Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.609 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Gemeentemuseum Helmond kan voortaan ook via Skype worden bezocht. Er waren inmiddels 3 geslaagde Skypesessies. Hoe gaat zo’n sessie eigenlijk in z’n werk? “De rondleidster zit bijvoorbeeld in een stijlkamer achter een laptop. Ze laat via de camera de directe omgeving zien, toont diverse kunstvoorwerpen en vertelt daar de informatie bij” aldus Rosie Lelivelt, medewerker Activiteiten.
Zij is enthousiast over de Skypesessies. “We zijn benaderd door studenten van de PABO. Zij wilden graag weten of ze ook via Skype een rondleiding door het museum konden krijgen. We vonden het meteen een goed idee”, vertelt Rosie. Zowel de PABO-studenten als de rondleidsters waren enthousiast over de Skype sessies. Mogelijk gaat het het museum nu vaker Skypesessies organiseren.
Het organiseren van Skypesessies is volgens Rosie een leuke manier om (nieuwe) bezoekers naar het museum te trekken. Het spaart bovendien ook reistijd uit. “Stel dat je mensen uit Groningen kunt warm maken voor een Skypesessie, dan zien ze een prachtig kasteel in het zuiden waarvan ze anders misschien nooit hadden geweten.”
Maar komen bezoekers dan nog wel naar het museum toe? Rosie: “Lang niet iedereen wil Skypen. We zijn ervan overtuigd dat je via Skype een mooie indruk krijgt van het museum, waardoor je juist getriggerd raakt om een bezoek aan het museum te brengen.”
Voor de Skypesessies brengt het museum een bedrag in rekening, de deelnemers aan de sessies worden beschouwd als museumbezoekers. Wie interesse heeft in zo’n Skypesessies mailt naar [email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *