Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.072 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Vervoerder Alptax en call center/regiecentrum RVC krijgen van de gemeente een bonus van respectievelijk 30.170 euro en 2.285 euro. De reden is dat de Taxbus-reizigers tevreden zijn over hun dienstverlening.
In april/mei werd onder de gebruikers het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek gehouden naar de dienstverlening. Met de Taxibus-contractpartners is afgesproken dat zij een bonus krijgen als het rapportcijfer 7,5 of hoger. En er volgt een boete bij een lager cijfer. Omdat zij beiden een 8,0 scoorden, pakte deze bonusmalusregeling goed uit voor Alptax en RVC en ontvingen zij gezamenlijk 32.455 euro.
Taxbus is in Helmond een vorm van openbaar collectief vervoer. Zij rijden vraagafhankelijk 7 dagen per week van deur tot deur. Taxbus rijdt in 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant. Behalve Alptax zorgen in die regio Connexxion en Taxibedrijf van der Wijst voor dat vervoer. Omdat alle contractpartners een 7,9 of 8,0 scoorden in het klanttevredenheidsonderzoek betalen de 21 gemeenten in totaal 182.800 euro aan bonussen.

7 reacties:

Zo, dat is mooi.

Ik heb er toevallig afgelopen weekend mee gereden binnen Helmond, gewoon als valide burger zonder kortingspas, i.p.v. een gewone dure taxi en het is me zeer goed bevallen, vriendelijk personeel en goede bedrijfs-uitrusting.

Zeker voor herhaling vatbaar.

Beantwoorden

Ky goed

Beantwoorden

Dankzij de goede inzet van het personeel natuurlijk ook chapeou voor de chauffeurs/chaufeusses die dag en nacht klaar staan

Beantwoorden

Ja maar die zullen er niets van zien, Jantina.
Zou mooi zijn voor de chauffeurs en de planners een bonusje voor getoonde inzet maar die 30 ruggen zullen ze wel in z’n eigen mik steken.

Beantwoorden

En wat krijgen die goed functionerende chauffeurs daar van.

Beantwoorden

hoe kan iemand zeggen dat ze dag en nacht klaar staan? s nachts rijden ze niet hoor. En je kan pas vanaf zeven uur s ochtends een taxi krijgen.

Beantwoorden

Een beetje prestatiebeoordeling is een goede zaak denk ik. Wie goed doet, goed ontmoet. 🙂
Ik weet niet of de Alptax-chauffeurs ook iets krijgen van die bonus, zou wel mooi zijn. Maar ik denk dat ze in geval van een boete liever niet mee willen betalen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *