Buiten is het 20 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.465 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Ben je werkgever en wil je een jongere in dienst nemen? Wellicht heb je recht op een zogenaamde werkcheque. Dit is een financiële stimulans om zo de kansen op werk voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar te vergroten. Deze werkcheque wordt gefinancierd uit het participatiebudget van de gemeenten Helmond, Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo en Laarbeek.
Als je een werkzoekende jongere voor minimaal een halfjaar een arbeidsovereenkomst (en opleiding) geeft, dan kun je in aanmerking komen voor een werkcheque tot maximaal 5.500 euro per jaar. Je kunt 5 keer gebruik maken van deze regeling. Interesse? Ga dan naar www.werkgeverssubsidies.nl. Daar staan nog meer mogelijke subsidies voor bedrijven en instellingen die een werkzoekende in dienst willen nemen.

Een andere regeling voor jongeren van 18 tot 27 jaar is de Startersbeurs. De regio Helmond Eindhoven stelt die sinds 1 oktober beschikbaar. Met deze beurs kunnen jonge starters op de arbeidsmarkt gedurende 6 maanden werkervaring opdoen in het bedrijfsleven en zo hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en verbeteren. In deze periode ontwikkelen zij competenties en vaardigheden die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt én die aansluiten bij het opleidingsniveau.
De starter ontvangt van de werkgever een tegemoetkoming van netto 500 euro per maand. Daarnaast bouwt de starter voor iedere maand die hij of zij met de Startersbeurs werkzaam is geweest een spaartegoed op van 100 euro. Het opgebouwde tegoed kan na afloop van de werkzaamheden worden ingezet voor scholing, een cursus of een certificeringstraject. De werkgever ontvangt voor zijn medewerking een subsidie van 500 euro, waardoor de kosten voor bedrijven minimaal zijn.
Je moet wonen in Helmond, Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Laarbeek, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven of Waalre. Als starter werk je minder dan 12 uur per week, volg je geen onderwijs en ontvang je geen uitkering (of je bent bereid bij de start van de Startersbeurs je uitkering te beëindigen). Voldoe e aan bovenstaande criteria, dan kun je op zoek gaan naar een bedrijf waar je 6 maanden werkervaring kunt opdoen.
Werkgevers kunnen hun Startersbeurs-vacatures aanmelden middels deze link. Die vacatures komen dan op deze website en Starters kunnen zich dan bij die werkgevers melden.
Startersbeurs is een idee ontwikkeld door de Tilburgse hoogleraar Ton Wilthagen en de jongerenvakbonden FNV en CNV.

1 reactie:

Denk maar niet dat werkgevers jongeren laten ontwikkelen met dat geld, gewoon flink aan de bak met subsidie is voor een werkgever de motivatie.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *