Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.300 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Bij een brand in een loods achter Pets Place aan de Mierloseweg is vanochtend asbest vrijgekomen. Deze vrijstaande loods van Warrenburg Rijopleidingen is vrijwel volledig verwoest, de rookwolken van de brand waren boven Helmond goed te zien. De brandweer waarschuwde een ieder zo veel mogelijk uit die rook te blijven. De brand, waarbij geen slachtoffers vielen, is inmiddels onder controle zo liet de brandweer weten.
De hulpdiensten rukten om 07.09 uur uit. Om goed te kunnen blussen, werd de brand al snel opgeschaald tot middelbrand en werd er ook een hoogwerker ingezet. In het gebouw stonden onder andere een camper, aanhanger en 45-km-auto. Vandaag wordt het vrijgekomen asbest dat in de omgeving terecht kwam opgeruimd. De dierenwinkel aan de Mierloseweg zou niet of nauwelijks beschadigd zijn door de brand.
Harrie Fotografie maakte de eerste 3 foto’s, Patrick maakte de vierde.

In reacties hieronder staan updates.

8 reacties:

Update 1:
De loods die als verloren moet worden beschouwd, werd volgens buurtbewoners ook gebruikt voor theorielessen van de rijschool. De brandweer had moeite om bij de brand te komen vanwege een stalen poort die ze moesten forceren. Het is volgens de woordvoering van de brandweer (nog?) niet bekend wat de oorzaak van de brand is geweest. De brandweer heeft inmiddels een deel afgezet omdat daar vermoedelijk asbest is terechtgekomen.

Harrie Fotografie maakte ook de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Update 2:
Vanuit de achtertuin van haar ouders maakte Judith Dijstelblom deze foto’s:

Beantwoorden

En natuurlijk weer geen gevaar voor de omwonenden met die asbest????. Waarom komt daar geen melding over dat je de ramen dicht moet houden enz?

Beantwoorden

Gezien vanaf de Houtse Parallelweg:

Beantwoorden

Normaal geldt toch dat in een straal van een paar honderd meter dat iedereen gewaarschuwd wordt, als er asbest is vrijgekomen….waarom was het dan niet bekend bij mij, ik woon er hemelsbreed 300 meter vandaan waar de brand was.

Beantwoorden

Update 3:
Berry vd Westerlo mailde ons zojuist deze foto’s:

Beantwoorden

O wat verschrikkelijk!!!! Heel veel sterkte allemaal!!????

Beantwoorden

Ik ben ook ff een weekje weg en dan lees je dit. 🙁
Wat triest, gelukkig geen gewonden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *