Buiten is het -2 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.350 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
19reacties

De herfst is weer begonnen en daarom worden er vanaf maandag 22 oktober weer zo’n 400 bladkorven geplaatst in Helmond. Daarin kan een ieder zijn/haar bladafval (geen takken of GFT) kwijt. Iedere week worden ze minimaal 1 keer geleegd. Is de korf vol dan kun je de bladeren er naast deponeren. De bladkorven blijven, afhankelijk van de bladval, tot ongeveer eind december staan. Voor het plaatsen van de bladkorven is gekeken naar een goede spreiding over de stad en naar het aantal bomen in de buurt. Op de website van de gemeente kun je per wijk zien waar de bladkorven komen te staan.
Daarnaast zet de gemeente extra personeel in met veegmachines en bladblazers. De gemeente wil de gevallen bladeren zo snel mogelijk verwijderen. Daarmee wordt overlast, zoals gladheid bij regenachtig weer, zo veel mogelijk voorkomen. Via het onderstaand filmpje kun je zien hoe Christian en Daniel van W & E van Kasteren Cultuur vorig jaar de bladkorven plaatsten.

19 reacties:

Dat ze maar goed geplaatst worden want vorig jaar heeft het ook weinig zin gehad. Kinderen die spelen graag ik neem het hun niet kwalijk.. Ben ook jong geweest.

Beantwoorden

Veel te laat, hier zijn de bomen al kaal ..

Beantwoorden
Jolanda Meulendijks

Moeten ze ook wel leeg gemaakt worden

Beantwoorden

Zet ze dan maar eens gwn op hoeken.. In plaats van recht voor je huis ???? ben geen zeikerd hoor maar kinderen spelen graag in die dingen en geen zin in dat aapjes kijken van mensen recht in je woonkamer ????

Beantwoorden

@Franka Brouwers op zondag 14 oktober 2018 om 19:46:

Volgens het redactioneel artikel worden de korven door de gemeente tenminste 1 keer per week geleegd. Uiteraard afhankelijk van het aanbod.
Heb jij andere ervaringen? Rapporteer het aan de gemeente Helmond.

Beantwoorden

Hadden ze al eerder moeten plaatsen, is elk jaar te laat, en ze moeten ze twee keer in de week leegmaken vooral nu er overal al zoveel ligt.

Beantwoorden
Marica van Turnhout

Die dingen worden hier in de buurt bij de flats (pronto) geplaats en wij moeten maar met die …bladeren blijven zitten

Beantwoorden

zie er geen 1 op de gooisehof

Beantwoorden

Niet meer nodig in onze straat. Sinds augustus is het al kaal hier..

Beantwoorden

ik begrijp er niks van bij ons in de wijk waren heel veel bomen weggehaald ,,alleen bij mij in de straat staan er nog n paar ..,bel ik op waarom dat is.. waarom allemaal weg en bij ons niet krijg ik als later antwoord,, ja mevrouw de bomen zijn gesnoeid dan groeien ze beter weggehaald dacht ik en groeien beter hahaha ,,ik kon niet terug antwoorden stond bij mij op de voice mail van de foon ik heb nog nooit gezien dat er n boom goed groeit als er geen meer staat hahaha dit is n mooi berichtje voor de moppentrommel

Beantwoorden

Bosbeheer is een specialiteit van de gemeente Helmond? Als je fietst (over het fietspad) vanaf Stiphout richting Gerwen zie je dat daar talloze gezonde bomen die nog dit najaar worden omgezaagd. Er ontstaat daar een kaalslag.

Wie legt dit uit. Wat is de reden?

Beantwoorden

Beetje laat, in andere gemeentes staan ze al een tijdje! In onze straat (bakelsedijk) hebben we al heel lang last van bladverlies.. hoop hier ook extra korven.

Beantwoorden

Ongelooflijk, al 12 jaar komen de manden veel te laat en worden te weinig geleegd, in opdracht van de gemeente,/kostenplaatje! Er staan voor mijn deur 9 grote Amerikaanse eiken! Dat past echt NIET in 1 grote kliko! Dagelijks 2x per dag mijn oprit schoonhouden, het ligt hier op straat, stuur maar een veegeagen…

Beantwoorden

wat jammer die negatieve reacties.. of ze te laat zijn ligt een de soort bomen, het weer en eerlijk is eerlijk, ze worden nu overal pas geplaatst. Dit jaar worden bomen sneller kaal vanwege de droogte van deze zomer maar toch is het nu de normale tijd. wij wonen in een hoek van een pleintje waar veel bladeren in waaien, dus een keer in de week veeg en hark ik mijn tuintje en gooi de bladeren in de dichtstbijzijnde mand……. werkt perfect. En een blaadje meer of minder in de straat is niet zo erg dan al dat weggegooid afval tussen de struiken en langs de weg.

Beantwoorden

Je kunt ook eerst je groencontainer vullen. Daar past heel veel in. Je bent lekker buiten bezig met een bezem.
Bladblazers blazen de rommel vaak tussen de auto’s. De veger kan er niet bij met het gevolg dat het spekglad wordt op straat. Gewoon de korf en je eigen bak gebruiken.

Beantwoorden

Zal me benieuwen of ze nu op plaatsen komen te staan waar het zinvol is.

Beantwoorden

Heb het al enkele jaren in de gaten gehouden. Inderdaad komen die korven toch wel iets te laat. In ieder geval bij mij in de buurt.
Plaatsing in de laatste week van september, in ieder geval uiterlijk de eerste dagen van oktober, lijkt me wel zinvoller.

Beantwoorden

Werd tijd ????

Beantwoorden

Hoe lok je piromaantjes uit????? Aangezien er al veel laatste tijd bezig zijn #meerbrandbinnekort #piromaan

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *