Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.301 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

De Helmondse Handelsonderneming Felix Clercx heeft het predicaat ‘Hofleverancier’ gekregen van Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin. Dit betekent dat zij het Koninklijk Wapen met de toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier“ mogen voeren.
Burgemeester Elly Blanksma reikte vanmiddag het predicaat uit tijdens het jubileumfeest ter ere van hun 125-jarig bestaan. Felix Clercx is het eerste bedrijf in Helmond dat het predicaat hofleverancier ontvangt, zo laat de gemeente weten.
PressVisuals.com maakte de onderstaande foto’s.


Op 19 juni 1891 werd in Mierlo een houtzagerij en houthandel opgericht door de heer Felix Clercx. In 1900 werd de onderneming verplaatst naar de Julianalaan in Helmond, gelegen aan de Zuid-Willemsvaart.
Aanvankelijk werd uitsluitend hout geleverd voor waterbouwkundige doeleinden. Tot de afnemers behoorden de aannemers van Rijkswaterstaat, waterschappen en verschillende gemeenten. Vanwege importproblemen tijdens de Eerste Wereldoorlog ontstond bij de mijnen een gebrek aan mijnhout. Hierdoor werd 1915 het beginjaar voor een nieuwe bedrijfstak: de mijnhouthandel.
De zaken breidden zich verder uit met de handel in vuren- en grenenhout en de import van loofhoutsoorten uit Duitsland, Polen en Frankrijk. Naast het verhandelen van hout, was in de periode tot 1980 de zagerij een belangrijke bedrijfsactiviteit. In de jaren 50 leverde Felix Clercx hout voor de veerhavens van Vlissingen en Breskens en aan de Zuiderzee- en Deltawerken. In 1980 sloot de houtzagerij en nam de handel en import in hout voor de meubelindustrie de belangrijkste plaats in.
Vanaf 1990 startte de onderneming een nieuwe activiteit; de ontwikkeling van diverse tuinproducten. Dat mondde uit in het Felixwood-programma waarin houtproducten en kunststoffen worden gecombineerd. In 2001 verhuisde de firma naar het bedrijventerrein Zuidoost-Brabant.
Vandaag de dag is Felix Clercx een internationaal opererend bedrijf met 23 werknemers met leveranciers in Zuidoost-Azië, Afrika, Nood- en Zuid-Amerika en met klanten in een groot aantal Europese landen.

4 reacties:

Gefeliciteerd! Wat een eer!

Beantwoorden

Gefeliciteerd allemaal..

Beantwoorden
Simone van der Weyden

Gefeliciteerd Jean Louis en medewerkers. Kwaliteit verloochend zich niet,

Beantwoorden

Super! Gefeliciteerd! Wat een mooie BEKRONING voor de “ Familie Clercx & Felixwood”.
Een echt bijzonder mooi familiebedrijf. Warme groet, Maria Boon

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *