Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.119 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
39reacties

De vader en de broer van Jong Ajax-speler Mees de Wit zijn gisteravond mishandeld na de wedstrijd Helmond Sport – Jong Ajax. Dat meldt het platform Ajax Showtime vanavond. Ook een medewerker van deze grote Ajax-fansite werd aangevallen. Er is geen sprake van ernstige verwondingen.
De zaakwaarnemer en familie van Mees de Wit waren gisteravond aanwezig bij de door Jong Ajax gewonnen wedstrijd op De Braak. Kort daarna belaagde een groep van 8 Helmonders buiten het stadion Stefano van Delden. Hij is de zaakwaarnemer van de jeugdige Ajacied die deze maand zijn basisdebuut in het betaalde voetbal maakte.
De donker getinte Van Delden wist te ontsnappen, op Facebook schreef hij vannacht onder meer: “Ik heb enorm veel meegemaakt in mijn leven, maar het incident van vanavond zal mijn leven en kijk op het leven voorgoed veranderen. Na de wedstrijd Helmond Sport tegen Jong Ajax, ben ik aangevallen door een groep Helmond supporters puur omdat ik een kleurtje heb en met een Amsterdamse accent sprak.” Ook zijn auto liep beschadigingen op.
De vader en de broer van de Ajax-speler kregen echter wel klappen van de hooligans. Ook de journalist van Ajax Showtime werd aangepakt. Nadat politie ter plaatste kwam, werd het incident gesust.
Ajax Showtime: “De aanval is naast bij de politie inmiddels ook bekend bij Helmond Sport, dat al contact opnam met onze collega. Ook zal er aangifte worden gedaan van mishandeling en racisme. Wij vinden het vreselijk dat de groep met onder meer onze collega dit heeft moeten doorstaan. Racisme en zinloos geweld (en in dit geval een combinatie van) zijn en blijven een misselijkmakend iets en we hopen dat er maatregelen genomen zullen worden.”

In de reacties hieronder staan updates.

39 reacties:

Tsss wat ziek om dit te doen. HS verliest ga daar moeilijk doen!

Beantwoorden

Als Helmonder schaam ik me diep! Hopelijk komt het weer goed met iedereen en weet dat dit maar een paar individuen zijn en niet heel Helmond zo is.

Sterkte gewenst van een oud-Helmond Sport fan.

Beantwoorden

Dat gebeurd overal en bij ELKE club zo, je gaat niet bij de tegenstander op de tribune zitten. Het is zelfs Helmond Sport zijn schuld, was het niet zo dat er 3 weken geleden 2 mensen bij Helmond Sport geweigert zijn omda ze buiten de straal van 25 km kwamen???? A’dam valt daar ook onder toch????? Of ligt dat voortaan achter Bakel???????

Beantwoorden

Ja mag toch gaan zitten waar je wil man. We leven niet in oorlog. Sjonge zeg. Wat een dom dom dom volk toch. Helmons Sport verliest. En nu? Ehhhhh niks, ze staan misschien iets lager op de ranglijst, gaan niet failliet, niemand wordt ontslagen, zelfs niet in het publiek. Het is een stom spel op een grasmat. Wáárom moet je daar mensen. Voor mishandelen???Idioten !! Ik ben gestopt met naar PSV gaan toen ik de moordlustige agressie van de feijenoord aanhang echt in hun ogen kon aanschouwen. Op Oost toen het bezoekersvak er nog naast lag. Wát eenn onbeschaafde idioten die zich zo laten kennen daar. Eng gewoon. Als dat hek er toen niet gezeten had waren er doden gevallen. Alleen bij voetbal. Simpele zielen!!

Beantwoorden

Het is natuurlijk (helaas) vragen om problemen als je gasten van de tegenpartij dezelfde route laat lopen vanaf dezelfde tribune als de Helmond supporters.

Organisatorisch gestuntel, zeker met het “kilometerbeleid” in het achterhoofd. Natuurlijk niet goed te praten maar beetje dom van OnzeClub…

Beantwoorden

Respect is ver te zoeken

Beantwoorden

Stumperds

Beantwoorden

helaas helaas, en dan nog die mensen die het “logisch” vinden wanneer publiek van beide partijen op dezelfde plek zit of dezelfde route moet nemen.
Ik ben er niet bij geweest,kan dus niet oordelen. Het kan zijn dat deze slachtoffers een spelletje spelen(racismekaart spelen daar waar men op grond van Ajax-zijn is aangevallen), maar als dat niet zo is, dan is dat in en intriest. Die acht “daders” staan hoop ik genoteerd; zet die volgende wedstrijd maar eens op de midden stip..ik wil dat wel begeleiden met wat woorden.
Zeker, zoals boven al is aangegeven, bij HS hangt er helemaal niets vanaf!

Beantwoorden

Ik denk ook dat hier wel erg snel de racisme kaart getrokken word ook als je zijn facebook post leest (zwarte piet).

Neemt niet weg dat t schandalig is wat er gebeurd is. Maar denk toch dat t meer met Amsterdams accent of zo te maken had.

Beantwoorden

Dit doet mij denken aan jaren geleden dat we een dagje Amsterdam hadden gepland niet wetende dat net die dag Ajax verloor van PSV. Nadat ze onze zachte G herkende moesten we (vrouwen en kinderen) rennen voor onze leven.

Beantwoorden

Op geen enkele manier goed te praten. Triest, jammer zo maken ze hetvoetbal kapot.

Beantwoorden

“nadat politie ter plaatse kwam werd de boel gesust”..
Ik kan dat niet rijmen met de enorme heisa die meneer prof-voetballert van Ajax op facebook maakt.
Er zal heus wat gebeurd zijn; over en weer woorden en , helaas, wat handgemeen…maar om dan alles meteen op kleur en racisme te gooien..
Ik heb het meegemaakt dat over en weer ” kaaskop” en ” zwartjoekel” geroepen werd…uiteindelijk klopperij, en dan achteraf gaan liggen janken over racisme en discriminatie.
Ik wil dus graag van onze hermandad hun verhaaltje horen,want als meneer Ajax niet meteen aangifte heeft gedaan zwakt dat het geheel wel weer af..
bovendien zou ik als politie bij zo’n handgemeen toch gewoon mensen meenemen naar bureau..wanneer die Helmonders daadwerkelijk de gasten zijn aangevlogen mogen ze daar fors voor boeten.
Tja, we weten nog niks…we horen niks, maar helaas horen we wel maar al te snel de bekende klanken van mainstreamedia .

Beantwoorden

Angstaanjagende avond in Helmond

SJvanveen, 17-09-2017 om 19:45
Vrijdag werd een doodgewone voetbalavond in Helmond binnen mum van tijd omgeturnd tot iets absurds in de negatieve zin van het woord. Ik maakte het van dichtbij mee en schreef het verhaal.

Als volger van de beloftenploeg bezoek ik steeds meer uitwedstrijden van Jong Ajax. Zo ook op vrijdagavond 15 september. Vanuit stage reis ik met de trein naar het zuiden, waar ik op het station word opgehaald door Stefano van Delden – zaakwaarnemer – en Jeroen en Daan de Wit, familie van Mees de Wit, speler van Jong Ajax. Met zijn vieren rijden we naar het stadion. We gaan naar binnen, zitten op de tribune en kijken gemoedelijk de wedstrijd. 1-4 winst, punten in de pocket en terug naar huis, denken wij.

Inmiddels buiten het stadion lopen we met zijn vieren richting onze parkeerplaats. We lopen in een massa mensen, babbelen wat, als opeens een ietwat gezette man naar ons toe komt. ‘Waar kom je vandaan dan?’, vraagt hij, ogenschijnlijk onder invloed van alcohol en wie weet wat. De man vroeg het meermaals, wij negeerden hem, alvorens de man richting Stefano liep. ‘Waar kom je vandaan dan?’, herhaalde de man, die zichtbaar op zoek was naar problemen. Stefano, donker van huidskleur (waarom moet ik dit schrijven?) en ras-Amsterdammer mét accent, besloot de man met rust te laten en langs hem te lopen, verder richting de parkeerplaats. Tot een paar meter verder nog drie jongens stonden. De groep werd steeds groter, terwijl andere supporters gewoon doorliepen alsof er geen penibele situatie aan het ontstaan was.

In luttele seconden was het acht tegen Stefano, waarna Stef, hoe intimi hem noemen, besloot weg te rennen. ‘Ik was heel snel aan het schakelen in mijn hoofd. Ik was de enige donkere jongen, dan ben je een makkelijk doelwit en wat kan je beginnen tegen zoveel man? Dat is onbegonnen werk. Daarbij: wat zijn de gevolgen? Beschadig ik de naam van mijn cliënt van Ajax?’, vroeg Stef zich af. ‘Ik besloot om keihard naar mijn auto op de parkeerplaats te rennen, met acht idioten achter mij aan. Ik heb nog nooit zo hard gerend in mijn leven. Ik kon niets anders doen dan mijzelf in veiligheid brengen, hopende dat de groep Daan, Jeroen en Sjors met rust zou laten en dat het alleen om mij, mijn afkomst en mijn huidskleur ging. Dat vervolgens anderen klappen hebben gekregen, doet mij pijn.’

Stef doelt op wat na het eerste incident gebeurde. Wij vieren waren uit elkaar gedreven, broer Daan was weg, maar vader Jeroen stond nog een paar meter verderop. Ik (Sjors) liep ernaartoe, waarna we besloten met een omweg terug te lopen naar de parkeerplaats. We waren nog niet eens tien meter verder, toen de man die ons als allereerste aansprak, met een high-kick van achteren op hoofdhoogte vader Jeroen omver kegelde. Ik schrok, waardoor men zag dat ik ook bij de Ajacieden hoorde. Ik keek een blonde jongen recht in de ogen aan, hij wilde mij slaan, ik ontweek hem en zei nog: ‘Wat doe je nou, ik doe toch helemaal niets?’

Het waren loze woorden, want voor ik het wist, werd ik aangevallen door een drie-, viertal gasten van in de twintig. Ik kon niets doen, maakte mij klein en besloot zelf niet uit te halen, aangezien de klappen dan alleen maar harder zouden terugkomen. Ik werd in een struik gewerkt, ze gooiden bier over mij heen, waarna ik besloot om even te blijven liggen, ik ben immers ook geen held. Tot mijn verbazing liepen de mensen die langsliepen gewoon langs mij, alsof er niets aan de hand was. Ik besloot op te staan, waarna een oudere man naar mij toekwam. In shock vertelde ik in welke situatie ik was beland.

Al lopend bedacht ik mij: ‘Fuck, ik sta hier in mijn eentje en hoe in hemelsnaam kom ik hier weg? En: waar zijn de anderen?’ Ik had drie gemiste berichten van broer Daan, waarna ik hem opbelde en zei wat er was gebeurd. Hij wist van niks, schrok vanzelfsprekend ook, helemaal omdat hij in zijn eentje op de parkeerplaats stond, waar Stefano allang in alle haast en angst was weggereden. Samen met de oudere man die hulp aanbood, liep ik richting de parkeerplaats, waar ik Daan tegemoet liep. Daan had de woorden ‘doe je capuchon op’ nog niet in zijn mond genomen, of een kliek van zes á acht vandalen kwam onze kant weer op. Ik dacht: ‘Rennen!’, maar precies op dat moment kwam Stefano het parkeerterrein oprijden. Zijn – op dat moment al beschadigde – wagen was echter tweedeurs, dus makkelijk kon je niet met meer dan twee personen de auto in komen. Ik stapte in, maar Daan bleef staan, want: waar was zijn vader? Daan belde z’n pa Jeroen, waarna hij vreselijke dingen hoorde. ‘Toen jij (Sjors) in de auto stapte, hoorde ik door de telefoon dat mijn vader klappen kreeg. Hij vroeg of ze wilden stoppen, waardoor ik gek werd. Ik schreeuwde: vechten pa, vechten!’

Op het moment zelf moest Daan echter dealen met zijn eigen situatie op de parkeerplaats. ‘Er kwamen twee jongens naar mij toe en ze probeerden mij te slaan. Ik ontweek en gaf hen beiden een klap. Gelukkig kwam vervolgens mijn pa de hoek om en waren we weer samen. Toen wilden ze ons nog samen pakken, maar leek het of ze een beetje bang waren geworden. Zij hadden immers ook van ons geïncasseerd. Ze gooiden nog een biertje over ons heen, waarna ze ons weg lieten lopen. We zijn naar de overkant gelopen en ergens in een steeg gaan staan. In de hoop om niet gezien te worden en even te kalmeren.’

In de tussentijd reden Stefano en ik rondjes in de buurt. Op de parkeerplaats was Stefano’s auto omsingeld door withete mensen, die het weer puur gemunt hadden op Stefano. Hierdoor besloten we weg te rijden om onszelf eerst in veiligheid te brengen. Het zorgde voor een ongekend emotioneel dilemma. Want wat doe je? Rijd je weg en laat je een jonge jongen alleen achter bij een groep doorgesnoven Brabanders? Of ga je de fysieke strijd aan terwijl je in een overduidelijke numerieke minderheid bent én betrokken bent bij een professioneel voetballer, wat je in de media in een kwaad daglicht kan stellen?

We konden niets doen en dus besloten we de politie in te schakelen. Na oponthoud – het telefoongesprek liep door de zenuwen niet heel soepel – waren de instanties ter plekke om naar de parkeerplaats te rijden waar Daan en Jeroen nog steeds stonden. We werden geëscorteerd naar de plek, waar vader Jeroen (met een dikke lip plus last van zijn rug) en broer Daan rustig aan kwamen lopen. Na de gebruikelijke identificatie en het doen van ons verhaal bij de politie konden we rustig terug huiswaarts keren.

Ongekend
Zo kwam er een eind aan een eigenlijk verschrikkelijke avond, waarvan je niet kunt begrijpen dat ‘ie daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Dat er geen enkele beveiliging of hulp was buiten het stadion, dat je op een doodgewone vrijdagavond – zoals elke week – niet eens fatsoenlijk een wedstrijd in de Jupiler League kan bezoeken en dat er in de hedendaagse samenleving blijkbaar nog steeds discriminatie en racisme plaatsvindt. Dat je wegens huidskleur, afkomst of vanwege jouw accent aangevallen wordt, dat je fysiek bejegend wordt door een meerderheid, waardoor je je machteloos voelt, niets kunt doen en alleen maar weg wil, maar niet kan. Dat je er alleen voor staat, elkaar niet kunt helpen, want je weet niet wie je op onbekend terrein wel of niet kunt vertrouwen.

Het is en was vreselijk en beangstigend. Ik kan jullie namens ons alle vier zeggen: we gaan dit aankaarten en aanpakken. Het contact met Helmond Sport is gelegd en de club heeft fantastisch op het voorval gereageerd. Zij weten ervan en we gaan aangifte doen. Het kan namelijk niet zo zijn dat je – in mijn geval – je beroep niet kunt uitoefenen en dat je als belangenbehartiger, ouder of broer niet veilig naar je cliënt of bloedeigen familie kunt kijken. Dat zou normaal moeten zijn. Waar dan ook.

Sjors van Veen op https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/107268/boja-angstaanjagende-avond-in-helmond

Beantwoorden
In geuren en kleuren :-(

Maar waar blijkt dat racisme nu uit?

Nogmaals mag absoluut niet gebeuren.

Beantwoorden

@In geuren en kleuren 🙁 op zondag 17 september 2017 om 20:04:

Ik schaam me een Helmonder te zijn. Je zal het maar meemaken. Heel veel sterkte Sjors, Stefano, Jeroen en Daan!
Laat Helmond Sport maar snel degraderen KNVB en steek ons goede geld aub niet in een nieuw stadion gemeente Helmond!

Beantwoorden

Het verhaal wordt hoe langer hoe minder geloofwaardig… De racisme kaart wordt getrokken en hoe kunnen 8 man een kant op rennen en elders klappen uitdelen? Die Stef rijdt in de auto maar zou in eerdere berichten terug zijn gelopen… Waarom liepen alle supporters gewoon door als het zo erg was? Hebben ze zelf geen grote bek gehad? Veel haken en ogen.

Er is zeker wat gebeurd en ik schaam me er als supporter kapot voor. Echter gaat een vlotte journalist aan de haal om een verhaal sappiger te maken en connecties te gebruiken. Onnodig HS landelijk te kijk zetten. Toch leuk om een nare ervaring op te kloppen tot een sappig verhaal. Ook dat is best een schande.

En nogmaals: een schande dat het gebeurd is en Helmond Sport onwaardig.

Beantwoorden

Beste José Joosten, lekker makkelijk. Dit incidentje dermate uitbuiten en dan maar hopen dat de KNVB ons aller Helmond Sport maar moet laten degraderen en ook nog de vergevorderde plannen omtrent stadion maar laten verdampen. Pfffff Pannenkoek!!!!

Beantwoorden

ook als je niet bruin bent en niets met voetbal hebt !!!!! word je in helmond meteen veroordeelt als amsterdammer, woon hier al 12 jaar maar nog steeds als ik begin te praten is het eerste wat ze tegen mij zeggen ” JIJ BENT NIET VAN HIER HE” !!!!! en als ik in friesland ben en zeg dat ik het niet versta het fries doen ze of je gek bent en gaan gewoon verder in het fries. WAAR een klein land groot in kan zijn !!!zelfs als je uit een andere provincie komt word je al als buitenstaander gezien !!!
HOEZO NEDERLAND IS TOLERANT !! ME REET !!!! ECHT NIET !!!

HEEL VRIENDELIJKE GROETJES !!! van een TROTSE amsterdamse

Beantwoorden

Update 1 met statement van Helmond Sport zojuist:

Helmond Sport heeft met afgrijzen kennis genomen van de gebeurtenis van afgelopen vrijdag na afloop van de wedstrijd Helmond Sport – Jong Ajax. Afgelopen weekend is er direct contact geweest tussen de slachtoffers en Onze Club.
Wij nemen afstand van deze personen die hiermee de naam van Onze Club en onze supportersgroep in diskrediet brengen. Wij verlenen onze volledige medewerking aan het onderzoek en zullen de daders langdurig uit ons stadion weren.

Beantwoorden

Update 2 (integraal bericht van de politie):
Politie doet onderzoek naar incident bij stadion Helmond Sport
De politie is een onderzoek begonnen naar een incident dat op vrijdagavond 15 september plaatsvond bij Sportpark de Braak in Helmond.
Een 31-jarige man uit Amsterdam bezocht samen met enkele bekenden van hem de voetbalwedstrijd Helmond Sport – Jong Ajax. Na afloop van het duel liep hij met deze bekenden terug naar de parkeerplaats, waar zijn auto stond geparkeerd. Op weg naar zijn auto werd hij in de buurt van het Noordplein aangesproken door meerdere mannen. Ze wilden weten of hij uit Amsterdam kwam. Het zou gaan om supporters van Helmond Sport.
De Amsterdammer had geen goed gevoel bij de situatie en voelde zich daardoor gedwongen om weg te rennen, in zijn auto te stappen en weg te rijden. Toen hij kort daarop zijn kennissen wilde ophalen werd er door de supporters tegen zijn auto geschopt. Even daarvoor raakten twee van zijn kennissen betrokken bij een vechtpartij met de supporters.
Agenten hebben de man uiteindelijk begeleid naar de parkeerplaats, waar op dat moment niemand meer aanwezig was. De Amsterdammer heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. Getuigen worden gevraagd om zich te melden bij de politie.

Beantwoorden

Update 3:
‘Klappen over en weer, absoluut geen sprake van racistische motieven’
De Roermondse advocaat Gitte Stevens-Waltmans laat ons zojuist via een mail het volgende weten:

Naar aanleiding van de berichtgeving in diverse media over een incident na afloop van de Jupiler League wedstrijd Helmond Sport-Jong Ajax op 15 september 2017 breng ik namens enkele personen die mij vanuit de supportersgroep van Helmond Sport hebben benaderd, hun kant van het verhaal naar voren. Deze personen, die zelf niet bij dit incident betrokken zijn geweest, willen met dit bericht voorkomen dat hun groep in een verkeerd daglicht wordt geplaatst.
Er is sprake geweest van een handgemeen tussen enkele jonge supporters van Helmond Sport en naar later bleek 4 Ajax aanhangers, te weten de vader en de broer van een speler van jong Ajax, zijn zaakwaarnemer en een verslaggever van Ajax Showtime.
Er zijn, over en weer, dus van beide kanten, klappen gevallen, naar het zich laat aanzien zonder ernstige lichamelijke gevolgen. Onderstreept wordt dat dit handgemeen niet had mogen plaatsvinden, maar dat het wel in het juiste perspectief moet worden geplaatst. Anders dan in de media is gesteld, is er absoluut geen sprake van racistische motieven. Dergelijke onjuiste verslaglegging gooit alleen maar olie op het vuur en is zeer onwenselijk. Nogmaals: dit handgemeen had niet moeten plaatsvinden en namens de supportersgroep van Helmond Sport worden excuses aangeboden.

Beantwoorden

Die reactie lijkt me dichter bij de waarheid.

Beantwoorden

@Ruby op zondag 17 september 2017 om 08:18:

Wat is dit nou voor gelul! Je gaat niet bij anderen op tribune zitten! Men moet gvd met de poten van iemand anders afblijven! Al ga ik tijdens de troonrede op de stoel van de Koning zitten! Gewoon normaal doen en respect voor welke supporter dan ook! Drink er na de wedstrijd gezellig een biertje mee. Alles beter dan dat kinderachtige haantjesgedrag!

Beantwoorden

Toch een bietje een Sylvana Simons syndroom

Beantwoorden

@Hein Gilsing op maandag 18 september 2017 om 20:18:

Tja hein en een verhaal heeft altijd 2 kanten
Maar goed ze moete er is mee ophouden om uitsuporters in thuisvakken neer te zette ga maar in uitvak zitte .is die teminste nog gevuld met 4 personen

Beantwoorden

Wat een nietszeggende reactie van die advocaat van de supporters… Over en weer klappen gevallen? Mogen de Ajacieden zich verdedigen? Ik kan me niet voorstellen dat nota bene familie en zaakwaarnemer (!!!) van een speler op zoek waren naar deze situatie. Dat kan ik me dan weer wel voorstellen van de supporters-onder-invloed die zojuist verloren hebben van zo’n kl*te beloftenploeg.

Het zou de supporters sieren als ze een gigantische mea culpa hadden gecommuniceerd. Nu willen ze, ik citeer: ‘voorkomen dat hun groep in een verkeerd daglicht wordt geplaatst’. Benadrukken ze dat ‘van beide kanten klappen zijn gevallen’ en er naar het zich laat aanzien geen ‘ernstige lichamelijke gevolgen’ zijn….

Het ‘kamp-Ajax’ had de racismekaart niet moeten spelen, en zullen hier dan ook wel op aangevallen gaan worden. Terecht, maar doet niets af aan de situatie. Ik ben benieuwd of betrokken ‘supporters’ ofwel sneuneuzen inderdaad de komende jaren niet meer te zien zijn bij of rond wedstrijden van Onze Club….

Beantwoorden
Amsterdamse Helmonder

@Amsterdamse Helmonder op maandag 18 september 2017 om 22:43:

Ik vind het drie mooie updates want Helmond Sport en de supporters keuren het af en de politie doet onderzoek en spoort de laffe daders hopelijk op.

Ik vind het wel heel erg knap dat deze personen van de supportersgroep van Helmond Sport “die zelf niet bij dit incident betrokken zijn geweest” weten dat er “absoluut geen sprake van racistische motieven” was. Hoe kunnen zij dat nou weten? Helderzienden? Wat was dan wel het motief?

Beantwoorden

Update 4:
‘Knokpartij ging wél om de huidskleur’
Stefano van Delden, de zaakwaarnemer van Jong Ajax-speler Mees de Wit, reageerde zojuist op het statement van advocaat Gitte Steven gisteravond. Zij liet namens personen uit de supportersgroep van Helmond Sport weten dat er klappen over en weer waren gevallen en er absoluut geen sprake van was racistische motieven (zie update 3 hierboven).

Waarom er wél spraken was van racisme na Helmond Sport – Jong Ajax
Tot onze verbazing hebben Stefano van Delden, familie De Wit en Sjors Van Veen kennisgenomen van de nieuwsberichten in Het Parool, AD en RTL Nieuws dinsdagmorgen. Daarin stond dat Helmond Sport-fans racisme na het incident vrijdagavond ontkennen.
Allereerst vinden wij het vreemd dat de desbetreffende personen naar buiten kunnen treden met hun absurde verhaal, terwijl men nog geïdentificeerd moet worden en het politieonderzoek nog loopt. Daarnaast is de zin ‘er zijn over en weer klappen gevallen’ absoluut niet conform aan de werkelijkheid.
Daarbij is het voor ons duidelijk dat er zeker racistische motieven achter de aanval zaten. Ten eerste omdat de jongens in eerste instantie puur en alleen op Stefano afgingen, hem boos aankeken, hem massaal met zijn allen aanspraken waarna Stefano besloot weg te rennen. Ten tweede omdat bij Stefano’s terugkeer op de parkeerplaats, hij in zijn auto weer omsingeld en belaagd werd, waarna hij wel moest wegrijden. Ten derde omdat de groep Helmonders – toen Stefano wegreed – in een auto is gestapt en Stefano achterna is gegaan. Ten vierde omdat familie De Wit minimaal een kwartier met twee tegen meer op de parkeerplaats heeft gestaan, maar zij er fysiek gezien relatief goed vanaf zijn gekomen.
Uit bovenstaande kunnen we simpelweg concluderen dat het niet om Ajax of het Amsterdamse accent ging, maar om huidskleur. Familie de Wit en Sjors hadden immers ook een ander accent en een Ajax-achtergrond, maar die zijn – weer relatief gezien – met rust gelaten. Alle focus lag duidelijk op de meermaals achtervolgde Stefano, die op gebied van zijn kompanen alleen verschilde qua hoe hij eruit zag.
Daarom distantiëren wij ons volledig van de uitspraken van de Helmond-supporters, die naar ons weten onwaarheden vertellen. Wij wachten het bekijken van de camerabeelden en het onderzoek van de politie af en hopen dat de belagers passend gestraft worden en dit nooit meer anderen zullen aan doen.

Beantwoorden

Tja, zoek wat je wil vinden en het gaat je lukken… Triest om je huidskleur zo in de strijd te gooien als er verder geen concrete aanwijzingen zijn. Maar ja, gooi het op racisme en het blijft in de media.

Beantwoorden

Triest wat er is gebeurd maar die van Delden is een nog triester figuur met zn racisme verhaal. Bah bah..

Beantwoorden

wat gebeurd is is gebeurd zijn we nou klaar

Beantwoorden

Lijkt gvd net GTST

Beantwoorden

Lijkt wel een fucking soap …maar maar zielig persoon die delden ..gewoon lekker door zeuren dan ken ie vort zeker weg blijven op de braak

Beantwoorden

en zo krijg je dus reclame voor je carrière als makelaar…
En er zijn veel meer mogelijkheden te bedenken waarom er een klap is uitgedeeld, maar Stefano zoekt het alleen in zijn huidskleur, zeker getrouwd met Sylvana Simons

Beantwoorden

Familie de Wit klaagt over discriminatie had dan een andere kleur gekozen en een andere zaakwaarnemer sjaak zwart

Beantwoorden

Het is niet meer of minder racistisch dan wanneer ik als blanke in Afrika in een situatie beland en wegren, en waar die andere groep daarna het heeft over die ene blanke…die hard wegrende en die ineens weer ten tonele verschijnt..natuurlijk is de perceptie anders…en wellicht terecht of misschien niet terecht.
Maar om er zo mee naar buiten te komen…ronduit zwak.
Het lompe gedrag laat echter genoeg ruimte voor dit soort fantasieverhalen…een chinees had ook opgevallen….
Ik hoop dat de “daders” contact opnemen met HS en aangeven met Stefano het gesprek aan te gaan. Wees kerels, en geef aan dat dit niet fraai was, en zeg sorry..en regel iets.

Beantwoorden

Update 5:
Openbaar Ministerie stopt onderzoek naar mishandeling bij Helmond Sport
Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant stopt met het onderzoek naar de mishandeling die na afloop van de wedstrijd Jong Ajax tegen Helmond Sport op vrijdag 15 september plaatsvond. Uit grondig onderzoek konden geen verdachten worden geïdentificeerd.
Na afloop van de wedstrijd liepen de zaakwaarnemer, de broer en de vader van een speler van Jong Ajax naar de parkeerplaats. Daar werden zij belaagd door supporters van Helmond Sport en raakten 2 van hen betrokken in een vechtpartij. De zaakwaarnemer heeft daarvan aangifte gedaan. Dat werd zojuist bekend gemaakt, alle betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de uitkomst van het onderzoek.
De beelden van de mishandeling zijn geanalyseerd en hoewel er personen van de supportersgroep deels te zien zijn, is het niet mogelijk om daar daadwerkelijk verdachten aan te wijzen om te vervolgen. Er hebben zich ook geen getuigen gemeld, ondanks de oproep van de politie daartoe.

Beantwoorden

Was dus niks aan het handje, wat een zigge-zagge-ophef over niks

Beantwoorden

Leuk om dit allemaal terug te lezen over die Stefano van Delden. Wat een fijn persoon is dat die hier in Helmond wat mij betreft niet meer welkom is. Lees het onderstaande maar eens.

Ajax-directeuren bijna jaar lang bedreigd door zaakwaarnemer Stefano van Delden
https://nos.nl/artikel/2275535-ajax-directeuren-bijna-jaar-lang-bedreigd-door-zaakwaarnemer.html

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *