geef dan je menig nog eens

Beantwoorden

@markje neem aub contact met me op even leuk zeggen ben blij dat de jongens dood zijn neem aub contact met me op zodat ik je in contact kan brengen met de families kun je je mischien beter tegenover verwoorden

Beantwoorden

@allen laten we aub Markje met rust laten…. iemand die zo reageert mist echt wat hersencellen of niet goed opgelet bij zijn eigen opvoeding.
Respect en medeleven kent hij in ieder geval niet.

@ Kevin en Pietje ik begrijp heel goed jullie reactie maar denk dat hij zijn volledige adres gegevens niet bekend zal maken.

Beantwoorden

Nee dat zal ook wel niet Johny
Maar het is een held om zo te praten
Mensen op op dit weblog laat me a.u.b. eens weten
als je weet wie Mark(je) is .
Ik sta er met voor en achternaam op , nu jij nog Markje

Beantwoorden

Verschrikkelijk dat vingerwijzing gedrag en we hebben opeens allemaal heilige kinderen zelf die nooit stomme dingen uithalen.
Mag hopen voor die gene met die niet na denkende domme reacties dat zoiets hun kinderen nooit overkomt want dan praat je wel anders!!!!
Schaam jullie diep met jullie karma praat.
Voor de nabestaanden heel veel sterkte in deze moeilijke tijd 🙏🏻

Beantwoorden

@johnny
Ik hou niet zo van internethelden
Ik ken de jongens en de families met zo’n reacties kan ie ergens op wachten dus als iemand weet wie het is hoor ik het graag

Beantwoorden

Veel beterschapsgroetjes aan de ambulancebroeders.
Het adres voor wie ze een kaartje of iets anders wil sturen:
GGD Brabant-Zuidoost, t.a.v. ambulancezorg
Clausplein 10
5611 XP Eindhoven

Beantwoorden

Vandaag geweest bij een van de begrafenissen echt kippenvel! Geen woorden voor! Ze zullen echt gemist gaan worden.
Sterkte aan alle nabestaanden! ❤️

Beantwoorden

Geen woorden voor dit vreselijke verlies voor de ouders en alle betrokkenen. Ik heb zelf kinderen in deze leeftijd en moet er niet aan denken de politie op de stoep te krijgen met zulk nieuws. De Heeklaan zal nooit meer hetzelfde zijn als ik erdoor rijd.
RIP lieve jongens en alle sterkte en beterschap aan Kane die dit gruwelijke ongeval wel overleefd heeft.

Beantwoorden

Spandoek bij PSV – Vitesse.

Beantwoorden

Ik heb een beetje mijn bedenkingen bij dit alles. Het klopt gewoon niet. Minderjarig en autorijden? Lachgas in de auto? Ze hebben duidelijk andere mensen en zichzelf in gevaar gebracht. De afloop kent alleen verliezers en verdriet, dat maakt het allemaal zo bizar. Wat een akelig geheel.

Beantwoorden
Anoniem anders word je bedreigd

@anoniem anders word je bedreigd?

Iemand dood wensen is dat wat we elkaar wensen? Volgens mij word er gewoon gevraagd om een gesprek…..
Nee we gaan hier lekker anoniem dingen roepen die nergens op slaan, opvoeding, huis van 5 ton , lach gas gebruiken …..nabestaanden en slachtoffers kwetsen!
Inderdaad heeft dit alleen maar verliezers maar dat snapt mark(je) niet.
Opvoeding is in ieder geval iets wat hij gemist heeft.

Beantwoorden

Update 6:
Veel te hoge snelheid oorzaak verkeersongeval
Uit onderzoek is gebleken, zo maakte de politie vandaag bekend, dat een te hoge snelheid de oorzaak is geweest van het fatale ongeluk op zondag 14 november, kort na middernacht. Zie ook onze eerdere berichten in de updates hierboven.
Direct na het ongeval is er door mensen van de Verkeersongevallen Analyse (VOA) onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval. Zo zijn er getuigen gesproken, zijn camerabeelden bekeken, zijn de voertuigen technisch onderzocht en zijn de sporen op de plek van het incident onderzocht.
In de directe omgeving van de auto troffen agenten een lachgascilinder aan. Ook zijn er in de auto lachgas en ballonnen aangetroffen. Er zijn bevindingen gedaan die wijzen op het gebruik van lachgas. Ondanks deze bevindingen kan de politie niet met zekerheid stellen dat de bestuurder ten tijde van het ongeval lachgas heeft gebruikt en of dit mede heeft geleid tot het ongeval.
Uit technisch onderzoek van de betrokken auto’s zijn geen mankementen naar voren gekomen die invloed hebben gehad op het ongeval. De verongelukte auto betrof een huurauto. Het huurcontract stond op naam van iemand anders en de bestuurder had op het moment van het ongeval de beschikking over de auto.
Ook is de verkeerssituatie op de plek van het ongeval onderzocht. Uit dit onderzoek is vast komen te staan dat er geen sprake is van een onveilige verkeerssituatie.
Uit onderzoek is vast komen te staan dat de auto, met daarin de 4 jongens, ver boven de toegestane snelheid de bocht is ingegaan. Daardoor is de auto op de verkeerde weghelft terechtgekomen. De ambulance is daarbij frontaal geraakt. De bestuurder van de ambulance had geen schijn van kans om de botsing te voorkomen.
Op 24 november meldde de GGD dat de 2 ambulancemedewerkers die betrokken waren bij dit ongeluk niet meer in het ziekenhuis lagen en dat zij thuis verder werken aan hun herstel.

Beantwoorden

Sterkte aan de bestuurders van de ambulance, dat zijn de echte slachtoffers.

Beantwoorden

@Dirk, drie jonge jongens dood. Ze zijn er niet meer. Heeft u wel eens iemand verloren in uw nabijheid?

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 9 december 2021 om 15:17:

Het is maar net hoe je het bekijkt, denk dat de echte doodsoorzaak die ambulance was die daar toevallig net reed. Als ze met die zelfde snelheid tegen de lantaarnpaal waren gereden hadden ze het waarschijnlijk wel overleefd.

Beantwoorden

Ik had alle reacties wel eens gezien willen hebben als hier niet betrof om ambulancebroeders, maar een gezin met kinderen er in……..Zou dan de compassie ook groot zijn geweest????

Beantwoorden

@dirk hertogs waren ze dat ook toen jij achteruit de ambulance sprong en weg rende toen ze jou wilde helen

Beantwoorden

@Sander Vos op donderdag 9 december 2021 om 17:10:

Dus eigenlijk; als ik op de fiets wordt aangereden door een automobilist en daardoor met mijn hoofd tegen een stoeprand val en gewond raak is het de schuld van de stoeprand en niet de automobilist?

Is dit een nieuwe wijze van denken ofzo?

Beantwoorden

@Iemand uit Helmond op zondag 14 november 2021 om 10:32:

Klinkt rot, maar ouders zijn inderdaad verantwoordelijk voor hun kinderen onder de 18 jaar.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *