10reacties

Vervanging gasleidingen in de Oranjebuurt

In de Julianalaan zijn de gasleidingen oud en aan vervanging toe. Voor wie het niet (meer) wist: het gasleidingnet in die straat in de Oranjebuurt werd volgens Enexis in 1956 aangelegd. Daarom gaat de netwerkbeheerder vanaf volgende week woensdag (31 mei) de leidingen vervangen. De werkzaamheden zullen (als er geen incidenten of tegenvallers zijn) naar verwachting van de gemeente tot augustus duren.

De gemeente in haar persbericht daarover: “Om daarmee de levering van gas in de toekomst goed te kunnen waarborgen en het risico op incidenten als gevolg van de oude leidingen te voorkomen.
De lage- en hogedruk gasleidingen die aan vervanging toe zijn, liggen in het voetpad en fietspad aan de oneven zijde van de Julianalaan, zie het kaartje onderaan. De lengte van het tracé lagedruk gas is 375 meter, de lengte tracé hogedruk gasleiding is 475 meter. 
Aan die zijde komt daarom een tijdelijke halve rijbaanafzetting. Dit zal in werkvakken van maximaal 50 meter gebeuren en met inzet van verkeersregelaars. Om zo min mogelijk hinder te veroorzaken wordt de afzetting alleen op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur geplaatst. Vooral de Julianalaan-bewoners aan de oneven kant kunnen overlast ondervinden. Fietsers en voetgangers worden omgeleid naar de overzijde van de straat. Het nabij gelegen Medisch Centrum Vita-Liek blijft gewoon bereikbaar.