Buiten is het 18 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.815 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

We controleren vandaag op oud papier op straat in de Binnenstad. Dat papier wordt deze week niet opgehaald, maar volgende week.
Woon je in de Binnenstad? Haal dan je papier naar binnen om een boete te voorkomen. Eerstvolgende ophaaldag is dinsdag 19 mei.

Zo laat de gemeente deze ochtend weten. PvdA-fractievoorzitter Mohammed Chahim reageerde meteen via Twitter: “@gemeenteHelmond een beetje coulance is wel zo prettig. Men kan zich weleens vergissen.”
Daarop antwoord de gemeente:

Beste Mohammed, dank voor je reactie. We hebben mensen gisteren en vanochtend de kans gegeven om het papier naar binnen te halen. We wachten dus bewust een dag met controleren. Dat doen we nu wel om rondwaaien papier en risico op brandstichting te voorkomen.

De Stadswacht is vanochtend inderdaad al volop aan het controleren in de Binnenstad. Zij treedt echter nog niet verbaliserend op, zo laat hun woordvoerder weten. De wisselende dagen voor het ophalen van het oud papier en ander afval zijn deze maand met al die vrije dagen gewoon verwarrend. Vandaag zullen de stadswachten voornamelijk waarschuwen, zo laat de Stadswacht weten. “Anders zijn we in de binnenstad over 3 weken nog aan het schrijven, zoveel oud papier staat er.”
Maar mocht handhaven na een eerste waarschuwing toch nodig zijn, dan volgt een boete van 90 euro plus 7 euro administratiekosten.

6 reacties:

Toch blijft de afvalApp een makkelijk hulpmiddel (voor de smartphonegebruikers). Scheelt veel ergenis en ook extra werk.

Beantwoorden

Of stadswachten ruimen het even op, doen ze ook iets nuttigs

Beantwoorden

@kareltje op woensdag 13 mei 2015 om 13:23:

Nuttige dingen daar zijn stadswachten niet voor aangenomen.

Beantwoorden

@Ad op woensdag 13 mei 2015 om 13:01:

Maar dan moet de afvalapp wel goed werken. Na de laatste update van de app ging het mis, en is de app niet meer vooruit te branden.
Ik heb hem opnieuw geinstalleerd, en nu kan ie zelfs mijn adres niet meer vinden.
Dat is jammer want ik heb er daarvoor met veel plezier gebruik van gemaakt.

Beantwoorden

@Noud op zaterdag 16 mei 2015 om 13:00:

Klopt krijg nu ook niks meer. Ook de internetpagina ligt eruit. Zullen wel problemen zijn met de server(s).

Natuurlijk wel lastig.

Beantwoorden

Intussen werkt de afvalapp weer naar behoren.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *