Buiten is het 18 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.952 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

In de overdekte zwembaden van Fitland op Suytkade, de Anton van Dijkschool aan Berkveld, De Wissen (Laco) aan Keizerin Marialaan en Kinderdagcentrum Binderen aan de Helmondselaan is geen gevaarlijk roestvast staal (rvs) aanwezig. Dat blijkt uit de onderzoeksrapporten die de gemeente opvroeg. Daaruit bleek dat de 4 zwembaden aantoonbaar onderzoek hebben uitgevoerd of lieten uitvoeren naar de aanwezigheid van niet-resistent rvs. Ook is uit aanvullende inspectierapporten gebleken dat bij de betreffende zwembaden het gevaarlijke rvs is verwijderd. Daarmee voldoen deze 4 overdekte Helmondse zwembaden aan de wettelijke verplichtingen uit het Bouwbesluit.
Volgens het Bouwbesluit 2012 moeten eigenaren van zwembaden verplicht aantonen dat er geen gevaarlijk rvs meer in hun zwembad aanwezig is.  Bepaalde typen roestvast staal zijn namelijk niet bestand tegen chloordampen in overdekte zwembaden waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Dit heeft geresulteerd in diverse incidenten in zwembaden, waaronder een dodelijk ongeval in het Tilburgse zwembad de Reeshof in 2011. Om die reden is in het Bouwbesluit 2012 deze onderzoeksplicht ingevoerd. Deze onderzoeksplicht betekent dat de eigenaar gevaarlijk rvs moet verwijderen of vervangen. Uit een inventarisatie van RTL Nieuws 2 maanden geleden bleek dat er zeker 64 overdekte zwembaden in Nederland zijn gevaarlijk roestvrij staal (rvs) aanwezig is in delen waar dat niet is toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *