Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.085 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Vanaf begin 2017 werken 13 kernpartners in de regio Zuidoost-Brabant samen binnen JIJWIJ om de beste geboortezorg te leveren: het Elkerliek ziekenhuis, 6 verloskundigenpraktijken, 5 kraamzorgbureaus en gynaecologen. Een primeur in Nederland. Niet eerder werkten zoveel partners zo intensief samen aan integrale geboortezorg waarbij de grenzen tussen eerste en tweede lijn vervagen. JIJWIJ ‘samen in geboortezorg’ ging gisteren formeel van start met het ondertekenen van de contracten tussen alle betrokken partijen.
Een heugelijk moment vindt Ine Pennings, voorzitter Verloskundig Samenwerkingsverband Helmond. “We zijn ooit begonnen met een droom over hoe we gezamenlijk de beste zorg zouden kunnen leveren. We hebben vele stappen gezet om tot een volwaardige organisatie te komen en onze droom te realiseren. We zijn erg trots dat we als eerste in Nederland een samenwerkingsverband hebben gesloten met zowel verloskundigen en gynaecologen als kraamzorgbureaus en het Elkerliek ziekenhuis. Gezamenlijk zijn we overeenkomsten aangegaan met zorgverzekeraars.”
“Met JIJWIJ snijdt het mes aan meerdere kanten. Door de intensieve samenwerking met alle kernpartners verbetert de kwaliteit van zorg, zijn de cliënten meer tevreden en blijven de kosten beheersbaar. Bovendien werken we met 1 integraal geboortetarief. Zorgverzekeraars zijn blij; zij kunnen bij 1 partij geboortezorg inkopen. CZ is de eerste zorgverzekeraar in Nederland die geboortezorg Integraal gaat inkopen en dat doen ze bij JIJWIJ. Bij de totstandkoming van JIJWIJ is CZ actief betrokken geweest.”
Als integrale geboorteorganisatie vindt JIJWIJ dat zij de beste zorg en ondersteuning leveren aan zwangere vrouwen. Uit onderzoek blijkt dat 90% van alle problemen die zich voordoen bij zwangerschap en geboorte ontstaat door gebrekkige communicatie. “Door de intensieve samenwerking met alle ketenpartners is er binnen JIJWIJ onderling veel afstemming en zijn de lijnen korter”, legt Ine Pennings uit.
“Elke zwangere vrouw krijgt bij het eerste contactmoment een eigen casemanager. Binnen een multidisciplinair overleg wordt vervolgens iedere zwangere besproken en leggen we een ‘zorgpad’ op maat vast. De zwangere vrouwen worden begeleid door de eigen verloskundige, zo lang dit fysiologisch verantwoord is. Indien gewenst, zijn de gynaecologen altijd beschikbaar voor overleg. Is een klinische setting nodig, dan kunnen we binnen het Centrum voor Geboorte & Gezin in het Elkerliek ziekenhuis de thuissituatie zoveel mogelijk nabootsen. Hier heeft het nog prille gezin veel baat bij. De kraamzorgorganisaties aangesloten bij JIJWIJ staan vervolgens garant voor het leveren van kwalitatief goede kraamzorg, ongeacht de situatie waarin de gezinnen zich bevinden.”

1 reactie:

Zo jammer dat de vertegenwoordiger van de meest belangrijke partij niet op deze foto staat: de patient.

Beantwoorden
Vivienne van Leuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *