Buiten is het 24 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.467 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Met een plus van 24,2% qua bezoekersaantal scoorde de Helmondse Veestraat in de eerste 24 weken van dit jaar opvallend goed ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Zeker als je dat percentage vergelijkt met dat van de Nederlandse winkelstraten die gemiddeld op +3,7% bleven steken. Typische shopsteden als Maastricht en Breda scoorden juist iets lager dan ‘t gemiddelde. Dat zegt uit Huib Lubbers, directeur van retail-adviesbureau RMC, op basis van de verzamelde gegevens door CityTraffic. Met behulp van Bluetooth- en Wifi-signalen meten zij 24/7 het aantal passanten op de drukkere punten in binnensteden.
Sinds een jaar of 4 doen zij dat ook in Helmond op de Veestraat, de Markt, de Ameidestraat, het Havenplein en Kasteelplein. Uit die passantentellingen blijkt een stijging van het aantal jaarlijkse shoppers (bezoekers als de winkels in het centrum open zijn): van 3.014.000 (in 2013) en 3.462.000 (in 2014) naar plusminus 3.849.000 (in 2015). Meer cijfers daarover kunnen de liefhebbers vinden in de Helmondse Centrummonitor 2015 (pdf). In hoeverre deze toename de omzet van de betreffende ondernemers verhoogd, weten we niet. Meer omzet lijk logisch, maar het fenomeen ‘kijken, kijken en dan online kopen’ bestaat ook.
Begin 2015 waren er in het Helmondse winkelcentrum (inclusief Steenweg en omgeving) 198 winkels en 75 horecazaken. In 2004 telde het centrum 230 winkels, het aantal horecazaken bleef in die 11 jaar vrijwel gelijk. Het aantal cafés daalde van 30 naar 19, het aantal (café-)restaurants steeg van 15 naar 24.

14 reacties:

onvoorstelbaar met al die leegstand van winkelpanden

Beantwoorden
Mandy van den Berg

Niet door mij.. ik kom steeds minder in de stad.. er zijn steeds minder winkels…

Beantwoorden

Ja Natas Bee wilde ik ook zeggen ik kom er bijna nooit meer is ook niet zoveel meer aan he

Beantwoorden
Bianca van Lierop

Ik vind onze stad er ook niet gezellig uitzien

Beantwoorden

@erika

Juist wel vergeleken met de jaren 80.

Getekend,

Collega Mark

Beantwoorden

Bijzondere ontwikkeling. Zeker omdat het winkelaanbod steeds schraler wordt en het centrum naar mijn menig steeds minder aantrekkelijk is. Zelf ga ik er steeds minder naar toe.

Beantwoorden

@Bianca van Lierop op woensdag 5 juli 2017 om 17:00:

Wat valt er nou te winkelen met al die leegstaande pandjes. Enige wanneer ik de stad inkom (omdat het moet) is voor kadootjes te halen in de speelgoedzaak voor verjaardagen en kinderfeestje.

Beantwoorden

Ja precies de gezelligheid is ver te zoeken he????

Beantwoorden
Bianca van Lierop

Lege winkels kijken

Beantwoorden

Passen in de winkel en online elders goedkoper poberen te kopen dat doet de das om betreft detailhandel sector. Laat staan de belachelijke huurprijzen die men moet betalen in het centrum….

Beantwoorden

Helmond als winkelstad kun je wel vergeten vrijdag’s en zaterdag’s slappe hap ga liever naar 040 keus genoeg.

Beantwoorden
En daarom niet op de linkse elite g

Heb gehoord dat de Blokker en de dierenwinkel gaan sluiten in Brouwhuis, dus ook in Brouwhuis komt leegstand….

Beantwoorden

@Twanneman op vrijdag 7 juli 2017 om 10:39:

De Blokker in Brouwhuis gaat inderdaad sluiten. Dat gaat waarschijnlijk eind augustus gebeuren na een grote uitverkoop, zo liet een woordvoerster van het hoofdkantoor ons desgevraagd weten. Mogelijk verwijzend naar dit weblogitem, meldde zij daarbij: “Klanten kunnen terecht bij de winkel aan de Veestraat 16.”

Beantwoorden

Volgens de geruchten gaat de schoenmaker er ook mee stoppen.

En volgens hele vage geruchten houden Gerrit & Klazien het ook voor gezien.

Als dit waar is blijft de grote vraag voor beide wanneer dan….

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *