Buiten is het 8 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.813 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
51reacties

Foodstock 2016 in WarandeEr zal dit jaar geen Foodstock in de Warande zijn. Dit rondreizende gratis toegankelijke Woodstock-achtige foodevenement zou op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus voor de tweede keer rondom de vijver neerstrijken.
De gemeente liet hen op 1 juni weten dat de noodzakelijke omgevingsvergunning niet werd afgegeven. Vanwege de geluids- en parkeeroverlast die vorig jaar werd ondervonden aldus de organisator. Een geschikte vervangende locatie voor dit open lucht restaurant met live-muziek kon er sindsdien niet meer gevonden worden. De Foodstockorganisatie: “Wij balen hier uiteraard enorm van en proberen er dan ook alles aan te doen om in 2018 terug te keren naar Helmond.”
De eerste editie van dit driedaagse  food-gerelateerde festival vorig jaar trok dit met plusminus 30 eetkraampjes zo’n 10 duizend bezoekers. Over het algemeen hoorden wij van menig Helmonder positieve ervaringen daarover.

In de reacties hieronder staat een update.

51 reacties:

Onbegrijpelijk

Beantwoorden

Oftewel: voor de leuke uitjes moeten we (muv kasteeltuinconcerten) naar buurtgemeenten uitwijken. Geluidsoverlast in de warande…..wie?

Beantwoorden

Nog even en er word niks meer georganiseerd.

Beantwoorden

Zonde! Eerst al geen Hellrun meer om naar te kijken en nu ook geen Foodstock om er te eten. 🙁 ????

Beantwoorden

Waarom dan niet bij de oude loodsen daar bij het spoor?

Beantwoorden

Heb er vorig jaar gedraait als Dj op de zondag….stond er plots een adelijke warande buurt bewoner voor mijn neus of het niet wat zachter kon?….Ik zo wtf?! Meneer stond al 3 dagen, in zijn fluwelen duster en suede pantoffels met watten in z’n oren chaggie te zijn!! Het gerne sprak hem niet aan….als het Jazz was vond ie het niet zo erg…..diep triest! Dit soort gasten verneuken het voor de rest en staan als 1e in de rij om Oom agent te bellen. Dit soort mensen genieten ook veel meer als er een koor op zondagmiddag staat te zingen in het Warande park wat ik dan totaal geen affiniteit mee heb , maar dit terzijde….Ik zeg Foodstock volgend jaar op het braakliggend terrein van Obragas. Waarom ? Middenin het centrum en ja mensen als je in de stad woont weet je wanneer er kermis is of Markt or whatever…..daar zullen ze niet zo snel azijnpissen omdat het ook omringd is door kroegen en restaurants op het Havenplein.

Beantwoorden

Kom op zeg, moet toch ergens kunnen

Beantwoorden

@Angel Steenbekkers op woensdag 2 augustus 2017 om 18:15:

Blijkbaar niet…

Beantwoorden

Tja…. dit is typisch helmond… of geen centen of overlast! Er zullen wel wat connecties zijn met de gemeente…Feestje van de keibijters zal wel kunnen in de warande

Beantwoorden

Moet gewoon verplaatst worden naar ons mooie centrum!

Beantwoorden

Ik ben er niet geweest vorig jaar.
Misschien heeft de man in duster wel een punt, wat ik bedoel te zeggen, waarom moet overal de muziek zo tering hard staan…
Overal waar ik kom of bij mij in de wijk als er een feestje is, staat de muziek veel te hard, je hoort je eigen nog niet meer denken.
Als we eens rekening houden met elkaar dan was er misschien niets aan de hand EN kunnen we tijdens een festival of whatever elkaar weer verstaan.
Ikzelf heb tinnitus vanwege te harde muziek onder andere, dat is geen pretje.
Maar misschien ben ik nu ook een zeikerd, die stempel krijg je nogal vlug tegenwoordig.

Beantwoorden

Plek zat op het Obragas grasveld..?

Beantwoorden
Berbelijn Lustenhouwer

Kunnen zo bij ons voor de deur terecht, de markt is groot genoeg en als we dan met z’n allen wat Perzische tapijtjes verzamelen en uit spreiden, moet je eens zien hoe mooi het kan zijn, ik zeg doen!

Beantwoorden
Marc en Marion Roosen

Dit is dan het zoveelste gebeuren dat bij de Warande wordt weggejaagd. Vreemd buurtje daar…

Beantwoorden

wat jammer weer om te lezen, dat er 1 zeikerd tussen is om het weer te verpesten. Je woont toch in een stad en men wil toch gezelligheid en een plek om samen te komen? De warande is gewoon een mooie plek om een food evenement te organiseren.

Beantwoorden

Misschien volgend jaar op de Automotive Campus Plek zat.

Beantwoorden

Echt super jammer. Ik vind dit nou juist hét geschikte event voor in de Warande… onbegrijpelijk dat sommige mensen zo verbitterd zijn dat ze naast zichzelf in de weg zitten hier ook andere mensen niks meer mee gunnen (“hoe is het mogelijk dat andere mensen wel plezier willen/kunnen beleven?”). Er is zo voor iedereen geen bal meer aan.

Knettergek word ik van onze stad en een groot deel van haar bewoners die maar in het negatieve spiraaltje blijven zitten en er niks van willen maken net nu we op het punt zitten dat een ander deel juist trotser op de stad begint te worden. Of dit nou over het centrum, de bereikbaarheid, een leuk event of het nieuwe stadion gaat, altijd gaat het over waarom we weer iets niet moeten doen (met als hoofdargument dat het verspilling van belastingcenten is en we eigenlijk het liefst onze hele begroting aan de zorg toe zouden moeten dichten….?).

Nou, deze belastingbetaler vindt het fijn om terug te kijken op een leuk, gezellig en gelukkig leven en heeft geen zin om, bij gebrek aan beter, te eindigen als een van die mensen die altijd maar loopt te zaniken zodra ze bij een ander een glimlach op zijn gezicht ziet (en feitelijk een ander dus niks gunt). Succes aan iedereen die er samen met mij wel wat van probeert te maken hier in Helliemond.

Beantwoorden

triest. Is het niet van de regelgeving, dan is het wel van die ene klager die het plezier van heel veel mensen vergalt.
Zo gaat het ene na het andere evenement verloren..

Beantwoorden

Iemand ooit aan de dieren van het Warande park gedacht?
Wat voor stress levert zo’n evenement die dieren wel niet op.
Best egoïstisch weer van de evenementgangers!

Het is een leuk evenement, het was vorig jaar ook best leuk 1 middagje, maar 3 dagen is teveel van het goede. Daarbij kwam ook nog eens dat het grasveld een maand lang vernacheld was.

En inderdaad, zoals Twanneman al aangaf, waarom bij die evenementen altijd ‘teringherrie’?
Wat heeft dat met “food” te maken? Ik zet bij mijn dagelijkse avondeten ook geen stampmuziek aan.

Beantwoorden

Die schijt gemeente moet weer moeilijk doen omdat er een paar azijnpissers lopen te klagen, die waarschijnlijk overal op lopen te zeiken. Als je volledige rust wil moet je buiten de stad gaan wonen, ergens op de hei ofzo.
Willen die azijnpissers voortaan stoppen met het slikken van die plastabletten? Of zijn juliie van nature zo’n zeikers?

Beantwoorden

@Stefan vd L. op vrijdag 4 augustus 2017 om 10:08:

Alleen jouw belang telt kennelijk, niet die van bewoners die gewoon die tering herrie langzaam beu zijn. Kennelijk is rekening houden met de ander er niet meer bij en worden mensen die overlast melden als azijnpissers afgezet.
Als je zo graag herrie hebt doe dat in je eigen huis in een iso-cel….

Beantwoorden

Update:
Foodstock bleek ook te groot voor de Warande
We vroegen een afschrift (pdf) op van de officiële weigering van die omgevingsvergunning voor Foodstock. Deze door B&W genomen beslissing werd op 1 juni verzonden nadat de aanvraag daartoe ruim 5 maanden eerder was ingediend. In de motivering staat, behalve hetgeen de organisator woensdag al liet weten, ook dat Foodstock te groot bevonden is. Te groot voor deze locatie rondom het Caratpaviljoen dat de functie ‘cultuur en ontspanning’ heeft.
Fijn voor ‘een adelijke warande buurt bewoner’ en andere omwonenden die hadden geklaagd over de geluidsoverlast door met name de dj’s (zie hierboven de reactie van Jeremy Betrian). Inmiddels lieten een aantal buurtbewoners (waaronder oud-wethouder Jan van den Heuvel) weten dat juist jammer te vinden.
Zoals gezegd waren er volgens de Foodstock-organisator geen geschikte vervangende locaties. De gezamenlijke zoektocht met de gemeente leverden onder meer Berkendonk, het terrein voor de Cacaofabriek en het Havenpark op. Maar die waren te ver, al te volgeboekt of te veel gedoe volgens Foodstock. Het evenement staat op hun website overigens nog steeds aangekondigd.
Enkele impressies voor wie er een jaar geleden in de Warande niet bij was:

Beantwoorden

Tijd voor nieuw beleid:

Per wijk mogen er 10 dagen/evenementen per jaar zijn die leiden tot overlast (binnen bepaalde grenzen). In het kader van rekening houden met elkaar werkt het twee kanten op. Dat iedereen de rest van het jaar rekening houdt met diegenen die last hebben als er overlast is betekent dat andersom er ook een paar keer per jaar rekening wordt gehouden dat anderen gewoon eens plezier willen hebben. Voor de mensen die last hebben zijn gratis oordoppen af te halen bij de organisatie.

Beantwoorden

Smoesjes ja. T was n mooi park met al die wagentjes en lekkere eten, en die muziek.

Beantwoorden

Wat een onzin

Beantwoorden

Foodstock te groot…

Helmond weer op zijn smalst en kleinst.

Er is langzaam aan niets meer te doen in Helmond.

Het enige wat straks nog bruist in Helmond is een Spa Rood op het terras.

Beantwoorden

@Sjef Jr op zaterdag 5 augustus 2017 om 13:41:

Jazeker…..6e stad van Brabant maar 20 eetkramen is te groot…..

Beantwoorden

Hahaha, ja tuurlijk!!!????????

Beantwoorden

Waar een wil is, is een weg! Zeg ik maar……Misschien had het in een aangepaste vorm wel gekund en gemogen!
En zijn er niet mensen, die altijd en overal over zeuren en klagen?

Beantwoorden

Jammer want het was echt hartstikke leuk vorig jaar.

Beantwoorden
Katja van der Vorst

Echt jammer! 🙁

Beantwoorden

Alles wat nieuw is mag schijnbaar nie maar wel lekker met zn alle naar het kasteel gaan met altijd hetzelfde aan muziek genre

Beantwoorden

Wan kutgemeente hebben we toch Helmond word zo toch wel voort 1 van de saaiste steden op aarde met die flarissen

Beantwoorden

Rustaagh

Beantwoorden

Wanne onzin geluidsoverlast, zeikers wonen in de buurt en die hebben allemaal wat te vertellen hier

Beantwoorden

En dan kan t niet ergens anders????

Beantwoorden

Tja Helmond…een stad met dorpsmentalitiet…!!!!

Beantwoorden

Wan slap gelul zeg….

Beantwoorden

Wat een zielig gedoe ,was vorig jaar helemaal geweldig,een top evenement,alle plaatsen gaat het door behalve in helmond niet….omdat er een paar mensen klagen!!!!had het dan evt verplaatst naar een ander terrein….helmond is en blijft niks..altijd wat daar.

Beantwoorden

Let op komend weekend geen Foodstock.

Beantwoorden

Waarom dan niet het braakstuk liggend terrein waar de hele caravan van de kermis mensen staan gebruiken dan, het is wel misschien niet gezellig maar het staat toch leeg!

Beantwoorden

Maar wel een dik koor concert op Zondag 27 augustus. Geluidsoverlast en parkeeroverlast krijg je er gratis bij. Bewoners Warande leef je uit!!

Beantwoorden

En n braderie op de markt as zondag

Beantwoorden

@Jeremy Betrian op vrijdag 25 augustus 2017 om 16:26:

Ik geloof ook niks van die 2 opgegeven redenen. Zit meer achter, zeker de geluidsoverlast had makkelijk opgelost kunnen worden !

Beantwoorden

In de omgeving zijn er wel en dact dacht je van de markt in Mierlo Hout

Beantwoorden

@Twanneman op woensdag 2 augustus 2017 om 19:42:

op zich ben ik wel met je eens hoor. Ik heb ook ooit op gereageerd in de buurt. Maar ach, moet toch kunnen krijg je dan te horen, is maar 1 keer per jaar hoor.
(fijn tot snachts 4 uur André Hazes op volume 100) . En als alle buurtjes en achter ons wonende buurtjes een gelijksoortig feestje geven, 1 keer per jaar, zit ik toch al gauw iedere week met de nodige harde decibels omringd. En dat vind ik geen fijn idee…. alles moet tegenwoordig kunnen, je mag nergens meer over klagen.

Beantwoorden

@Jeremy Betrian op woensdag 2 augustus 2017 om 18:06:

Leer dan eens met je knoppen omgaan, “food”-stock en muziek betekenen niet dat iedereen naar jouw keuze moet luisteren. Blijf binnen je ruimte en de ruimte van jouw muziekliefhebbers en laat anderen genieten van hun keuze.

Beantwoorden

Evenementen heel leuk maar die klereherrie hoeft toch niet,elke week is er weekmarkt veel publiek is toch ook zonder die rotmuziek dus het kan wel, en dan zijn er hier die reageren dat er mensen zijn die altijd wel klagen terwijl ze zelf de grootste klagers zijn , o wee als de buurman de muziek hard zet of er een auto voor de deur staat te draaien met de muziek aan,dan moet je eens kijken hoe de stemming veranderd maar als je weg kunt lopen van die herrie en een heel stuk verderop woont is het zeker leuk, als je rust nodig hebt en je die niet krijgt word je knettergek, mensen met 2 gezichten heilige boontjes.
En gewoon een andere locatie zoeken.

Beantwoorden

Heb er best naar uitgekeken, was lekker en gezellig vorig jaar. Jammer

Beantwoorden

Dan ook niet meer die blaasorkesten…gelul

Beantwoorden

Blijft jammer dat het niet doorgaat.
Ik vond de muziek zelf ook niet helemaal mijn smaak en wat hard. Misschien volgend jaar rustige lounge-muziek draaien. Lijkt mij meer passend.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *