Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.228 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Rond 17.35 uur vanmiddag is er op Oostende ter hoogte van het Tango-tankstation een fietser aangereden. De man die op de ventweg fietste is door een automobilist aangereden die vermoedelijk naar het tankstation wilde.
De fietser is in een ambulance aan zijn verwonding geholpen maar we weten niet of hij daarna ook mee is genomen naar het ziekenhuis. De fiets raakte door de aanrijding zwaar beschadigd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

4 reacties:

Als je de situatie ter plekke niet goed kent, blijft het oppassen voor beide partijen. Hier zou verkeerstechnisch nog eens naar gekeken moeten worden. Vaak is het een kwestie van snelheid aanpassen en goed achterom kijken door automobilisten.

Beantwoorden

Deze fietser is een familielid van me en reed met verlichting aan en hij heeft de afgelopen maand ook al 2x eerder in Helmond geluk gehad met automobilisten die zonder voorrang te hebben hem bijna van de fiets af gereden hebben. Door snel te reageren heeft hij dit gelukkig toen wel kunnen voorkomen. Nu helaas niet. Dat moest hij bijna met zijn leven bekopen.

Automobilisten kijk toch goed uit! Zorg dat je goed in je spiegels kunt kijken en dat de ruiten van de auto goed schoon en condensvrij zijn. Een ongeluk zit echt in een klein hoekje. Niet in de spits nog even snel willen zijn om thuis te zijn.

Zorg met elkaar voor een verkeersveilige stad!

Beantwoorden

@Theo van Melis op dinsdag 18 december 2018 om 06:55:

Je moet daar als automobilist niet achterom kijken. Kijk gewoon vooruit.
Als je op dat punt de Oostende verlaat richting parallelweg (Tango-tankstation of AH XL) zie je terstond dat het fietsgedeelte is gemarkeerd door haaientanden op
het wegdek. Je moet als automobilist voorrang verlenen. Sommige automobilisten denken dat de parallelweg uitsluitend voor hun is bedoeld.

Beantwoorden

@Edwin op dinsdag 18 december 2018 om 10:54:

Veel fietsers kunnen zelf ook beter uitkijken, als automobilist kan je gewoon niet altijd alles zien.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *