Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.613 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
25reacties

Het is dit jaar financieel niet mogelijk een winterfestijn te organiseren. Dat heeft het bestuur van Helmond Marketing besloten naar aanleiding van de evaluatie van het Winterfestijn 2015.
Bij die evaluatie bleek dat een aantal partijen het evenement te geïsoleerd vonden liggen t.o.v. het stadscentrum en het Havenplein. Winterfestijn 2015 werd gehouden op het Havenpark bij de bieb. Bovendien gooide de drassige bodem roet in het eten. Daarom bekeek de Stichting Helmond Marketing voor dit jaar 3 mogelijk nieuwe locaties in het centrum: het Ameideplein, het Speelhuisplein en de kop van de Markt. Een ijsbaan en andere faciliteiten bleken echter moeilijk te realiseren vanwege de impact op parkeren, de weekmarkt, omwonenden en winkelen. Bovendien vond de gemeente een bijdrage vanwege die redenen te risicovol. Vorig jaar verleende de gemeente een subsidie van 50.000 euro. En daarom het besluit van Stadsmarketing dit jaar geen Winterfestijn te organiseren.

25 reacties:

Wie had dat nu gedacht.

Beantwoorden

Wat jammer
Het was vorig jaar wel gezellig
Jammer dat het dit jaar niet gehouden word vanwege ruimte gebrek en geld gebrek

Beantwoorden

Misschien privatiseren……

Beantwoorden

Wat iedereen in Helmond met kerst al wist ( lokatie niet goed ) komt men nu pas achter ( ambtenaren ).
Iets organiseren is ook luisteren naar anderen ( horeca en middenstand erbij betrekken).
Mensen willen wel komen maar dan moet het wel aantrekkelijk zijn.

Beantwoorden

Kan me voorstellen dat het niet doorgaat. Vorig jaar bijna een ton verlies geleden (deels door de warme winter en hoge energiekosten) en als je dan ook de halve ton aan subsidie niet meer krijgt, ben je snel uitgerekend.
Wel jammer dat zoiets niet in Helmond kan.

Beantwoorden

Komt dat effe goed uit. Kunnen ze die 50.000 euro in de armoedepot stoppen.

Beantwoorden

En dan nu maar alles op alles zetten om weer eens een kerstmarkt te creëren in het centrum van helmond. Wat veel ondernemers al hadden verwacht is nu werkelijkheid geworden……. slechte lokatie, etc etc maar ja ze wilden niet luisteren

Beantwoorden

Tot zover dus de betrokkenheid van de gemeentebestuurders bij de inwoners van Helmond,ze moeten i nog eens komen slijmen met verkiezingen. Hoe moeilijk kan het zijn om de kerstmarkt op de markt te organiseren, ijsplezier op een ijsbaan van kunststof en wat kraampjes of huisjes verdeeld over de markt en een reuzenrad,god o god wat zal dat een aanslag op de gemeentekas zijn.Parkeren op de markt mag al jaren niet meer,de weekmarkt wordt voor de kermis ook verplaatst en bewoners van het centrum die graag rust willen hadden niet voor het centrum moeten kiezen als woonplek

Beantwoorden

Ze hadden het vorig jaar gewoon in de stad moeten doen .En als dat uit zijn voegen was gegroeid hadden ze uit kunnen breiden . Maar de rekenjongens moesten weer meteen duur gaan doen .

Beantwoorden
Carat paviljoen mag om

De beste plek voor een kerstmarkt is de markt, het woord zegt het al. De enige manier om een beetje leven in het centrum te krijgen.

Beantwoorden

Gaat lekker in helmond geen winterfestijn !kasteelconcerten geprivatiseerd !
Vuile CENTENNEUKERS

Beantwoorden

Goh wat verrassend. Overal geld voor behalve voor het verplaatsen van zo’n leuk festijn. Maar dat de locatie vorig jaar niet goed was had menigeen op voorhand al ingevuld. 🙂

Beantwoorden
Sidney van der Horst

Jammer was een mooi evenement, dan moeten we maar naar een dorp zoals Gemert waar je wel kan schaatsen!

Beantwoorden

Ik zou zeggen begin gewoon eens zonder ijsbaan en met een rolschaats/skatebaan. Kerstmarkt eromheen met koek en zopie kraam erbij, voilá. Met de steeds zachter wordende winters zal dat er toch wel van moeten komen. Scheelt meteen een flinke klap geld.

Beantwoorden

Echt jammer ! De schaatsbaan en de sfeer was prima .

Beantwoorden

Zal het ook niet missen

Beantwoorden

Haha,, eerst lees ik over kasteeltuin en nu dit… Helmond word steeds duffer! Wat is het volgende dat geschrapt word of wat er op achteruit gaat?

Beantwoorden

kom maar mooi in deurne schaatsen! teminste wel leukesfeer en goed geregeld

Beantwoorden

Tja en dan worden de Juliana bruggen voor 100.000 euro opgeknapt zodat die veredelde klompen naar het centrum kunnen komen.
Waarom zullen die mensen naar Helmond komen als er toch niets meer te doen is het ene na het andere evenement word geschrapt.

Beantwoorden

Was sfeerloos, lampjes in kerstboom waren uit. Lege kraampjes en nauwelijks bezoekers. Een fiasco ! Huidig besluit het enige juiste, zal veel geld besparen.

Beantwoorden

het ene na het andere verdwijnt !!!

Beantwoorden

Een gemiste kans voor Helmond om de mensen de deur uit te krijgen maar als je niet investeert in sfeer en aankleding van het gebeuren sla je de plank goed mis de Helmonder wil best wel de de donkere dagen voor kerst doorbreken maar bied hem dan ook wat

Beantwoorden

@cornelia op maandag 17 oktober 2016 om 23:09:

Zo denk ik er ook over; ik vond het maar een rommeltje.
Onoverzichtelijk, chaotisch, ongezellig, saai, slecht aangekleed, te commercieel.
Nee, kerstmarkten moeten we maar overlaten aan de Duitsers.

Beantwoorden

Gaan we toch gewoon op wintersport in Duitsland of vragen we politieke status aan in Groenland of Lapland hebben hele jaar feest in de sneeuw……

Beantwoorden

Zal in de omringend gemeentes,waar dit wel kan.vast een stuk kouder zijn.Het was een megalomaan speeltje van de oude garde.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *