Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.607 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Helmonders waarvan het totale gezinsinkomen niet hoger is dan 110% van de voor hen geldende bijstandsnorm, komen in aanmerking voor een eenmalige financiële tegemoetkoming. Die krijgen zij ter compensatie van het  koopkrachtverlies in 2014.
Echtparen ontvangen 100 euro, alleenstaande ouders 90 euro en alleenstaanden 70 euro. Om vast te stellen of iemand recht heeft op deze tegemoetkoming, wordt gekeken naar de hoogte van het inkomen in september 2014.
Helmonders met een bijstandsuitkering (WWB-, IOAW- of IOAZ-uitkering) en Helmonders die dit jaar bijzondere bijstand kregen of gebruik maakten van een minimaregeling hoeven geen aanvraag te doen. Het geld wordt in december van dit jaar automatisch op hun bankrekening gestort.
Alle overige Helmonders met een minimuminkomen kunnen vanaf eind oktober een aanvraagformulier invullen en sturen naar Zorg en Ondersteuning. Voor meer informatie kijk je dan op www.helmond.nl/digitaalloket.

6 reacties:

En wat is dan de geldende bijstandsnorm?
Zet die gegevens in het stuk, dat maakt het zoveel makkelijker voor iedereen.
Niet iedereen kan die gegevens opzoeken.
Bij communicatie vraag je zelf af wat die ander wil weten. Wees duidelijk

Beantwoorden

@Corrie op maandag 20 oktober 2014 om 14:48:

Onze excuses, maar er zijn vele bijstandsnormen en die zijn afhankelijk van uw leeftijd en de gezinssituatie. Maar wellicht dat je hiermee verder kunt.

Beantwoorden

Dank je wel. Linkje in het document kan dus ook.
Nogmaals dank voor snelle antwoord

Beantwoorden

Tja als je werkt met een minimumloon kun je dus fluiten naar deze regeling.

Beantwoorden

@Mark volgens mij staat er dat Helmonders met een bijstandsuitkering het automatisch krijgen en dat alle andere Helmonders met een minimuminkomen het zelf aan moeten vragen. Dus als ik jou was zou ik het gewoon aanvragen.

Beantwoorden

@Mark

Jij slaat de spijker op zn kop! werken voor het minimum, ben je denk ik een van de weinige helmonders die dat willen doen.
RESPECT!!! of ben je geen echte helmonder misschien?
Zoals Lonneke zegt, zeker ook jij aanvragen als je werkt voor het minimum loon.
Krijg je net 50 euro teveel, zou ik mn baas vragen om loon vermindering!
Heb je nog veel meer rechten, en houd je uiteindelijk veel meer over PM.
SUCCES!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *