Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.269 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
71reacties

De gemeente heeft signalen gekregen dat medewerkers van een bedrijf, genaamd Afvoercheck, bij Helmonders aanbellen met het aanbod de rioolhuisaansluiting preventief te reinigen of controleren. Dit bedrijf wekt daarbij de suggestie dat dit in samenwerking met de gemeente Helmond gebeurt.
Onze gemeente heeft echter géén samenwerking met welk bedrijf dan ook om deze werkzaamheden uit te voeren. Meerdere Nederlandse gemeenten waarschuwden eerder dit jaar al voor dit bedrijf toen het in die betreffende gemeenten actief was. Bij onze collega’s in Zuid-Holland verscheen er in februari al een artikel over.
“Het reinigen en controleren van de riolering is belangrijk voor een goede afvoer van het regenwater en vuil water (bijvoorbeeld van het toilet). De gemeente laat dan ook regelmatig het openbare riool reinigen en controleren. Ook het controleren en onderhouden van de rioolhuisaansluiting is een goede zaak. Dit gebeurt niet door de gemeente, maar kan de bewoner of huiseigenaar zelf doen. U bent zelf vrij om een keuze te maken of u dit zelf doet of door een bedrijf laat doen en voor welk bedrijf u dan kiest” aldus de gemeente vandaag.

71 reacties:

Als de gemeente aanraad om de riolering binnenshuis te reinigen maar de keus aan de eigenaar zelf is wie dat doet, wat is er dan mis met dit aanbod?

Beantwoorden

@M op maandag 10 november 2014 om 09:26:

Het feit dat dit bedrijf onder valse voorwendselen mensen manipuleert om een contract aan te gaan.

Beantwoorden

zo vuist hier aan de deur geweest alleen een kaartje in ontvangst genomen verder nergens op in gegaan
Eerst checken internet

Beantwoorden

Zojuist ging hier de bel , en een persoon die zich heel netjes voorstelde en direct een lulverhaal op begon te hangen , dat alle leidingen gereinigd dienen te worden , en dat wij een van de laatste waren die dit nog niet gedaan hadden .

Direct medegedeeld hier nog nooit van gehoord te hebben , ik dit eerst op internet wil opzoeken wat dit is , en wanneer ik interesse heb zelf wel kontakt opneem. Daarna was het enthousiasme verdwenen , en weg was hij

Op het kaartje staat de naam : je vertegenwoordiger Johan de Beer

Beantwoorden

Ze zijn ook aktief geweest in Veghel en hebben daar mijn zus met een verstandelijke beperking een contract aangesmeerd. Verder zijn ze telefonisch niet te bereiken. Pure oplichting!! Aanpakken dat soort lui.

Beantwoorden
huub van der zanden

Wonderlijk, Hier in Utrecht, Leidsche Rijn identiek hetzelfde verhaal. Het stond in alle huis aan huis blaadjes, tot drie keer toe, dat ik dat niet gelezen had, en alle mensen verder in de straat waren wel op zijn aanbod ingegaan. voor €10,- per maand geen zorgen bij een eventuele verstopping. Hij had ook nog een briefje van de gemeente bij zich waarin stond – naar zijn zeggen – dat hij toestemming had van de gemeente om dit te doen …

Weird

Beantwoorden

Als huiseigenaar ben je verantwoordelijk voor het gehele systeem van afvoerleidingen en rioleringen op je eigen grondgebied. Afvoercheck kan je daarbij ontzorgen. Want niets is vervelender dan wanneer een gootsteen of, zelfs nog erger, je toilet niet goed doorloopt.
Je eigen riolering is aangesloten op het gemeenteriool. Veel mensen denken dan ook dat als er iets niet goed is met het riool dat dit de verantwoordelijkheid is van de gemeente.
Dit is echter niet het geval. Tot aan de aansluiting van de gemeente ben je zelf verantwoordelijk voor het riool. Afvoercheck kan daarbij jou van dienst zijn. Afvoercheck werkt dus niet samen of met de gemeente maar werkt puur op je eigen perceel.
Enkele potentiele klanten hebben in het verleden gedacht dat Afvoercheck samenwerkte met de gemeentes. Afvoercheck neemt nu maatregelen om onduidelijkheden in de toekomst te voorkomen.
Mocht het in de toekomst voorkomen dat er weer klachten binnenkomen dan willen wij je vragen om je klacht door te bellen naar 088-0223444 of mailen naar [email protected] uiteraard kun je dit ook doen per post Afvoercheck B.V. Edisonstraat 16 F 3281 NC Numansdorp.
Hierdoor kunnen wij er snel op anticiperen. Nogmaals, dit is uiteraard niet onze bedoeling en zullen er alles aan doen om dit te voorkomen.
Voor meer informatie willen we je verwijzen naar onze website http://www.afvoercheck.nl

Met vriendelijke groet,

Afvoercheck B.V.

Beantwoorden

Hoi hier Yolanda uit Julinandorp,
Ook hier is er iemand aan de deur geweest om het riool/afvoer te reinigen.
Nu weet ik daar zelf te weinig van af dus dacht ik….laat maar even uitpraten en dan vragen om zijn kaartje.
Het betrof een actie. Als je nu meegaat in de ronde dan zijn de kosten 240,- p/j en anders 265,- (zie website) dat is flink veel geld en wil ik eigelijk wel eerst even controleren wat ik daar dan voor terug krijg.
De jongeman was uiterst vriendelijk en drong ook niet aan, maar eerlijk is eerlijk zag zijn druk bezette agenda en wees mij erop dat er nog maar een paar plekje vrij waren.

Kortom om een lang verhaal kort te maken….bel hem wel als ik eruit ben.
05-08-2015

Beantwoorden

We hebben hier in Helmond en omstreken bedrijven genoeg om het riool door te spuiten.
Kostten voor huiseigenaren: +_ 75 euro.
Bij ons ( oud huis en riool ) komt dit eens in de 5 jaar voor dat het nodig is.
Voor huurders is het goedkope abbonnement van hun verhuurder een goed idee.

Beantwoorden

Zonder dat er ook maar enig contact is geweest aan de deur of telefonisch, is er een automatische incasso afgeschreven van onze zakelijke rekening. Hoe afvoercheck aan het rekeningnummer is gekomen is ons niet bekend. Gelukkig bestaat de mogelijkheid om automatische incasso’s terug te laten storten. Dus ook voor bedrijven pas op voor deze nieuwe werkwijze van deze oplichters.

Beantwoorden

@Hans op donderdag 6 augustus 2015 om 20:51:

Als Afvoercheck op een ‘zwarte lijst’ komt bij banken wordt hun incasso-machtiging ingetrokken. Je kunt beter melding maken van dit voorval bij je bank.
Er zullen ongetwijfeld bedrijven en personen zijn die een automatische incasso over het hoofd zien en na 56 dagen heb je via de bank geen recht meer om een incasso te storneren.

Beantwoorden

@Hans op donderdag 6 augustus 2015 om 20:51:

Beste Hans,

Vervelend om te horen dat wij onterecht van jou rekening hebben afgeboekt.
Onze excuus daarvoor!

We gebruiken altijd de gegevens die we van de klanten krijgen.
Als het goed is controleert de bank ook de combinatie naam en bankrekening.

Blijkbaar is bij jou iets niet goed gegaan, we willen dit graag uitzoeken en oplossen.

Zou jij ons een mailtje willen sturen naar [email protected] met je gegevens, zodat wij contact met je op kunnen nemen. Je mag ons natuurlijk ook zelf bellen op tel: 088 – 0223444.

Met vriendelijke groet,

Afvoercheck B.V.

Beantwoorden

@Hans op donderdag 6 augustus 2015 om 20:51:

Normaal gesproken zal er iemand toch toestemming hebben gegeven voor de overboeking. Ik zeg , normaal gesproken , want er gebeuren wel meer gekke dingen. Een paar klikjes niet opletten en het kan zomaar gebeuren.
Vraag Administratie om gegevens van Afvoercheck B.V. en vergelijk het rekeningnummer.

@Afvoercheck op maandag 10 augustus 2015 om 14:57
De bank controleert ,dat wel ,maar het is niet zo moeilijk om die gegevens te krijgen , dus dat zegt niet zoveel.
Ik geloof ook niet direct dat er hier opzet in het spel is.

Hoop dat beiden er tevreden uitkomen.

Beantwoorden

14 augustus 2015
Ook vandaag bezoek gehad in Schagen. Hr. Twain Daman gaf aan dat hij ons huis volgende week kwam reinigen. HOEZO?? Geen afspraak, geen contact gehad tot nu. Ja idd €10,- per maand. Pure oplichting. Net wat anderen beschrijven zijn lokale ondernemers direct bereid dit te doen voor een veel lager bedrag. Mijn advies is hier niet op ingaan en melden bij TrosRadar. Aanpakken dit soort oplichters.

Beantwoorden

Ook hier in Vleuten van de week een mannetje (Appie Mellah) van Afvoercheck aan de deur gehad. Had een nep brief van de gemeente dat ze in opdracht van de gemeente werken. Pure oplichterij. Heel veel gemeentes waarschuwen voor dit bedrijf. Wat ik alleen echt niet begrijp is dat gemeentes waarschuwen voor dit bedrijf en vervolgens wel een ventvergunning aan ze verlenen, of de bestaande vergunning niet intrekken. Ongelooflijk..

Beantwoorden

Afvoercheck B.V. zou de eigen bedrijfsnaam moeten wijzigen in Afvoerchicken.

Beantwoorden

Gut oh gut, wat een zielige mensen hier allemaal. Zojuist ook een keurige meneer aan de deur gehad mooi verhaal en inderdaad 10eur p maand. Dit is prijzig, maar elke ondernemer mag prijzen vragen die hij wil. Je hoeft er niet op in te gaan. De jongeman was helemaal niet opdringerig, natuurlijk probeert hij te verkopen en loopt hij niet zomaar weg bij twijfel. Hij was erg duidelijk in zijn verhaal dat er geen samenwerking met de gemeente is. De brief die jullie de afgelopen tijd waarschijnlijk hebben gezien is de ventvergunning, ofwel de brief waarin staat dat ze langs de deur mogen gaan. Kortom prima colportage, ik ga er niet in mee want vind het te duur, maar ga vooral zo verder Afvoercheck. Chapeau!

Beantwoorden

Arend, je hebt gelijk dat ze mogen vragen vragen wat ze willen en dat iedereen zelf moet weten of ze daar wel of niet mee in zee gaan, is idd helemaal niets mis mee. En ik wil ook best wel geloven dat er ook prima en eerlijke verkopers werken daar, maar het gaat om het feit dat sommige verkopers van Afvoercheck beweren dat ze in opdracht van de gemeente werken en dat is pure misleiding.

Jij vindt het een prima bedrijf obv je ervaring met 1 verkoper maar vindt anderen die toevallig een slechte misleidende verkoper hebben gehad en net als jij ook hun mening vormen obv 1 verkoper “zielige mensen”? Erg kortzichtig hoor Arend en een beetje dom ook eerlijk gezegd..

Ik weet overigens niet wat er in de brief stond omdat hij hem snel weer in zijn map deed voordat ik hem kon lezen en hij vertelde daarbij dat ze opdracht van de gemeente hadden gekregen om die werkzaamheden uit te voeren, niet dat ze toestemming hadden voor colportage. Hij had vast een goede reden om die brief snel weer weg te doen denk je ook niet?

Beantwoorden

@Klaas op woensdag 2 september 2015 om 12:37:

Arend is een wandelende en schrijvende reclamezuil.

Beantwoorden

Het afvoer water bij harde regenval, kwam omhoog zetten in de wasbakken.
Afvoercheck kwam op het juiste moment.
Ik heb voor 125,-/jaar een een contract afgesloten voor 2 jaar waarbij, ze indien nodig, binnen 24uur langs komen.

Ervaring met meerdere aannemers gehad en waarbij de bedragen behoorlijk uiteen lopen of niet precies een prijsopgave kunnen geven.

Automatisch incasso is niet verplicht en kan je kiezen voor een acceptgiro overschrijving voor een meerprijs van 5,-.

De afspraak is perfect verlopen en via de telefoon had ik de datum kunnen vervroegen omdat het al ernstig overliep.
Door spuiten ging niet lekker en moest gegraven worden.
Op dat moment zie je pas wat voor prutswerk mensen kunnen leveren (mogelijk was dit een zelf prutser).
Daarnaast vonden we ook breuken in de leidingen.
De ontstopping heeft hij weggehaald en hij heeft foto’s gemaakt en door gestuurd naar de afdeling riolisten (reparatie afdeling).

Nadat ik gebeld werd door de riolisten, konden we een afspraak plannen.
Ze waren mooi op tijd op de datum en tijd.
Met de camera stuitten we weer op rare constructies (goed om te weten).
Ze hebben verder geen andere bijzonderheden gevonden.
Daarna zijn ze in de kruipruimte gegaan, om daar de buizen te controleren op hun status.
Ik had de keuze om de defecte stukken door hun te laten vervangen of niet.
Voor het gemak heb ik het laten doen uit overweging dat zij het materiaal bij zich hebben en de ervaring hebben.
Achteraf een juiste beslissing, want je loopt altijd tegen onverwachte problemen aan en je hebt garantie op de reparatie met een totaalprijs van 175,-.
Afval materiaal word niet meegenomen, dacht wel dat dit gebruikelijk was.

Ik ben blij dat alles achter de rug is en mijn afwatering lekker doorstroomd.

Om een slot te laten vervangen van een garagebox was ik al 160,- kwijt.
Zelf maken 50,- en 6uur ploeteren. (Welke keuze maak je)

Tips:
De monteurs moeten altijd hun eigen materiaal/gereedschap gebruiken.
Afval meenemen of niet.
Als de bestrating verwijderd moet worden of dit hersteld word en inbegrepen zit in de prijs. (had ik niet gedaan).

Beantwoorden

Bleiswijk, vandaag ook bezoek gehad van het bedrijf “Afvoercheck” Keurige jongen die inderdaad de indruk wekt dat de gemeente hier positief instaat.
Ze proberen de druk op te voeren met het verhaal: drukke agenda, zijn nog maar een paar gaatjes in de agenda open, oude huizen, veel ellende voorkomen, iedereen in de straat doet al mee.
Bij navraag loodgieter blijkt dat bij een verstopping in de meeste gevallen maar de helft van de door afvoercheck gevraagde prijs betaald hoeft te worden.
Ik zou zeggen niet doen dus !!!

Beantwoorden

Zojuist hier in Kampen een vogel aan de deur van dit bedrijf. Beetje een vaag verhaal, bijna de hele straat doet al mee (de koopwoningen dan). Hij heeft een lijst bij zich waar allemaal kruisjes op staan om dit aan te tonen. Ik geloof er helemaal niets van. Kosten zijn omgerekend 10 euro per maand. Zal allemaal wel. Het riool in de straat is de verantwoording van de gemeente. De afvoeren in mijn eigen huis beheer ik zelf. Als er iets mee is bel ik wel een lokale rioolspecialist. Ik ben 45 jaar en heb nog nooit een calamiteit meegemaakt in de woningen waar ik woonde. DUS!

Beantwoorden

Ook hier in Arnhem passen de colporteurs van Afvoercheck precies dezelfde truck toe. Men heeft zogenaamd al veel bewoners in de straat die meedoen aan het project. Dit wordt aangetoond d.m.v. een mooi schema dat vol kruisjes staat. En ja… er is voor jou nog net een gaatje vrij in hun agenda. Wat een geluk toch weer!! Je zou er bijna intrappen.
Bepaal liever zelf wanneer en door wie je je afvoer wilt laten reinigen!

Beantwoorden

Vanavond ook in Heerlen iemand van Afvoercheck aan de deur gehad. Vriendelijke jongeman, met dezelfde lulkoek als menigeen hierboven al geschreven heeft. Ze zijn zeker wel opdringerig, iedereen in jou straat heeft al ingeschreven, er zijn nog maar een paar plaatsen en datums vrij EN je moet meteen beslissen. Het hele verhaal was mij iets te gladjes en te opdringerig.
En lachwekkend genoeg, inderdaad het snel even flashen met een zogenaamde inschrijflijst, waarop dan ook heel demonstratief, alleen helemaal onderaan nog een plaatsje vrij zou zijn.
Maar even goed redenerend, zij willen een niet verstopte afvoer repareren en schoonspuiten. Mijn afvoer functioneert reeds twintig jaar probleemloos. Maar Afvoercheck wil jou doen geloven dat je “binnenkort” problemen kunt verwachten.
Zij laten jou € 240,= betalen voor een niet bestaand probleem.
Wat een tuig van de richel man………misbruik proberen te maken van de onkunde van een leek.
Ben benieuwd hoeveel slachtoffers ze in mijn straat hebben gemaakt.

Beantwoorden

In Zwanenveld in Nijmegen, koophuizen, is Peter vanmiddag aan de deur geweest. Zelfde verhaal als hierboven meerdere keren genoemd, anderen doen ook mee, nog net twee plaatsjes vrij op de korte termijn. Ik heb gezegd dat ik er over na wilde denken en heb van Peter een kaartje gekregen met zijn 06-nummer. Ik zal hem niet bellen.

Beantwoorden

Hier in vianen vandaag aan de deur, gen er niet in gegaan, gemeente weet van niets

Beantwoorden

Vandaag in Zeewolde ook afvoercheck aan de deur gehad.
Inderdaad met hetzelfde verhaal dat al heel veel mensen in de straat op hun aanbod waren ingegaan, vooral omdat de huizen er al ruim 20 jaar staan. Op de lijst allemaal kruisjes en dat er nog 2 plaatsjes beschikbaar waren.
Ik wil altijd alles eerst rustig nalezen en dan pas beslissen, dus ik heb informatie en visitekaartje gekregen met de mededeling dat ik tot 7 uur vanavond nog kon bellen.
Vriendelijke jongeman die niet opdringerig was.

Beantwoorden

@F. van der Meij op woensdag 6 januari 2016 om 23:12:

Wij zijn ingegaan in Heerlen op dit aanbod en verder niks mis mee, wij hadden ook een probleem met riolering.

Alleen kregen we bij verkooppraatje te horen dat we als er een daadwerkelijke reparatie nodig zou zijn, we 30% korting zouden krijgen bij hun zusterbedrijf ” deriolisten.nl” we hebben ook een kaartje gekregen waarop dit opstaat: “klant bij Afvoercheck? Ontvang 30% korting bij deriolisten.nl.

Nu blijkt dat we inderdaad een reparatie nodig hebben, maar zegt Afvoercheck met excuses erbij, dat dit niet geldt voor mensen uit Limburg, want hun partner/zusterbedrijf komt niet tot hier.

Dit vind ik dan eigenlijk misleidende reclame en heb dat ook aangegeven. Afvoercheck ging het nog extra navragen om hier een mouw aan te passen dus moet dat nog even afwachten, maar voor de rest eerlijk gezegd geen klagen.

Heeft iemand anders in regio Limburg ook te horen gekregen dat men 30% korting zou krijgen bij hun zusterbedrijf?

Beantwoorden

Net ene Peter aan de deur gehad van afvoercheck.nl! Peter is een uiterst vriendelijke jongeman! Hij heeft een goede babbel en is rap van tong! Geeft niet want daar ben je verkoper voor. Maar het aloude liedje geldt ook hier! Keurig lijstje met kruisjes en dat er voor jou dan nog een plek vrij is voor een service cq doorspuitbeurt van de afvoer. Gezien de reacties hiervoor is deze werkwijze een beetje doortrapt. Ik ben voor de bijl gegaan maar heb mij gelukkig geen moment bedacht en heb het originele aanmeldformulier teruggevraagd. Dit heb ik met een lach subiet vernietigd! Peter kwam later nog langs voor een tweede poging maar heb vriendelijk bedankt! Plaats van handeling: Den Haag, libelsingel in Leidschenveen

Beantwoorden

Kom zelf uit de Efteling en sprookjes ontdek ik uit duizenden! Alweer een sprookje die € 10 p/m kost die ik naar de fabelen heb verbannen. Dus let op,
je zit zo in de droomvlucht!

Beantwoorden

Zijn vandaag ook in Uithoorn bezig. Keurig lulverhaal. Heb hem aangehoord en ben verder niet hierop ingegaan.

Beantwoorden

Gisteren hier in Den Haag ook bezoek gehad van deze heren. Bij mij werd aangebeld en verteld dat ze namens de gemeente in de hele wijk de afvoer onder handen kwamen nemen. Omdat er veel sprake zou zijn van verstopping en nare geurtjes etc. Ik kon kiezen tussen twee dagen waarop ze zouden langs komen. En alles was gratis. Ze kwamen namens de gemeente, en ik betaal rioolbelasting. Ging er vanuit dat dit verhaal dus klopte. Na invullen van papierwerk werd om rekeningnummer gevraagd wegens ‘servicekosten 10€ p/m. Vond dit wel vreemd maar de hele wijk werd onder handen genomen, en alle buren werkten mee. Onder de indruk van zijn verhaal toch overstap gegaan. Met een onderbuik gevoel gelijk gegoogled en kwam er snel achter dat het niet pluis was. Direct gebeld, maar zoals wel vaker telefonisch niet bereikbaar. Ben dus gelijk de wijk doorgelopen om de heren (oplichters in mijn ogen) te confronteren en wilde direct mijn papieren aanmelding terug. Meneer was net bezig met een nieuw slachtoffer dus gaf snel mijn papieren terug. Confronteerde hem met het feit dat de gemeente niet samenwerkt met Afvoercheck BV. Toen beweerde hij dit niet gezegd te hebben. Ook de vrouw waar hij dat moment mee in gesprek was bevestigde dat dit ook aan haar verteld werd. Kreeg gelukkig mijn papieren terug. Mensen, ga niet met dit bedrijf in zee.

Beantwoorden

Vandaag iemand aan de deur gehad in Hilversum. Zeer opdringerig. Na lang aandringen en pushen de deur dicht gegooid!!!

Beantwoorden

Volgens mij zijn het gewone ordinaire oplichters

Beantwoorden

Ik wilde erover nadenken. Achterlijke doos dat ik ben. Ik kon het bedrijf niet bellen. Zij bellen mij. Alleen moesten daar even wat gegevens voor gegeven worden. En ik vroeg nog of dit niet het contract was. NEE, alleen om gebeld te worden. En anders neem je niet op of plan je niks in zegt dat jong nog.
daarna komen de brieven dat je een service contract bent aangegaan. En dat ze het complete bedrag in rekening brengen als je ze niet belt voor een afspraak. Voel me ernstig belazerd.

Beantwoorden

@Esser op zaterdag 21 mei 2016 om 19:36:

Zolang je niks ondertekend hebt, zit je nergens aan vast, behalve aan een hoop heisa. Je zult hun brieven stuk voor stuk schriftelijk moet aanvechten.

Ik zou even bij het (gratis) Juridisch Loket langsgaan om te vragen hoe je hier het beste mee omgaat.

Beantwoorden

Vandaag hier in Heerlen ook geconfronteerd met de agressieve wijze waarop dit bedrijf zich manifesteert.
Daarbij wekt men de indruk dat ze inderdaad samenwerken met de gemeente en je er zo op een slinkse manier proberen in te luizen.

PAS OP dus volgens mij!

Beantwoorden

Net in Kerkrade zo’n zwetsheld aan de deur gehad. Leuk verhaal, maar dat kun je makkelijk zelf. Ff huren en doorspuiten. Kost je nog geen 5 tientjes. Hoop gelul in de ruimte en de mensen het geld uit de zak kloppen…
Nee dank je…

Beantwoorden

Hier in terwinselen ook aan de deur geweest. Niet intrappen (oplichters )

Beantwoorden

Hier in de gemeente Kampen (Overijssel) ook zo iemand net aan de deur gehad. Ben ik niet op ingegaan.

Beantwoorden

Vanmiddag de heer Twann Daman aan de deur in de Bergerhof in Alkmaar.
Geen onaardig verhaal.
Kreeg zijn kaartje omdat ik er over wilde overleggen met buren en vriendinnen in de wijk (dat zeg ik natuurlijk altijd, of ik dat nu doe of niet).
Tot vijf uur is bellen nog zinnig als ik het voor de aanbieding wil – tientje per maand, twee jaar lang = € 240 – zonder voorrijkosten e.d. omdat ze er toch al zijn enzo – en anders kan het voor duurder ook vast ooit nog.
Ik lees hier vooral over de jongens aan de deur.
De twee reacties van mensen die hiermee in zee zijn gegaan, klinken redelijk.
Kan fake zijn natuurlijk, maar de man uit Limburg had ook wel zijn bedenkingen…
Ga er nog even over nadenken.
Dank voor jullie informatie alvast!

Beantwoorden
Katrien uit Alkmaar

Ze waren hier ook vervelende gozer aan de deur had de naam Karsten voelde zijn opdringerigheid tot diep op het bot. Geen fijne benadering. Hoor ook nergens wat goeds over dit bedrijf!

Beantwoorden

@ Piet
Spoel die gasten gewoon door je afvoer, zo verlos je de wereld van die irritante verkoopparasieten, ik blaf ze van mijn deur en als dat niet helpt roep ik mijn deense dog heeft die ook weer iets te doen

Beantwoorden

Vandaag was Alphen aan den Rijn aan de beurt. Mooi verhaal en inderdaad wordt de indruk gewekt dat je blij mag zijn dat er nog plaats voor jouw huis is. Toen ik vroeg welke huisnummers meedoen krijgt ik een ontwijkend antwoord, maar ook hier inderdaad een heel schema met kruisjes…

Beantwoorden

Deze week is Veldhuizen – De Meern aan de beurt.

Beantwoorden
Veldhuizen De Meern

Zojuist Leroy aan de deur gehad. Vriendelijke gast, helemaal niet opdringerig. Hij identificeerde zich ook netjes. Ik heb hem even aangehoord, vroeg wat informatie waaronder of ze in opdracht van de gemeente komen. Dat is dus niet het geval. Foldertje gekregen en weg was hij. Geen klachten vanuit hier dus. Ik vind het inderdaad zoals hier al te lezen is, dat je betaalt voor iets dat er (nog?) niet is. Daar doe ik niet aan mee, maar zoals gezegd heb ik geen negatieve ervaring aan de deur gehad.

Beantwoorden

@Vincent op woensdag 2 december 2015 om 11:41:

Haha hier zojuist precies hetzelfde verhaal (Eindhoven) juist door dat verhaal kreeg ik argwaan en heb hem ook een lulverhaal opgehangen dat ik met mijn man wil overleggen haha wie de bal kaatst..????

Beantwoorden

Zeist op dinsdag 15 november 2016

Gisteren Dennis Beukers aan de deur gehad. Legitimeerde zich direct (dat moeten de medewerkers van Ziggo en Nuon ook direct doen, maar dat doen ze dus niet). Dennis is een rustige jongen, zeer duidelijke uitleg. Was absoluut niet opdringerig. Ik was meteen om na zijn verhaal. Toch even een nachtje over geslapen. Gezegd dat ik hem vandaag even zou bellen. Nog even over de reacties op deze website gesproken. Betaling is pas na geleverde diensten. De planner belt mij terug voor een afspraak in 2017. Ik heb er een goed gevoel bij. Doe eigenlijk niks meer via de deur tot deurverkoop na behoorlijk te zijn opgelicht door Designbouw kunststofkozijnen uit Enschede.

Beantwoorden

De colporteur heeft op mijn uitdrukkelijke vraag of dit een eenmalige actie was en dat er absoluut geen sprake was van een abonnement meerdere malen even nadrukkelijk bevestigd dat het geen abonnement betrof. Een dag later werd ik gebeld voor de bevestiging van de gegevens en daarbij werd toe gegeven dat het wel een abonnement was. persoonlijk heb ik een bloedhekel aan dit soort praktijken. Ik snap het ook niet : als je goed werk levert en eerlijk bent, komen de mensen vanzelf bij je terug. Wellicht zelfs vaker dan één afgetroggeld abonnement

Beantwoorden

Bij mij ook iemand aan de deur geweest. Snel weggestuurd. Gaf niet aan dat er met de gemeente werd samengewerkt. Gevraagd of hij zichzelf wilde afvoeren. En dat ging snel. Nu lees ik dat ze € 10,00 per maand vragen. Voor die verstopping van eens in de 10 jaar kun je dus € 1.200,00 uitgeven!

Beantwoorden

Utrecht 3-1-2017

Helaas er wel ingetrapt en getekend, herken de verhalen van hierboven met de mooie praatjes, niet erg opdringerig, wel heel beleefd; maar wel dusdanig dat je het geloofd dat het een bonafide bedrijf is. Tot ik alle berichten nu lees. Kwalijk dat je er niet eerst over na kunt denken; heb ik nog wel genoemd. Maar hij kletste dusdanig dat ik er niet op doorgegaan ben.
HOE KAN IK HIER NOG VANAF KOMEN????? Ze komen pas over 14 dagen.

Beantwoorden

@Eva op dinsdag 3 januari 2017 om 15:55:

Het lijkt mij dat je hoe dan ook een wettelijke bedenktijd hebt, ook al zegt het bedrijf van niet. Je zou kunnen informeren wat je rechten zijn bij het Juridisch Loket en bij ConsuWijzer.

https://www.juridischloket.nl/contact/utrecht
https://www.consuwijzer.nl

Beantwoorden

Per 2 jaar Yolanda

Beantwoorden

Wij betreuren het dat er een onduidelijk beeld is ontstaan over onze dienstverlening.
Wij bieden huiseigenaren een afvoercheck aan, echter werken wij zeer zeker niet met de gemeente of andere instanties en/of organisaties. Dit kunt u ook op onze website vinden : http://www.afvoercheck.nl/geen-samenwerking-met-gemeentes/

Heeft u een servicecontract van Afvoercheck aan de deur getekend, dan heeft u conform de colportagewet 14 dagen bedenktijd.
Het opzeggingsformulier vindt u op http://www.afvoercheck.nl/opzeggingsformulier/

Mochten er toch nog onduidelijkheden zijn of vragen dan staan wij u graag te woord. Wij zijn te bereiken op 088-022 34 44.

Met vriendelijk groet,

Afvoercheck

Beantwoorden

Positieve dingen mogen ook vermeld worden: ik heb net het formulier voor proef ingevuld met fictieve gegevens, en kreeg een automatische bevestiging daarvan via e-mail (afzender: [email protected]). Je hebt dus direct juridisch hard bewijs van je opzegging.

Daarbij waren wel de velden “Klantnummer/Kenmerk” en “Vertegenwoordigersnummer” verplicht. Omdat ik niet zelf zo’n contract heb getekend weet ik niet of de klant die gegevens al heeft op het moment van opzeggen binnen 14 dagen. Maar het werkt dus ook als je in die velden gewoon iets willekeurigs invult.

Hieronder de bevestiging die ik ontving:

Beste klant,

Jammer dat je opzegt. We hebben je opzegging in goede orde ontvangen. We verwerken deze binnen 5 werkdagen. Je ontvangt dan een bevestiging per mail.

Met vriendelijke groet,
Afvoercheck

Beantwoorden

Vandaag in Houten ook bezoek gehad. Ook wij kregen het verhaal over fouten die tijdens de bouw zijn gemaakt in onze afvoer. Volgens de vertegenwoordiger waren er in onze straat al jaren 2 vaste klanten en hij had er sinds vandaag 3 nieuwe klanten bij…Onze straat telt 10 koopwoningen, dus heb ik zelf ook een CHECK gedaan. Niemand is al jaren klant en niemand heeft een toezegging tot klant worden gedaan…beetje jammer

Beantwoorden

In Nieuwegein op 20-02-2017 ook aan de deur geweest om een tweejarig abonnement af te sluiten. Aardige, nette jongeman met vlotte babbel.
Zei er wel bij dat ze NIET namens de gemeente kwamen.
Liet een visitekaartje in de brievenbus achter.
Na wat Googlen kwam ik deze reacties tegen en heb even melding gemaakt bij gemeente/politie, aangezien er hier veel ouderen wonen.

Een gewaarschuwd mens telt voor 2!

Beantwoorden

@Malou op donderdag 23 februari 2017 om 09:11:

Nog een handige tip over de colportagewet:
http://www.ondernemersplein.nl/regel/colportage/

Beantwoorden

Nou gemeente Helmond; graag spijkers met koppen en aanklagen dit bedrijf.

en laat die gasten NIET bij mij in de buurt komen.
Henri P Geerts

Beantwoorden

Vanmiddag rond 17.00 uur twee jongemannen met opdruk op hun Jack “afvoercheck” belden aan. Ik keek voor het raam, stonden naar de voordeur te wijzen. Ik schudde met mijn hoofd dat ik geen interesse had en liep bij het raam weg. Begon er een op het raam te bonken en riep iets onverstaanbaars met een boos gezichts uitdrukking. Toen ik verder niet reageerde liepen ze weg.ben blij dat ik niet open heb gedaan, voelde als agressief.

Beantwoorden

ik bespeur hier een soort jaloezie van de gemeentes omdat ze bang zijn dat ze geld mislopen om deze werkzaamheden te verrichten. Vorig jaar liep mijn toilet over en waarschijnlijk oorzaak riool, gemeente gebeld en die zeggen doodleuk, ja maar dat kost 175 euro en als het onder het huis zit kunnen wij dat niet repareren maar u bent wel de 175 euro kwijt. Wie is hier nou de oplichter, ik denk de gemeente, in dit geval, Amsterdam. Dit bedrijf afvoercheck heeft bij mij alles gedaan en ik heb alles gezien want was erbij aanwezig, en de stank is weg waar ik al 5 jaar bij de gemeente over geklaagd heb. Dus iedereen, doe wat je zelf denkt dat goed is maar de gemeentes lichten je op met hoge bedragen.

Beantwoorden

Zwaag/ Vanmiddag een zekere mijnheer Hussein van afvoercheck aan de deur gehad met hetzelfde, bovenstaande verhaal. Hij was heel vriendelijk en absoluut niet opdringerig. Ik heb gezegd dat ik erover nadenk (zeg ik altijd); niets toegezegd. Hij gaf mij een prachtige folder en zijn kaartje, “dan hoefde ik de info niet op internet op te zoeken”, zei hij nog.

Beantwoorden

deventer alleen ,maar positief prima afspraken netjes werk ,bij verstopping gebeld en kwamen direct ,achteraf was t niet nodig en opnieuw gebeld was geen probleem.

Beantwoorden

Gisterenavond, in Zaanstad, Zaandijk, Abdel van Afvoercheck aan de deur gehad. Zelfde verhaal als de afgelopen 2 jaar. De hele wijk doet mee en een lijstje dat er nog maar een paar plekjes open zijn en dan komen ze niet meer.
Gelukkig geen formulieren getekend als ik dit allemaal lees van de afgelopen 2 jaar!! Ongelooflijk dat dit bedrijf op deze manier werkt.
Lijkt me niet nodig wanneer je een gerenommeerd bedrijf bent en een goed product levert. niet op deze manier en zeker niet bij mij!!

Beantwoorden

Zondag gebeld met Afvoer check dat ik al enige weken enigszins stankoverlast had op het toilet (buiten het gewone zeg maar). Ze waren er binnen anderhalf uur. Na grondig onderzoek niets gevonden. De volgende dag werd ik, zoals afgesproken, gebeld om een afspraak te maken voor rook-onderzoek. Al met al keurige service.

Beantwoorden

Volgens mij is Nederland paranoïde aan het worden. De klagers hebben alleen maar iemand aan de deur gehad en roepen moord en brand. De mensen die ingegaan zijn op het aanbod lijken tevreden.
Mijn buurman heeft eens gebeld met een ander bedrijf voor een verstopping en was behoorlijk duur uit. Na (!) de (betaalde) reparatie werd hem een onderhoudscontract aangeboden van 120euro per jaar !!!!

P.S. ik heb geen enkele relatie met het bedrijf Afvoercheck

Beantwoorden

Nou nou wat een ellende allemaal ik heb gisteren hier in Ermelo ook een verkoper van afvoercheck (Abdel ) aan de deur gehad . Mijn vrouw en ik waren erg onder de indruk van zijn verhaal hij drong niet aan.. en op mijn vraag gaat dit van de gemeente uit? Antwoorde hij nee mnr. ons bedrijf werkt niet met de gemeente samen of andere instanties! En op mijn vraag mag ik er over na denken??.. gaf hij als antwoord ja dat mag maar dan moet het via de website en dat kost meer! Samen het formulier doorgenomen en afspraak staat gepland voor eind mei. Over de verkoop methode niks aan te merken nu nog wachten op het resultaat!

Beantwoorden

Vandaag zijn ze blijkbaar in Zoetermeer bezig. Ik koop niet aan de deur, dus dat was snel afgehandeld, en daar werd niet moeilijk over gedaan. Toch even gezocht en kwam hier op uit.

Als ik het één en ander zo lees, hangt er wel een beetje een dubieus sfeertje rond dit bedrijf. Colportage is in mijn optiek al geen fijne methode om op een bedrijf te komen. Technieken waarbij men alleen nu een goedkoper abonnement kan afsluiten, en als u het later afsluit, dan wordt het duurder, dat moet direct reden zijn om niet met een bedrijf in zee te gaan. Er wordt dan getracht om mensen er zo kort mogelijk over na te laten denken. Eenmaal besloten om met een bedrijf in zee te gaan leidt daarna tot een drang van mensen om dit voor zich zelf goed te praten. Zo werkt onze menselijke geest nu eenmaal, en daar wordt soms gebruik van gemaakt.

Een lijst met andere mensen die ook meedoen, leuk, maar klopt dat ook? Dit maakt gebruik van de methode sociaal bewijs, om u over te halen. Dat anderen iets doen, is nog geen reden om het ook te doen, dus wees extra alert als men ‘sociaal bewijs’ als verkooptactiek gebruikt. Nog een paar plekjes over, nou, dat maakt zowel gebruik van sociaal bewijs, en van schaarste, nog zo’n dubieuze verkoop techniek. Indien een dergelijke techniek wordt gebruikt, dan kan je het beste zeggen dat je die paar plekken graag voor anderen openlaat 😉

En over preventief riool onderhoud, nou, in heel mijn leven kan ik mij geen enkele situatie herinneren dat er rioolproblemen waren, anders dan op te lossen met wat heet water, of een zuignap ontstopper, en zo heel af en toe de zwanenhals schoonmaken. De beste preventie is denk ik het goed kijken naar wat je allemaal door de gootsteen of het toilet spoelt:

https://www.milieucentraal.nl/minder-afval/welk-afval-waar/door-de-gootsteen-of-in-de-wc/

Maar goed, als je rioolproblemen hebt, dan ik het wel fijn als je geholpen kan worden. Echter neem even de tijd om rond te kijken, en doe eventueel een paar prijsopgaven.

Beantwoorden

Hier in Rotterdam ook actief. Herkenbaar verhaal vergeleken met eerdere ervaringen.

Brutale jongen die openlijk begon te flirten aan de deur (zeer ongepast). Praatte zo snel dat het bijna niet te volgen was en dwong me bijna één van de ‘overgebleven’ plekjes aan te nemen die nog vrij waren om het riool te reinigen. Die gasten zijn commercieel gezien goed getraind want je krijgt bijna geen kans eronder uit te komen.

Ik heb direct aangegeven dat ons huis nog geen twee jaar geleden volledig is verbouwd incl. vervanging van riolering maar dat argument werd per direct tegengeworpen met één of ander lang onderhoud-verhaal. Toch vriendelijk bedankt – en blij toe als ik deze verhalen lees. Ga liever in zee met een betrouwbare partij als het nodig is.

Beantwoorden

Tegen dit soort praktijken kan niet genoeg gewaarschuwd worden. Niet alleen bij rioolreiniging maar ook bij schoorsteenvegen proberen ze dit soort trucks uit. De opdringerigheid alleen al is een teken aan de wand. Lang leve het internet waar je serviceaanbieders voor rioolreiniging of anderszins kunt checken.

Beantwoorden

In juni 2017 kwamen er twee dames aan de deur van afvoer check.
Het verhaal was dat voor een tientje per maand twee jaar lang wij verzekerd waren tegen problemen met de afvoer in huis. Wij hebben ingestemd en er kwam iemand aan de deur om de leidingen schoon te maken. Wij hebben de rekening voor twee jaar in een keer betaald. Er is ons verteld dat na twee jaar het contract voorbij was!!! Tot onze verbazing ontvingen wij in juni 2019 een nieuwe rekening van 252 euro!! In het contract blijkt te staan dat de overeenkomst stilzwijgend wordt verlengd (in heel kleine letters).Inmiddels zijn wij vier rekeningen verder want wij hebben niet betaald. Bij de laatste rekening, verhoogd met 40 euro administratie kosten werd gedreigd met het inschakelen van een incasso bureau Wij zullen dus maar betalen, maar meteen via een aangetekende.brief (wan tdat wordt geeist !!) het contract opzeggen..
Het werk was netjes, MAAR DE BEDRIJFSVOERING IS CRIMINEEL!!!!!!!!!!!
OPLICHTIBG DUS !!!!!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *