Buiten is het 6 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.639 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Bij een aanrijding op rotonde van de Brandevoortse Dreef is vanmiddag een vrouw op de fiets aangereden door een auto. Zij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd met de ambulance die om 16.17 uur was uitgerukt. De automobiliste heeft geen verwondingen maar is erg geschrokken.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

11 reacties:

Alle rotondes in Nederland gelijk maken met ook voorrang voor fietsers en voetgangers. Is veel duidelijker.

Beantwoorden
Nicky van der Heijden

Een gevaarlijke rotonde, waar auto’s vaak erg hard rijden. Ik steek er wekelijks over en zie dit veel gebeuren

Beantwoorden
Karlijn ter Horst

O jeetje

Beantwoorden

Ik zie een electrische fiets en haaientanden, dus oorzaak is om naar te raden, zeker schuld automobilist?

Beantwoorden

Kon er idd niet door gisteren door dat ongeval, was net gebeurd. Denk rij door brandevoort naar de andere rotonde maar god ….. lijkt net een doolhof pfff

Beantwoorden

Logisch, eenmaal in Helmond hebben fietsers geen voorrang op een rotonde. Het levert iedere dag opnieuw gevaarlijke situaties op. Kom op gemeente Helmond, en zorg ervoor dat ook op Helmondse rotondes voorrang krijgen!!

Beantwoorden

Er zijn auto’s die stoppen en er zijn die door rijden en fietsers weten geen regels.

Beantwoorden

Deze rotondes zijn ontworpen door rijkswaterstaat met bepaalde afmetingen, door die afmetingen hebben de fietsers in het originele ontwerp geen voorrang (fietspad maakt geen onderdeel uit van de rotonde gezien het fietspad meer dan 10m van de weg af ligt) helaas heeft de gemeente die rotonde kleiner uitgevoerd waardoor de afstand minder dan 5 meter is. Hierdoor is het fietspad wel onderdeel van de rotonde en is de automobilist die de rotonde verlaat afslaand verkeer en geen kruisend verkeer. Haaientanden betekenen dat je kruisend verkeer voor moet laten gaan, niet afslaand verkeer. Kort gezegd, die haaientanden zijn daar helemaal niet van toepassing en die fietser heeft voorrang als ze de rotonde niet heeft verlaten.

Maar gezien het allemaal nogal onduidelijk is zou dit de automobilist niet aan moeten worden gerekend. Misschien goed om de gemeente hiervoor aan de tand te voelen. Dit is dezelfde situatie als de andere rotondes in Brandevoort en een aantal rotondes in Eindhoven zoals het Floraplein.

Beantwoorden

Goed kijken de haaientanden staan wel op het fietspad

Beantwoorden

Rotondes zonder voorrang voor fietsers zijn veiliger volgens CROW of SWOV

Beantwoorden

@Beppie op zaterdag 26 mei 2018 om 22:18:

Het kan wel zijn dat er haaientanden staan, maar een groot deel van de verkeersdeelnemers – en het maakt niet uit of dat een automobilist of fietser is – weten niet eens wat haaientanden betekenen! Ga maar eens een uurtje op een punt staan waar die dingen op straat staan en je weet meteen wat ik bedoel.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *