Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
17reacties

Tussen Eindhoven en Helmond en Deurne rijden geen treinen door een defecte bovenleiding. Er rijden stopbussen tussen Eindhoven, Helmond Brandevoort, Helmond ’t Hout, Helmond, Helmond Brouwhuis, Deurne, Horst-Sevenum, Blerick en Venlo. En tussen Eindhoven en Venlo rijden er snelbussen. De NS verwacht dat dit tot ongeveer 08.30 uur duurt.
De oorzaak is een bovenleiding die gisteravond beschadigd raakte. Een passagierstrein strandde toen ter hoogte van de Vaarleseweg in Mierlo, een goederentrein kwam noodgedwongen stil te staan op het station Brandevoort. Na werkzaamheden van ProRail kon deze goederentrein vannacht rond 04 uur het perron verlaten.
Harrie Fotografie maakte gisteravond de foto’s van de gestemde treinen, de 2 andere foto’s van de werkzaamheden vannacht zijn afkomstig van ProRail.

In de reacties hieronder staan updates.

17 reacties:

Ziet er in ieder geval niet zo oke uit weer

Beantwoorden

Busje komt zo….

Beantwoorden

Volgens de website van de NS duurt het tot ongeveer 9:30 uur voordat er weer treinen kunnen rijden.

Beantwoorden

@Frank Vincent op dinsdag 20 februari 2018 om 07:23:

Klopt helemaal. We wilden er die update dat het nog een uur langer gaat duren er net bij gaan zetten.

Beantwoorden

Het schijnt een chaos op station Helmond te zijn. Heeft iemand hier beelden van?

Beantwoorden

Er is ook altijd wat op dat traject. 😱

Beantwoorden

Update 1:
Zojuist laat de NS weten dat er naar verwachting tot 11.00 uur geen treinen rijden van en naar Helmond.
Tussen Helmond Brandevoort, Helmond ’t Hout, Helmond en Helmond Brouwhuis rijden er taxibusjes. Er rijden snelbussen tussen Eindhoven, Helmond, Deurne, Horst-Sevenum, Blerick en Venlo.

Beantwoorden

Blijft de NS, dus er is vertraging; ze gaan niet vanaf 8:30 uur rijden, ook niet om 9:30 uur zoals een kwartier geleden op de reisplanner werd gemeld, maar inmiddels gaan ze volgens de reisplanner pas vanaf 11:00 uur rijden! En in een eerdere opmerking wordt er gezegd dat het een puinhoop is en dat klopt… veel mensen bij de opstapplaats in Helmond en maar weinig bussen…

Beantwoorden

En dan zetten ze hier in brouwhuis bussen in waar nog niet eens één derde van de mensen in kunnen die staan te wachten. Schandalig NS ik lees dat dit gisteren dus al bekend was……kijk als het net gebeurd is begrijp ik het wel maar gisteravond…..Schandalig!

Beantwoorden

@Sjef Jr. op dinsdag 20 februari 2018 om 07:38:

Wachten op de bus op station Helmond CS, in beeld gebracht door Thijs van Mierlo:

Beantwoorden

Slecht geregeld en heel onduidelijk voor de mensen waar ze moeten zijn voor deze overvolle bussen 😠

Beantwoorden

Update 2:
De treinen rijden weer normaal rond 11.30 uur zo liet de NS zojuist weten.
Op onderstaande foto de monteurs die vanochtend in Brandevoort bezig waren met het herstellen van de bovenleiding.

Beantwoorden

Zo schadalig geregeld NS, jullie wisten gisteravond al dat er geen treinen konden rijden. Komen jullie met één bus aan hier in brouwhuis, gewoon schandalig. Als het nou iets plotseling is oke maar gisteravond. Een derde van de wachtenden konden mee en de rest??? Moeten ook allemaal werken of naar school..

Beantwoorden

Om 11.58 zal de eerste trein vertrekken in de richting Venlo. Om 12.01 zal de eerste trein vertrekken in de richting van Eindhoven

Beantwoorden

@NS-medewerker op dinsdag 20 februari 2018 om 11:17:

Kijk, dat is nog eens een mooie service!!! Dankjewel!

Beantwoorden

Het treinverkeer tussen Eindhoven en Venlo is inmiddels volledig hervat. Ritten gaan mogelijk nog gepaard met enige vertraging.

Beantwoorden

En dus begon mijn werkdag ( niet voor het eerst) in alle vroegte met een retourtje Venlo om de jongens op school te krijgen. Ben blij dat ze niet met de bus zijn gegaan. Waarschijnlijk hadden ze dan nu nog staan wachten😬. Wat een drama elke keer!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *