Buiten is het 1 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.512 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
17reacties

Op de Eikendreef werd rond 23.50 uur een fietser door een automobilist van achteren aangereden. De fietser kwam hierdoor enkele meters verder op de straat terecht. Hij is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De fiets en de personenauto raakten zwaar beschadigd.
De precieze oorzaak van de aanrijding wordt door de politie onderzocht. De automobilist werd daartoe meegenomen naar het politiebureau.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

17 reacties:

Update 1:
De bestuurder van de auto is aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Bij een ademanalyse op het politiebureau blies hij 245 ugl, waar een alcoholgehalte van 220 ugl is toegestaan. Deze 59-jarige Helmonder heeft een boete gekregen. Dat liet een woordvoerster van de politie desgevraagd zojuist weten.
Hoe het met de verwondingen van fietser (een 42-jarige man uit Beek en Donk) is, wist zij niet.

Beantwoorden

Tis verschrikkelijk weer . Hopelijk komt het goed met het slachtoffer

Beantwoorden

Hopelijk komt alles snel goed met het slachtoffer! 😮

Beantwoorden
Audrey van de Kimmenade

zulke moeten toch eens een andere boete gaan krijgen!! dom volk ook babah

Beantwoorden

Geen boete, maar direct vastzetten.

Beantwoorden
Marij Sikteoeboen

Alleen een boete? Die kerel moeten ze zijn rijbewijs afnemen en rijontzegging geven van tenminste 4jr en verplichte cursus laten volgen
En zijn rij examen opnieuw laten doen.
Wanne gek zeg.

Beantwoorden

Wel jammer dat de politie [ WAAKZAAM EN DIENSTBAAR ] de fiets van het slachtoffer daar zomaar laat liggen en niet veilig stellen.

Beantwoorden

En dan alleen een boete wat dacht je van rijbewijs afpakken. Consequenties van onder invloed rijden. Top rechtssysteem dit weer.

Beantwoorden

Update 2:
De 42-jarige fietser liep bij deze kop-staartbotsing kneuzingen op en moest ter observatie een nacht in het ziekenhuis blijven. Na overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de bestuurder een transactie van 334 euro. Hij hoeft zich daarom dus niet meer te verantwoorden voor de rechter.
De schade aan de auto is voor rekening van de eigenaar. Afhankelijk van bij wie deze dronken bestuurder is verzekerd, vergoedt de verzekering ook de veroorzaakte schade van de fietser en verhaalt die níet op de bestuurder. Feitelijk draaien alle klanten van de verzekeraar daar dan dus op. Meer dan de helft van de verzekeraars gaat op die wijze om met de schade bij een drankongeluk. Tenminste, dat was de situatie in 2015 zoals bleek uit een inventarisatie van vergelijkingssite Independer. Een recenter overzicht konden wij niet achterhalen.

Beantwoorden

Belachelijk dat de verzekeraar betaalt.

Beantwoorden

Belachelijk! Rijbewijs afpakken, alle schade zelfbetalen en een dikke boete. Belachelijke uitspraak van het om weer!!!

Beantwoorden

Dan zal het toch wel mee hebben gevallen als t maar zon klein geld bedrag is

Beantwoorden
Audrey van de Kimmenade

Bezopen rijden? 334€ boete?

Beantwoorden

Keer te snel rijden is nog duurder man wanne onzin deze uitspraak

Beantwoorden

Dus dat wil zeggen dat hij gewoon weer instapt en hier niks van geleerd heeft. Schandalig.

Beantwoorden
Tamara van de Kerkhof

Belachelijk voor woorden .voor mij mogen ze dat hele promillage afschaffen .gewoon 0,0 klaar .en degene met ongelukken en drank nooit meer achter het stuur .anderen zijn altijd het slachtoffer.

Beantwoorden
Annemie van de Kerkhof

Rijbewijs afpakken en nooit meer teruggeven. Enne… de (letsel)schade mag hij zelf ook betalen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *