Buiten is het 26 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.004 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Per 1 mei vertrekt de gemeentesecretaris van Helmond, Ad Marneffe. Hij gaat met pensioen. Marneffe heeft 15 jaar bij de gemeente Helmond gewerkt, waarvan vier jaar als gemeente-secretaris.
Ad Marneffe: “Het is na 40 jaar werken in altijd boeiende functies tijd voor een volgende levensfase. Ik wil meer tijd hebben voor gezin, familie en vrijetijdsbesteding. Mijn gezondheidsproblemen van afgelopen zomer zijn mede van invloed geweest op deze beslissing. Mijn pensioenregeling biedt mij deze mogelijkheid. Ik heb bewust voor dit moment gekozen. We staan aan de vooravond van een nieuw college. Dat is een goed en natuurlijk moment om het stokje over te dragen aan iemand die de komende jaren weer met nieuwe energie leiding geeft.”
Burgemeester Blanksma: “De gemeentesecretaris heeft de afgelopen jaren leidinggegeven aan een organisatie die flink moest bezuinigen. Dat is prima gelukt, ondanks de soms moeilijke keuzes die moesten worden gemaakt. Ook speelde hij een grote rol in de regionale Peelsamenwerking, waarvan hij achter de schermen een van de grondleggers is. En als directeur van Automotive Facilities Brainport, een publiek-private samenwerking, heeft hij ook op economisch gebied veel waarde gehad voor deze stad. Persoonlijk ga ik mijn samenwerking met hem missen. Maar ik begrijp en respecteer zijn beslissing en het moment waarop hij die neemt.”
De gemeente moet nu op zoek naar een nieuwe gemeentesecretaris. Het college van B&W, verantwoordelijk voor de benoeming, wil de vacature zo snel mogelijk openstellen. Wethouder Van den Heuvel (personeelszaken): “Op 19 maart zijn de verkiezingen. Normaal gesproken treedt er dan in april een nieuw college aan. Als alles meezit kan dit college voor de zomervakantie een nieuwe gemeentesecretaris benoemen.”

4 reacties:

Jammer,……

Beantwoorden

Ja,heel erg.

Beantwoorden

Nu zijn er al vier van de zeven vertrokken, die voor het bestuur van de stad
verantwoordelijk waren. Misschien dat Elly Blanksma nu haar woorden van
openheid en transparantie waar kan maken! Er zijn nog enkele schimmige
dossiers over van de afgelopen raadsperiode, waar deze woorden van
toepassing zijn.

Beantwoorden

Dossiers genoeg. Maar het gaat de goede kant op.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *