Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.432 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

6reacties

Samen met de Stichting Open Mind en een ervaringsdeskundige van Markieza opende wethouder Harrie van Dijk zojuist de buiten-expositie ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ op het Piet Blomplein (dat wij eigenlijk nog steeds Speelhuisplein noemen). In deze expositie worden portretten van 56 mensen getoond die vertellen wat hun ervaring is met huiselijk geweld en kindermishandeling. En hoe zij samen met een voor hen belangrijk persoon deze cirkel hebben doorbroken.
Huiselijk geweld en kindermishandeling is vaak een onzichtbaar probleem dat zich binnenshuis afspeelt. Voor slachtoffers is het vaak moeilijk om zelf hulp te zoeken. Maak jij je zorgen over mishandeling of huiselijk geweld bij jezelf of bij iemand anders? Neem dan gratis en anoniem contact op met Veilig Thuis Zuidoost-Brabant. Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis bellen naar 0800 – 2000. Wil je liever chatten? Ga dan naar veiligthuiszob.nl (tussen 9.00 uur en 17.00 uur).
Voordat de openingshandeling werd verricht, waren er diverse sprekers in de bibliotheek. De expositie op het plein voor de bieb is tot en met maandag 22 augustus te zien. Daarna moet/kun je tot en met 9 september naar het Stationsplein in Eindhoven om de foto’s te zien.
Harrie Fotografie maakte de foto’s vanaf de grond.

6 reacties:

Ja hiermee zal het wel afnemen.

Beantwoorden

De gemeente Nuenen liet weten dat ook hun wethouder Sandor Löwik en de Astense wethouder Janine Spoor er gisterenmiddag bij waren. Die 2 staan met wethouder Harrie van Dijk op de eerste foto rechtsboven.

Beantwoorden

Mooi zo’n gratis expositie over huiselijk geweld. Bij veel vrouwen ook hier in Helmond een zwaar maar vaak onbenoemd probleem.
Ik ben er nog niet wezen kijken maar op de onderste foto zie ik wel dat de opstelling niet door een buutbewoner is gedaan. Dat gevaarte helemaal rechts op die foto staat heel gevaarlijk. Laat in de avond en ‘s nachts rijden daar auto’s veel te hard over dat plein via vooral die plek om zo vanaf het Havenplein eerder bij het oude postkantoor te zijn. Je gelooft het niet tot je het ziet.
Een bewoner van de paalwoningen aan de kant van de bibliotheek heeft voor zijn doorgang onder al een aantal zware plantenbakken gezet. Want ook daar sjeesden ze soms door.
Gemeente Helmond: lees even mee!

Beantwoorden

Beantwoorden

Zoals gepland werd vanochtend de buiten-expositie weer opgeruimd. Veel kijkers waren er afgelopen weken niet.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 22 augustus 2022 om 14:07:

Dan waren die van de PvdA gisteren waarschijnlijk een van de laatsten die er even langs gingen. 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *