Buiten is het 14 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.798 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
24reacties

Vannacht rond 01.40 uur heeft er een explosie plaatsgevonden bij Appie’s Bar aan de Noord Koninginnewal. De explosie veroorzaakte grote schade aan dit pand naast de Ameideflat. Zo liggen de voor- en zijgevels op straat en hangt het plafond voor een deel naar beneden. Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog niet bekend. Het lijkt een gerichte aanslag, duidelijk is dat het geen gasexplosie is geweest. Er is niemand gewond geraakt. De politie verrichte onderzoek en gaat daar morgenvroeg mee verder.
In juli 2010 is er bij hetzelfde pand (toen zat er coffeeshop Carpe Diem) ook al een explosie geweest, zie dit nieuwsbericht.
Harrie Fotografie maakte de 6 bijgaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

24 reacties:

Zo, dat zijn serieuze explosieven.
De bovenburen zullen wel geschrokken zijn, ik hoop dat iedereen het goed maakt.
Maar wat zal de reden zijn….

Beantwoorden

Waar gaat het naar toe ? Het zag er zo gezellig uit

Beantwoorden

Toeval, nu er weer over een tweede shop gepraat word?

Beantwoorden

Bijzonder dat er vorige week een nieuwsartikel is gepubliceerd, “groenlicht voor meerdere coffeeshops in de stad,waarin ook de vorige aanslag op de coffeeshop in dit pand genoemd wordt. Nu een week later is het weer raak.

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3969923/groen-licht-voor-meerdere-coffeeshops-in-helmond

Beantwoorden

Update 1:
Het terrein rondom het café is afgezet met zwarte schermen. Forensisch rechercheurs zijn bezig om onderzoek te doen.
Harrie Fotografie maakte vanochtend ook de onderstaande foto.

Beantwoorden

Net nadat er bekend gemaakt is dat er een uitbreiding van coffeeshop’s wordt precies hetzelfde pand opgeblazen als in 2010.
Nu even een WOB verzoekje om te zien of dit pand in plannen genoemd wordt.
Helaas kent Helmond geen onderzoeksjournalisten.
O ja, neem burgers die weten hoe de drugscriminaliteit werkt in. Helmond vooral niet serieus.
Maar luister naar D66 die ontkent dat de drugscriminaliteit geintegreerd is binnen de politiek.

Beantwoorden

@E Betgem op dinsdag 12 oktober 2021 om 11:01:

Italiaanse toestanden in Helmond?

Beantwoorden

Erg jammer voor Appie en zijn gezellige bar. Ik kom er graag.

Beantwoorden

@Piet op dinsdag 12 oktober 2021 om 11:54:

Vreselijk voor de eigenaar en ook de vaste gasten natuurlijk! We hadden het er hier op het werk net over: wat voor café/bar is Appie’s is eigenlijk? Wij kennen het eigenlijk helemaal niet.

Beantwoorden

Update 2:
Tweede aanslag op dat café, politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden die meer duidelijkheid kunnen geven over de ontploffing vannacht waarbij zware schade aan het cafépand is ontstaan. De gevel lag in stukken verspreid over de straat en het terras. Bij het café werden resten van zwaar vuurwerk en een brandversneller aangetroffen.
De ontploffing volgt op een eerder incident van zondag op maandag. In die nacht werd geprobeerd ’s nachts een raam in te slaan. Ook toen is er iets in brand gestoken, de politie doet op dit moment nog onderzoek naar wat dat geweest is. Naar aanleiding hiervan ontstond schade aan de buitenzijde van het pand.
De politie komt graag in contact met mensen die meer weten over de aanleiding voor deze explosie, over degene die ’s nachts in de buurt van de ontploffing was, over de ontploffing zelf en waarom deze heeft plaatsgevonden. Woon je in de omgeving van Appie’s Bar en heb je een beveiligingscamera of deurbelcamera? Dan kan het zijn dat jij beelden hebt gemaakt die de politie kunnen helpen bij het onderzoek. Zie je op jouw camerabeelden iets opvallends? De politie krijgt ze dan graag van jou, dat kan via deze link.

Beantwoorden

@Jan de Vries op dinsdag 12 oktober 2021 om 12:14:

Het is een gezellige zaak. Voorlopig kunnen jullie naar Belgie. Geen ‘çoronapas’ nodig en je hoeft niet voor 12 uur in te pakken..

Beantwoorden

Komt alleen door die eigenaar ! Die deugt voor geen cent
Als je geen sex met hem wil mag je er niet in .

Vuilllak is het

Beantwoorden

Hoe weet jij dat Elisa? Heb jij ook met hem sex gehad? Misschien zegd het meer over jou dat jij in zulke cafes komt. Ieder normale vrouw weet dat je in dat soort cafes niks te zoeken hebt.

Beantwoorden

Dadelijk op RTL5 (21:30 uur) 112 vandaag ook aandacht voor deze zaak…

Beantwoorden

Toen al een probleem zaak, zal het ook altijd blijven! Geen coffeshop laten worden, geeft straks weer een heleboel problemen en ellende voor de omwonenden. Politie kan er straks constant heen voor problemen op te lossen en vechtpartijen e.d. of erger te voorkomen of op te lossen. Waardeloos daar die tent, gewoon opdoek en nooit meer terug!

Beantwoorden

Misschien criminelen die na aankondigen meer coffeeshops bang worden voor monopolie ?
Zeg maar wat hoor.

Beantwoorden

@marco. Ik heb (ex) wethouders op de koffie gehad die de vergelijking met de maffia maakte. In feite komt het erop neer dat de drugscriminaliteit regeert in Helmond. Er is sinds de aanslag van 2011 toen de criminaliteit onder Jacobs welig tierde niets veranderd. Het pand is nb eigendom vd Gemeente en misschien was de locatie weer bedoeld als coffeeshop.
Nu hebben de criminelen een monopolie waar aan getornd gaat worden.
Veel vastgoed locatie zijn in handen vd Gemeente, die vaak verhuurder, eigenaar en vergunningverlener is. Een heel foute combinatie. Vergunningen vergeven aan je eigen locaties schuurt.

Zoals F Jacobs al bij de NPO zei”ik keek wel eens de andere kant op bij het geven aan vergunningen aan criminelen”, Sicilie aan tknaal.

Beantwoorden

Wanneer keek hij eens goed die F Jacobs? Waarvoor werdt hij beveiligd? Zal ook niet om een chocoladereep zijn gegaan. Nog steeds vragen blijven hangen of die niet gesteld zijn of wel gesteld maar niet openbaar gemaakt, wie zal het zeggen…….

Beantwoorden

Misschien dezelfde persoon als in 2010 die volgens mij ook Mark heette.

Beantwoorden

Op Youtube stond dit filmpje.

Beantwoorden

Hoe dwaas. Geen raadslid dat ook maar enige reactie geeft Niet hier, niet in andere media. Geen raadsvrageb.

Beantwoorden

Update 3:
Man die 2 keer een molotovcocktail tegen het café gooide, camerabeelden
Tegen het pand van Appie’s Bar aan de Noord-Koninginnewal werd op zowel 11 als 12 oktober een molotovcocktail gegooid met een enorme knal en schade tot gevolg. De eerste keer bleef het bij schade aan de buitenkant van het pand. Een dag later rond 01.30 uur ‘s nachts lukte het de dader wel om de molotovcocktail naar binnen te gooien en werden zelfs de terrasdeuren uit het café geblazen.
Bureau Brabant toont vanavond onderstaande beelden waarop de dader is te zien in de hoop dat het publiek meer weet en aan de politie doorgeeft. Heb je informatie over deze zaak voor de politie, dan horen zij graag van je via de Opsporingstiplijn 0800-6070. Wil je liever je naam niet noemen? Tip dan anoniem via 0800-7000.

Voor wie zich afvraagt waarom de politie de camerabeelden niet eerder verspreidde, kijk even naar dit filmpje.

Beantwoorden

3 Screenshots:

Beantwoorden

Wat een knal, lijkt wel of er gas binnen was ofzo.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *