Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

– PRIMEUR –
In januari zijn lantaarnpalen verspreid over heel Helmond voorzien van Kroonringen. Aan die Kroonringen kunnen mensen hun zak(ken) met plastic afval hangen zodat die niet kunnen wegwaaien. Omdat die gevulde plastic zakken namelijk erg licht zijn, bleek daardoor het straatbeeld.te worden ontsierd met rondslingerende zakken en maakte dat het opruimen door afvalverwerker Blink weer lastiger. Daarbij kunnen de vuilnismannen op deze wijze de zakken, door ze ineens van de ring te halen, veel makkelijker inzamelen.
Vorig jaar startte de gemeente een proef in Helmond West en De Kroon (een buurt in Mierlo-Hout met een toepasselijke naam). Die geslaagde proef heeft er toe geleid dat onlangs in de Rijpelberg lantaarnpalen met zo’n ‘halsband’ zijn voorzien. Stap voor stap worden nu de andere wijken voorzien. In januari zou de hele stad voorzien moeten zijn, zo liet de woordvoerder van de gemeente weten.
Nadat de gemeente de Kroonringen overal heeft opgehangen, kunnen inwoners aangevenĀ om welke lichtmast zij nog een ring geplaatst willen zien. Die verzoeken worden beoordeeld en zo mogelijk wordt de ring dan geplaatst. Veiligheid Ć©n loopafstand zijn daarbij bepalend.
Leuk detail is dat de Kroonringen ontworpen zijn door Rob Crins van het Helmondse designbureau GBO (in opdracht van de vuilnisverwerkingsbranche). Met de inmiddels gepatenteerdeĀ  Kroonring van gerecycled plastic behaalde GBO de 4e plaats bij de Milieu 2011 Innovatieprijs en de 25e plaats in de MKB Innovatie Top 100. Destijds waren ze nog oranje, nu inmiddels grijs.
Social media berichten afgelopen weekend met de meest vreemde verhalenĀ  over deze Kroonringen in de Rijpelberg, zijn dus inderdaad broodjeaapverhalen.

Updates staan in de reacties hieronder.

1 reactie:

Wie heeft de kroonring aangevraagd ?? Hij hangt bij onze poort waar wij met goed fatsoen niet in kunnen als die zakken er hangen. En aangezien er van die grapjassen zijn die al om 17.00 uur de container en zakken bij onze schutting zetten voor de volgende dag . Lijkt t of we op de RAZOB wonen. Die ring MOET WEG

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *