Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.687 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

De gemeente Helmond heeft aangifte gedaan tegen een inwoonster die grove beledigingen heeft geuit richting 2 handhavers en daarbij fysiek agressief werd. De gemeente doet waar mogelijk altijd aangifte in het geval van fysieke of verbale agressie of bedreiging van medewerkers.
De gemeente laat weten dat de handhavers de vrouw op straat tegenkwamen nadat de avondklok van kracht was en wilden een controle uitvoeren.
De vrouw weigerde echter medewerking en er ontstond een onaangenaam gesprek waarbij veel beledigende opmerkingen richting de handhavers werden gemaakt. Daarbij ontstond ook een handgemeen. De BOA’s voelden zich verbaal en fysiek aangevallen. “In dit soort situaties zijn wij heel duidelijk: agressief en gewelddadig gedrag accepteren wij niet”, zegt burgemeester Elly Blanksma. “We sturen elke dag onze mensen de straat op voor een leefbare stad en voor de veiligheid van onze inwoners en ondernemers. Zij verdienen onze steun. Wij accepteren dan ook geen intimidaties en bedreigingen. Wij staan achter onze mensen.”
Inmiddels is aangifte gedaan tegen de vrouw. Bij een volgende constatering van overlast in het centrum wordt een gebiedsverbod opgelegd.

11 reacties:

4 Boa’s met hulp politie lukt het uiteindelijk.

Beantwoorden

ik ben tegen alle maatregelen,maar mensne die moeilijk doen tegen handhavers vind ik nog stommer …

Beantwoorden

Halt stehenbleiben oder ich schieße.

Pleur op met de avondklok, laat ze daar in Denhagiestan maar eens ophouden met liegen.

Net als die muilkorf plicht. It is not about science its about submission.

Beantwoorden

Blanksma is wel erg gretig met haar bestuurlijke bevoegdheden, zon gebiedsverbod lijkt me overdreven ivm avondklokcontrole die uit de hand loopt

Beantwoorden

Ofja, een waarschuwing, lees ik nu, daar kan ik me wel in vinden

Beantwoorden

Wij staan achter onze mensen aldus de CDA burgemeester.
LOL gisteren werd Omtzigt (CDA) door Hoekstra (CDA) en de zijne toch echt voor de grootste leugenaar ever (VVD) geslachtofferd.
Maar ja het pluche zit zo lekker en dan mag je gerust het beste kamerlid een dolk in de rug steken.

Beantwoorden

@Stef op vrijdag 2 april 2021 om 13:39:

Dat moet je dan toch écht -tig Nederlanders nog uitleggen, als ik kijk naar het aantal VVD-zetels… Past precies bij het ikke-ikke-en-de-rest-kan-stikken-beeld.

Je zou toch eens door een ander aangesproken worden over iets dat je niet mag… Prima actie van de gemeente. Handhaven. Punt. Zeker als een steeds groter deel van de bevolking altijd de schuld aan de ander geeft en er niet tegen kan te worden aangesproken op eigen – ongewenst of ronduit hufterig – gedrag.
Hoe egocentrisch kun je zijn…

Je hebt wel gelijk dat Den Haag het goede voorbeeld moet geven. Dat lukt nog niet zo erg. De uitslag van het debat was te verwachten.
Dat krijg je als je partijen macht geeft die egoïsme als titel van hun partijprogramma kunnen geven. Naast de VVD het CDA voorop.

Hopelijk komen nu eens weldenkende politici aan de beurt, die geen last hebben van geheugenproblemen, geen klimaat-ontkenner zijn, begrijpen dat fatsoen en aandacht voor de cruciale beroepen essentieel is nu én geen overduidelijke narcistische persoonlijkheidsstoornis hebben.

Ik ben benieuwd of zij een steeds groter deel van de Nederlanders kunnen voordoen hoe het ook kan. In plaats van direct aangevallen reageren en agressief worden een normaal volwassen gesprek voeren. Moeilijk, maar ik hoop mogelijk.

Beantwoorden

Ik vind het te kort door de bocht zelf hebben wij op 9 maart een zeer aanmatigend agressieve naar later bleek ambtenaar aan de deur gehad om 19.00 .
Die zei dat de houtkachel onmiddellijk uit moest wegens code oranje. Ik zei hem weg te gaan en sloot de deur.
Daarop ging de vreemde snuiter foto’s maken van ons huis.
Ik liep naar buiten om zijn foto te maken waarop hij er vandoor ging. Ik haalde hem in en nam zijn foto.
Onmiddellijk probeerde hij mij te slaan met zijn telefoon in zijn slag griste ik zijn telefoon uit zijn hand.
Ik liep terug naar huis en de man duwde mij herhaaldelijk met zijn schouder thuis aangekomen hebben we direct de politie gebeld.
Dus ik heb het niet zo hoog met wij ondersteunen onze medewerkers….

Beantwoorden

@Rob, je verhaal klinkt voor mij zeer ongeloofwaardig. Je weet zeker dat het een ambtenaar betrof? Of roep je zomaar wat?

Beantwoorden

Beste Ronald ,
ja ik weet zeker dat het een ambtenaar was omdat wij een paar dagen later een zeer onbeschofte brief kregen van de gemeente die de betreffende man ook nog eens zonder wederhoor de hand boven het hoofd houd.
Inmiddels hebben wij aangifte gedaan.
Ook heb ik de aktie foto van deze meneer precies op het moment dat hij mij probeerde te slaan.
Een o zo duidelijke foto die niets te raden overlaat.
Vergelijkbaar met foto’s van de relschoppers die stenen gooiden naar de politie.

Beantwoorden

Raar verhaal. Code oranje is een advies, niet meer dan dat. En u krijgt een ambtenaar aan de deur en een brief van de gemeente….

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *