Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.085 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
21reacties

Op de rotonde van de Nachtegaallaan en de Ruusbroeclaan in Helmond Noord vond rond 2 uur vanmiddag een ongeval plaats. Een oudere man op de fiets raakte daarbij zwaargewond. Vanwege de ernst van de verwondingen werd een traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer is onder begeleiding van de trauma-arts met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Nachtegaallaan werd afgesloten voor een sporenonderzoek.
Harrie Fotografie maakte onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder een foto-update.

21 reacties:

Omdat er vaak veel te hard gereden wordt blijft dat een gevaarlijk punt daar!
Veel sterkte aan de gewonde!

Beantwoorden

Erg he ppff

Beantwoorden

@Rowena Xhofleer op dinsdag 12 april 2016 om 15:12:

Inderdaad

Beantwoorden
Jeanellie van der Zanden

Verschrikkelijk zeg.. Hopelijk gaan ze onderhand een keer iets aan die rotonde doen.. Zijn al te veel ongelukken gebeurd

Beantwoorden
Francis van Lieshout

Ja en vooral omdat van twee kanten fietsers kunnen komen is het onoverzichtelijk, zeker als die ook behoorlijke gang erin houden.

Beantwoorden

Update:
Harrie Fotografie maakte ook de onderstaande 4 foto’s.

Beantwoorden

Moest er weer eens van komen. Snap ook niet dat ze zo’n gevaarlijke rotonde tussen 3 scholen plaatsen…

Beantwoorden

Is daar levens gevaarlijk er staan groote borden maar zien het niet ze Reiden te hard

Beantwoorden
Jeanny Van de Bogaard

Ik durf daar ook bijna niet over te steken. Zelfs op het zebrapad ben je nog niet veilig. Ze rijden veel te hard!

Beantwoorden

het is daar inderdaad heel gevaarlijk maar we weten allemaal dat de fietser voorrang hebben maar zei moeten ook aangeven waar ze naartoe willen heb het zelf vaak onder vonden dat de fietsers geen hand uitsteken en op het laatste moment toch nog van richting veranderen hoe kan een automobilist dan weten waar ze naar toe willen sterkte voor het slachtoffer maar ook voor de chauffeur

Beantwoorden

Als fietser heb je daar toch voorrang. Er zijn toch van die “haaientanden” op de weg geschilderd?
Tja, dat de meesten niet weten wat die dingen betekenen, is een andere (bedenkelijke) zaak. En ik bedoel hiermee vooral autobestuurders en dergelijke!!

En ja, ze rijden er dikwijls véél te hard en moeten daarbij van alles in de auto regelen, zoals telefoontje in de hand, make-up aanbrengen of wat dan ook. Maar opletten. Hoe zo opletten? Dat moeten anderen maar doen!!

Beantwoorden

Moeten ze ook de voorrangsregels veranderen, onderhand alle andere rotondes moeten fietsers wachten en hier gaan ze voor, das verwarrend, vooral voor mensen die er haast nooit komen!

Beantwoorden

Allereerst veel sterkte voor het slachtoffer en degene die hierbij betrokken is.
Maar wat mij opvalt is dat in elke gemeente in Nederland men andere regels/situaties heeft vwb voorrangsregels tav rotondes!
Men zou hierin eenduidig landelijk beleid moeten hanteren, zodat iedereen weet waar men aan toe is, wordt alles gewoonweg overzichtelijker en duidelijk!

Beantwoorden

Je hebt helemaal gelijk. Je ziet daar niemand een hand uitsteken. Levensgevaarlijk, vooral als de jeugd er aan komt vaak met een mobiele telefoon in hun hand.

Beantwoorden

Schijnbaar valt het in ons land niet te regelen dat bij rotondes en dergelijke gelijke regels gelden. Inderdaad is het overal verschillend.
Moet niet zo moeilijk zijn, dacht ik. Maar blijkbaar toch!

Beantwoorden

Ik rijd hier iedere dag meerdere keren voorbij en vind het helemaal geen gevaarlijk kruispunt, zolang automobilisten maar gewoon goed kijken of er links en rechts fietsers en voetgangers naderen. Kennelijk wordt dit niet vaak altijd gedaan,

Beantwoorden

Ik vind dit een gevaarlijke rotonde. Fietsers komen van links en rechts, hebben voorrang. Eigenlijk dien je hier ogen in je rug te hebben. Beter ou zijn: een kruispunt met verkeerslichten, mits iedereen zich aan de verkeersregels houdt natuurlijk.

Beantwoorden

Jaja Ria: als ze zich aan de verkeersregels houden. Daar zeg je wat.
Hoe dikwijls rijden mensen niet door als het net rood is geworden?
En heb je al eens gekeken hoe weinig mensen tegenwoordig aangeven
of ze links of rechts willen afslaan? Moet je eens doen. Je zult verstelt staan!!
Daarbij rijden veel mensen gewoon door als iemand op een zebrapad oversteekt.
Dus aan verkeersregels houden: “ik niet, denken er veel, dat doen anderen maar”!!

Beantwoorden

@punt-uit op dinsdag 12 april 2016 om 17:05:

Word wel altijd geroepen auto’s rijden te hard, is vaak ook zo En die fietsers zitten ook vaak met hun telefoon op de fiets en kijken nergens naar. De voetgangers daar denken vaak zomaar over te steken zonder op of om te kijken. Voetgangers en fietsers denken altijd ik heb toch voorrang ik hoef nergens naar te kijken. Elke deelnemer in het verkeer moet gewoon opletten of je nu in de auto zit, op de fiets zit of te voet bent. Fietsers en voetgangers brengen automobilisten vaak ook een moeilijke posite.

Beantwoorden

Het is triest dat er een slachtoffer gevallen is, maar om direct de automobilist in de schopstoel te zetten is ook niet juist!

Toen deze rotonde er net lag, was dit een (logische) 1 richtingsrotonde. MAAR omdat (voornamelijk) de scholieren lak hadden aan de verkeersregels en van alle richtingen de rotonde over gingen, heeft de verantwoordelijke van de gemeente er voor gekozen om het ding om te dopen tot rotonde in 2 richtingen.
Daardoor is de situatie erg onoverzichtelijk voor automobilisten!

Verder is het argument dat men te hard rijdt volkomen uit de lucht gegrepen. Op deze rotonde is het fysiek onmogelijk om ‘te hard’ te rijden, want dan beland men op het dak in de berm.

Ik ben het zat dat altijd de automobilist de boeman wordt gemaakt. IEDEREEN moet opletten in het verkeer. Niet alleen mensen die een auto besturen.

Beantwoorden

Simpele oplossing:

Rotonde weer 1 richting maken, stadswacht achter de koffietafel uitschoppen en de fietsers aan de rijrichting laten houden.

Dan is de rotonde weer overzichtelijk!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *