Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.262 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

In de Stiphoutse Bossen worden de komende periode snoeiwerkzaamheden uitgevoerd. Ook worden de paden in het bos geschaafd. De werkzaamheden vinden vanaf vandaag plaats in het deel van het bos, ten zuiden van de Gerwenseweg. Dit is de kant van sportpark Molenven.
Het snoeien is gericht op het verwijderen van dode en gevaarlijke takken boven de bospaden. Dit wordt gedaan om de veiligheid voor wandelaars en andere bezoekers van het bos te vergroten. Onstabiele en dode bomen worden geveld. Dode bomen met een hoge natuurwaarde worden gekandelaberd. Dit betekent dat de kroon van deze bomen wordt verwijderd, waardoor de veiligheid wordt vergroot. De stam blijft dan staan.
Aanvullend worden een aantal bospaden geschaafd, waardoor deze beter begaanbaar worden. Deze maatregel wordt uitgevoerd als voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap Veldloop voor Ambtenaren. Dit evenement wordt op woensdag 2 april gehouden in de Stiphoutse Bossen. Naar verwachting doen aan deze 27ste editie zo’n 4.000 lopers mee uit heel Nederland. Ook voor wandelaars en andere recreanten zullen de paden hierdoor beter begaanbaar worden.
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden wordt ter plekke informatie opgehangen om de bezoekers van het bos te informeren. De aannemer die het werk uitvoert, doet er alles aan om de overlast voor bezoekers tot een minimum te beperken. Desondanks kunnen wandelaars en andere recreanten enige hinder ondervinden. Enkele paden zullen tijdelijk afgesloten worden en kunnen tijdelijk moeilijker begaanbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *