Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.609 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De behuizing van een glasvezelmodem die het Helmondse GBO Design ontwikkelde voor het Duitse BKtel is onderscheiden met een Red Dot designaward. Deze award bestaat sinds 1954 en is 1 van de 3 belangrijkste internationale design awards.
Bij de ontwikkeling van de XON1200 (de officiële naam van het modem) stonden uitstraling en gebruiksgemak centraal. Opdrachtgever BKtel wilde een product dat zo mooi was dat het in de woonkamer geplaatst zou kunnen worden én zo eenvoudig dat de consument het zelf kan installeren.
GBO en Kellpla uit Venlo sloegen de handen ineen en tackelden het grote risico bij de installatie van glasvezel: de kans dat de kwetsbare connectoren beschadigd of vervuild raken waardoor het signaal verstoord wordt. Door de vormgeving van de behuizing blijven deze connectoren altijd afgeschermd zodat de kans op beschadiging nihil is. De behuizing en slede passen slechts op 1 manier in elkaar zodat de consument de installatie zelf eenvoudig kan uitvoeren.
Directeur Jeroen op ten Berg van GBO (rechtsonder op de foto): “Met deze Red Dot slepen we, na de 3 GIO awards vorig jaar oktober en een iF award 2 maanden geleden, in korte tijd opnieuw een designprijs in de wacht. Het feit dat kritische jury’s onze ontwerpen steeds weten te waarderen is een prachtig bewijs van de constante kwaliteit van ons werk. We zijn hier dan ook enorm trots op.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *