Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze maand wordt er bij de Schootense Loop een explosievenonderzoek uitgevoerd. Tussen de Brandevoortsedreef en de Medevoort in Brandevoort wordt een detectie-onderzoek uitgevoerd naar niet-gesprongen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog.
Bij de Schootense Loop, tussen de Brandevoortsedreef bij Brandevoort en de Hortsedijk bij Stiphout, wordt een ecologische verbindingszone aangelegd. Planten en dieren kunnen zich via deze zone verplaatsen van het ene naar het andere natuurgebied. Het bedrijf AGV gaat daar in de week van 16 maart een dag met metaaldetectoren op pad om te onderzoeken of er nog explosieven in de grond zitten. Dergelijke onderzoeken worden vaker uitgevoerd, zoals destijds ook bij de aanleg van het Goorlooppark Noord.
Vooruitlopend op de aanleg van deze ecologische verbindingszone, worden er tevens een aantal bomen en struiken gerooid. Daarmee wordt ruimte gemaakt voor het vergroten of aanleggen van poelen, de aanleg van een plas-dras zone en het slingeren van de beek. Deze maand worden ook rooiwerkzaamheden uitgevoerd, om zodoende de dieren verderop in het voorjaar niet te veel te verstoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *