Buiten is het 21 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.652 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Vanaf juli zal de N.V. Bank Nederlandse Gemeenten (BNG Bank) de Rabobank vervangen als huisbankier van de gemeente Helmond.
Dat is het resultaat van de Europese openbare aanbesteding waarbij de gemeente zocht naar een ‘duurzame bankier’. De gemeenteraad wilde namelijk graag een bank met duurzaamheidsaspecten, lokale betrokkenheid bij de stad Helmond en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dat alles naast het doel om te komen tot een zo efficiënt mogelijke afhandeling van alle gemeentelijk geldstromen onder zo gunstig mogelijke condities.
B&W ziet in de BNG bank een betrouwbare en solide partner met specifieke expertise in de publieke sector. Door de lage financieringstarieven draagt de bank bij aan zo laag mogelijke kosten van maatschappelijke voorzieningen voor de Helmonders. “We hebben inmiddels een goed overleg met de Rabobank gevoerd, waarin afgesproken is dat er gezorgd wordt voor een goede overdracht. Uiteraard blijft onze goede relatie met de Rabobank gewoon in stand” aldus B&W.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *